Tue, 21 May 2024

 

ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΗΝ ΠΡΑΓΑ

22/09/2004

 

Αγαπητοί συνάδελφοι,

θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι ο Σύλλογός μας διοργανώνει εκδρομή στην Πράγα με αναχώρηση από τη Θεσσαλονίκη, έχοντας διαμορφώσει ένα αξιόλογο πρόγραμμα επισκέψεων για τις 24-28 Νοεμβρίου του 2004. 

1η Μέρα: Θεσ/νίκη – Πράγα

Αναχώρηση από Θεσσαλονίκη το πρωί για την πόλη / μουσείο, την Πράγα, πρωτεύουσα της Τσεχίας. Αφιξη, μεταφορά και εγκατάσταση στο ξενοδοχείο.

 

Ξεκινάμε το πρόγραμμά μας με την ξενάγηση στο σημαντικότερο αρχιτεκτονικό μνημείο της Ευρώπης, στην Μικρή πόλη (Μάλα Στράνα) και την Παλιά πόλη (Στάρε Μέστο). Θα περπατήσουμε από την γραφική γοτθική Γέφυρα του Καρόλου μέσα από τα μεσαιωνικά δρομάκια της «Βασιλικής οδού» ώς την πλατεία της Παλιάς Πόλης με το Δημαρχείο και το φημισμένο Αστρονομικό Ρολόι. Θα καταλήξουμε μεταξύ άλλων στο «Ομπέσνι Ντουμ» δημιουργία των σημαντικότερων αρχιτεκτόνων, γλυπτών και ζωγράφων του 19ου αι. Γεύμα σε τοπικό εστιατόριο. Απόγευμα ελεύθερο. Το βράδυ διασκεδάστε σε τυπικές Τσέχικες Μπυραρίες με τοπικές σπεσιαλιτέ και μπύρα παραγωγής τους ή στα φημισμένα τζαζ κλαμπ της Πράγας.

2η Μέρα: Πράγα

 

Μετά το πρωινό, επίσκεψη στην Καστρούπολη (Hradčany), την Ακρόπολη της Πράγας, που απλώνεται πάνω στο βράχο της Μάλα Στράνα. Μεταξύ άλλων θα δούμε: το μοναστήρι Στραχόβ, το Λορέτο, το γοτθικό καθεδρικό ναό του Αγίου Βίττου, με εντυπωσιακά βιτρώ και το Μαυσωλείο των Βοημών Βασιλέων, το θησαυροφυλάκιο του Στέμματος, τον δρόμο των Αλχημιστών � το Χρυσό σοκάκι με τα χαρακτηριστικά κτίσματα και τέλος τον πύργο του Ιππότη Ντάλιμπορ, απολαμβάνοντας την πανοραμική θέα της παραμυθένιας αυτής πόλης. Γεύμα σε τοπική ταβέρνα. Το απόγευμα στη διάθεσή σας να παρακολουθήσετε παραστάσεις Μαύρου Θεάτρου, Όπερας κλπ ή σας προτείνουμε προαιρετικά μια κρουαζιέρα στον ποταμό Μολδάβα.

 

3η Μέρα: Πράγα ( προαιρετική εκδρομή στο Cesky Krumlov τιμή euro50)

Ελεύθερη μέρα για ψώνια και βόλτες στα στενά της παλιάς πόλης .Θα έχετε την ευκαιρία να απολαύσετε τον καφέ σας σε κάποια από τα πολλά art-cafe της πόλης .Δυνατότητα επίσης για συμμετοχή σε μια πολλή ωραία εκδρομή στο Cesky Krumlov

 

Μετά το πρωινό στο ξενοδοχείο, αναχώρηση για την ολοήμερη προαιρετική εκδρομή στο Cesky Krumlov � μια από τις ωραιότερες πόλεις της Βοημίας. Θα ξεναγηθούμε στην πόλη και θα γευματίσουμε σε τοπικό εστιατόριο. Στην επιστροφή θα κάνουμε μια στάση στην πόλη Ceske Budejovice («πόλη της μπίρας»).

 

                    4η Μέρα: Πράγα

Πρωινό στο ξενοδοχείο και χρόνος ελεύθερος για ψώνια και μια βόλτα στη Μάλα Στράνα και την Παλαιά Αγορά, η οποία θα σας εντυπωσιάσει, αλλά και η όμορφη πλατεία Βενέστας μπορεί να είναι από τα σημεία της πόλης που θα σας γοητεύσουν περισσότερο. Επίσης, μπορείτε να συμπληρώσετε τις αγορές σας στη Λεωφόρο Ναπρικόμε με τα κομψά μαγαζάκια όπου θα βρείτε διάφανα κρύσταλλα και πορσελάνες ή μπορείτε να πάρετε αμαξάκι με άλογο για ένα μαγευτικό περίπατο στην όμορφη Πράγα.

 

5η Μέρα: Πράγα / Κάρλοβυ Βάρυ

 

Το σημερινό πρόγραμμα περιλαμβάνει ολοήμερη εκδρομή στο Κάρλοβυ Βάρυ, κτισμένο κατά μήκος του ποταμού Τέμπλα, σ�ένα καταπράσινο γραφικό περιβάλλον που έγινε γνωστό λόγω των ιαματικών πηγών του. Τον 14ο αι. ονομάστηκε «βασιλική πόλη» από τον αυτοκράτορα Κάρολο τον 4ο, καθιερώθηκε δε σαν τόπος συνάντησης προσωπικοτήτων των γραμμάτων, των τεχνών και της πολιτικής.Εδώ έγραψαν ο Γκαίτε και ο Σίλλερ και συνέθεσαν ο Μπετόβεν και ο Μπαχ. Ξενάγηση στο Κάρλοβυ Βάρυ – Γεύμα σε τοπικό εστιατόριο. Το απόγευμα, μεταφορά στο αεροδρόμιο, αναχώρηση για την Θεσ/νίκη.

 

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:

Αεροπορικά εισιτήρια ΘΕΣ/ΚΗ �ΠΡΑΓΑ � ΘΕΣ/ΚΗ με Τσέχικες αερογραμμές – Boeing

Διαμονή στο ξενοδοχείο DIPLOMAT 4* με πρωινό

 

3 Γεύματα

Ξεναγήσεις όπως αναφέρονται (με έμπειρο ελληνόφωνο ξεναγό)

Ολοήμερη εκδρομή (Κάρλοβυ Βάρυ)

Ασφάλεια επαγγελματικής και αστικής ευθύνης

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:

Φόροι αεροδρομίων εσωτερικού / εξωτερικού (57 euro)

Είσοδοι σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους

Ό,τι αναφέρεται σαν προτεινόμενο ή προαιρετικό

Φιλοδωρήματα / αχθοφορικά κτλ.

Ποτά στα γεύματα

 

ΚΟΣΤΟΣ ΚΑΤ �ΑΤΟΜΟ / ΣΕ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ 4*

ΤΙΜΗ ΣΕ ΔΙΚΛΙΝΟ ΔΩΜΑΤΙΟ: 480 euro

ΠΑΙΔΙΚΗ ΤΙΜΗ : 400 euro

ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ: Η παιδική τιμή δίνεται σε παιδιά ηλικίας 2-11 χρόνων σε τρίκλινο δωμάτιο με δυο ενήλικες / τα τρίκλινα δωμάτια είναι δωμάτια δίκλινα με την προσθήκη μιας έξτρα κλίνης / όλες οι τιμές είναι κατ� άτομο και ΔΕΝ συμπεριλαμβάνονται οι φόροι αεροδρομίου.

 

Oι συνάδελφοι που επιθυμούν να συμμετέχουν στην εκδρομή θα πρέπει να αποστείλουν τη σχετική αίτηση συμπληρωμένη στο fax του Συλλόγου 71091 μέχρι και την Παρασκευή 5 Νοεμβρίου, έχοντας καταθέσει ως προκαταβολή το ποσό των euro 100 κατ΄ άτομο στο λογαριασμό 9448109 και περιγραφή το ονοματεπώνυμό τους.

Είμαστε στην διάθεσή σας για οποιαδήποτε διευκρίνιση στα τηλέφωνα του Συλλόγου 71092 και 71097.

Με συναδελφικούς χαιρετισμούς,
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΙΣΙΔΩΡΟΣ ΓΟΙΛΙΑΣ

Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΜΠΕΜΠΕΝΗΣ