Sat, 02 December 2023

 

02/07/2004

 

Αγαπητοί συνάδελφοι,

συμπληρώθηκε ήδη ένας χρόνος από την έγκριση του Καταστατικού του Συλλόγου μας, γεγονός το οποίο σηματοδοτεί την ύπαρξη συλλογικής εκπροσώπησης και έκφρασης και στο δικό μας εργασιακό χώρο. Η σημασία του εγχειρήματος αυτού είναι δεδομένη, αν και, στην αρχή τουλάχιστον, πιθανόν να αντιμετωπίστηκε με σκεπτικισμό, και ίσως όχι άδικα, καθώς συγκεκριμένες έννοιες όπως «σύλλογος», «συνδικαλισμός», «συνδικαλιστές»�, υπήρξαν κατά καιρούς συνδεδεμένες με την εξυπηρέτηση αλλότριων, σε σχέση με τον πραγματικό τους προορισμό, συμφερόντων.

Ως εκ τούτου αρκετοί συνάδελφοί μας και δικαιολογημένα επέλεξαν να σχηματίσουν ιδίαν αντίληψη με βάση και τα δείγματα γραφής και τις παρεμβάσεις του Συλλόγου. Ικανός χρόνος κύλησε έκτοτε, και βέβαια οι καρποί αυτής της δράσης σε συνεργασία πάντοτε με τη Διοίκηση τής Τράπεζάς μας για την εφαρμογή των Σ.Σ.Ε είναι γνωστοί σε όλους μας. Παραθέτουμε στη συνέχεια και επιγραμματικά έναν σύντομο Απολογισμό της Δράσης του Συλλόγου μας στο χρονικό διάστημα που μεσολάβησε:

 

ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ ΤΗΣ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΤΩΝ Σ.Σ.Ε

Επίδομα Βρεφονηπιακού σταθμού

Χορηγείται πλέον στους συναδέλφους, οι οποίοι έχουν αναθέσει τη φύλαξη των παιδιών τους σε βρεφονηπιακό σταθμό το ποσό των euro 170 μηνιαίως.

Αναπροσαρμογή της άδειας γάμου από 5 σε 6 ημέρες

Μισθολογικές αναπροσαρμογές μέσα στον μήνα Μάρτιο κατ΄ εφαρμογήν των Σ.Σ.Ε. 

Αναγνωρίζεται η προϋπηρεσία βάσει ενσήμων, τα οικογενειακά επιδόματα, και όλα τα αναγνωρισμένα ακαδημαϊκά προσόντα. Ας μην λησμονούμε επίσης τις αυξήσεις που δόθηκαν το Σεπτέμβριο 2003 και πάλι κατόπιν προτροπής προς την Διοίκηση τής Τράπεζάς μας ώστε κανείς συνάδελφος να μην υπολείπεται σε σχέση με τα κατώτερα όρια αμοιβών, όπως αυτά προσδιορίζονται από τις Σ.Σ.Ε

Χορήγηση κατασκηνωτικού επιδόματος ποσού euro 600 για κάθε παιδί ηλικίας 7 έως 15 ετών

 

Στεγαστικά δάνεια Προσωπικού

Χορηγείται πλέον το ποσό των euro 100.000 αυξανόμενο κατά euro 25.000 για κάθε προστατευόμενο τέκνο αντί των euro 75.000 και εν συνεχεία των euro 90.000, που ίσχυε στην Τράπεζά μας. Μέγιστη διάρκεια αποπληρωμής 35 χρόνια αντί των 20. ₼τοκες περίοδοι χάριτος κατ΄αρχήν ενός έτους, εάν πρόκειται για αγορά έτοιμης κατοικίας, ή δύο ετών σε περίπτωση αγοράς υπό κατασκευήν ή ανέγερση κατοικίας. Δυνατότητα μετάθεσης του 1/3 των μηνιαίων τοκοχρεολυτικών δόσεων των πρώτων πέντε (5) ετών μετά την περίοδο χάριτος στα έτη 11 έως 35.

Αιμοδοτική άδεια

Κατ΄ εφαρμογή των ΣΣΕ χορηγείται πλέον μία ημέρα αδείας για κάθε αιμοδοσία και μέχρι δύο ημέρες το χρόνο.

Εκλογική άδεια

Λαμβάνονται υπ΄ όψιν οι σχετικές νομοθετικές διατάξεις, που συναρτούν το χρόνο απουσίας από την υπηρεσία για την άσκηση του εκλογικού δικαιώματος με τις χιλιομετρικές αποστάσεις που μεσολαβούν.

Φοιτητική άδεια

Χορηγείται στους συναδέλφους που διατηρούν τη φοιτητική τους ιδιότητα σε προπτυχιακό επίπεδο.

 

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ � ΠΑΡΟΧΕΣ ΠΡΟΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ

Αγορά ετησίων καρτών απεριορίστων διαδρομών για τα μέσα μαζικής μεταφοράς. 

Αξιοποιώντας ο Σύλλογός μας από κοινού με την Ο.Τ.Ο.Ε τη δυνατότητα μαζικής αγοράς ετησίων καρτών απεριορίστων διαδρομών εξασφάλισε για τους συναδέλφους μας ειδικές τιμές και πιο συγκεκριμένα:

o Η τιμή της ετήσιας κάρτας για λεωφορεία και τρόλεϊ τιμάται στα euro 134 (η τιμή της αντίστοιχης μηνιαίας ανέρχεται στα euro 17,50).

o Η τιμή για όλα τα μέσα, συμπεριλαμβανομένου και του εισιτηρίου από και προς το αεροδρόμιο τιμάται στα euro 264 ( η τιμή της αντίστοιχης μηνιαίας ανέρχεται στα euro 35,00)

Εκπτωτικές κάρτες για τις θεατρικές παραστάσεις σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Προσφορά σε δύο συναδέλφους και τους συνοδούς τους εκδρομής στην Ελάτη

Εγκαινιάζεται η συνεργασία του Συλλόγου μας με τη Διεύθυνση Μετεργασιακής Μέριμνας του Οργανισμού Εργατικής Εστίας και διοργανώνονται δύο εκδρομές χωρίς οικονομική επιβάρυνση των συναδέλφων σε Καρπενήσι (χιονοδρομικό κέντρο Βελουχίου) και Αγιόκαμπο (για rafting στον Πηνειό)

Διανομή δωρεάν εισιτηρίων θεάτρου

Εκδρομή στην Κύπρο

Προσφορά σε τρεις συναδέλφους και τους συνοδούς τους εκδρομής στο Πήλιο.

ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΝΕΩΝ ΜΕΛΩΝ � ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ιδιαίτερα σημαντική αύξηση του αριθμού των εγγεγραμμένων μελών, που καλύπτουν πλέον όλες τις γεωγραφικές περιοχές της Ελλάδας από την Κέρκυρα και τα Ιωάννινα έως τη Ρόδο και την Κω, και από την Αλεξανδρούπολη, την Ξάνθη, τη Δράμα, την Καβάλα έως την Κρήτη.

Περιοδείες / περιοδικό / ιστοσελίδα

 

Συνάδελφοι, ο αμέσως επόμενος στόχος μας παραμένει η κατάρτιση και υπογραφή της πρώτης Επιχειρησιακής Συλλογικής Σύμβασης για τον καθορισμό επιπλέον μισθολογικών απολαβών, κάτι που άλλωστε ισχύει σε όλες τις Τράπεζες, όπου υφίσταται συλλογική εκπροσώπηση. Ενδεικτικά αναφέρουμε κάποια από τα επιδόματα που απολαμβάνουν οι συνάδελφοί μας σε άλλες Τράπεζες.

  • Επιδόματα θέσης, ευθύνης, υπογραφής

  • Επίδομα ξένης γλώσσας

  • Επίδομα οθόνης

  • Επίδομα ταμείου

  • Επίδομα μηχανογράφησης

Ευχαριστούμε με την ευκαιρία όλους τους συναδέλφους που στήριξαν και στηρίζουν αυτήν την προσπάθεια. Καλούμε όλους όσοι παραμένουν ακόμη εκτός Συλλόγου, να ενισχύσουν και με τη δική τους συμμετοχή την προσπάθειά μας να διασφαλίσουμε επιπλέον καλύτερες συνθήκες εργασίας και μισθολογικών απολαβών.

 

 

Το Δ.Σ του Σ.Ε.Υ.Τ.Κ.Ε