Tue, 16 April 2024

 

 

Αθήνα, 23 Φεβρουαρίου 2006

 

Δελτιο Τυπου

 

 

 ΝΕΑ 24ΩΡΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ των εργαζομένων στις Τράπεζες για την υπεράσπιση του θεσμού των Κλαδικών Συλλογικών Συμβάσεων αποφάσισε στη χθεσινή της συνεδρίαση η Εκτελεστική Γραμματεία της ΟΤΟΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΕΧΗ ΤΡΙΤΗ 28 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2006 στα πλαίσια των αγωνιστικών κινητοποιήσεων που αποφάσισε χθες η Διοίκηση της ΓΣΕΕ.

 Οι αγωνιστικές κινητοποιήσεις της ΓΣΕΕ αφορούν στην πραγματοποίηση :

  1. 4ΩΡΗΣ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗΣ ΣΤΑΣΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ στις 28 Φεβρουαρίου και ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ – ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ όλων των εργαζόμενων στη ΣΙΝΑ 16 στα πλαίσια συμπαράστασης στον αγώνα της ΟΤΟΕ

  2. 24ΩΡΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 15 ΜΑΡΤΙΟΥ 2006 για την υπογραφή Εθνικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας και την υπεράσπιση του θεσμού των Συλλογικών Συμβάσεων με συγκέντρωση και πορεία στο κέντρο της Αθήνας.

Η Εκτελεστική Γραμματεία της ΟΤΟΕ αποφάσισε να προκηρύξει τις απεργιακές κινητοποιήσεις της ΓΣΕΕ με αυτήν την μορφή που αναφέραμε παραπάνω, ώστε οι εργαζόμενοι στις τράπεζες να συμμετάσχουν ΜΑΖΙΚΑ σ’ αυτές, αλλά και την πραγματοποίηση και άλλων αγωνιστικών ενεργειών, με διάφορες μορφές πάλης σε όλο αυτό το χρονικό διάστημα

Αποφάσισε ακόμα να σταθεί αλληλέγγυα στο δίκαιο αγώνα των ΝΑΥΤΕΡΓΑΤΩΝ, που υπερασπίζονται τα δικαιώματά τους απέναντι στην αυθαιρεσία της Κυβέρνηση και των εφοπλιστών, που επιχειρούν την ΙΣΟΠΕΔΩΣΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΣΙΑΚΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΤΟΥΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ. Επίσης συμπαραστεκόμαστε στον αγώνα που δίνουν οι εργαζόμενοι στη Βιομηχανία Φωσφορικών Λιπασμάτων της Θεσσαλονίκης, στην CocaCola και στην Υαλουργία «ΓΙΟΥΛΑ» για τη διατήρηση των θέσεων εργασίας τους.

Η ΟΤΟΕ θεωρεί, ότι τούτες τις κρίσιμες ώρες, που βάλλονται οι εργαζόμενοι και ολόκληρη η Ελληνική Κοινωνία από τις επιθέσεις των Βιομηχάνων, των Τραπεζιτών και των Εφοπλιστών με την ένοχη ανοχή της Κυβέρνησης, η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ είναι το μεγάλο ΟΠΛΟ της εργατοϋπαλληλικής τάξης.


 

 

Στα πλαίσια της συμπαράστασης στον αγώνα ΕΠΙΒΙΩΣΗΣ των ναυτεργατών, η ΟΤΟΕ ΚΑΛΕΙ ΤΑ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ ΤΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΜΕΛΩΝ της και τους αγωνιστές εργαζομένους των τραπεζών ΝΑ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΤΑ ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΑ ΣΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΤΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ, δίπλα στους ναυτεργάτες, όσο διαρκεί ο αγώνας τους.

Η ΟΤΟΕ θεωρεί, ότι οι αγώνες όλων των εργαζόμενων είναι ΔΙΚΑΙΟΙ, ΝΟΜΙΜΟΙ και ΙΕΡΟΙ, γιατί υπερασπίζονται ΒΑΣΙΚΑ και ΘΕΜΕΛΙΩΔΗ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ της εργατικής τάξης, αλλά και ολόκληρης της κοινωνίας.

Όσοι επιχειρούν με τα κατασταλτικά μέτρα της πολιτικής επιστράτευσης και της «έννομης» βίας των ΜΑΤ, αλλά και με την προσπάθεια κατασυκοφάντησης των αγώνων των εργαζόμενων στη συνείδηση άλλων κοινωνικών ομάδων και της κοινής γνώμης να ισοπεδώσουν τα δικαιώματα των εργαζόμενων, θα πάρουν την απάντηση που τους αξίζει σε όλα τα πεδία των κοινωνικών αγώνων του ελληνικού λαού, που εμπαίζεται ενώ ζει καθημερινά το «Γολγοθά» της επιβίωσης.

 Η ΟΤΟΕ καλεί την Κυβέρνηση :

· Να αναλάβει στο ακέραιο τις πολιτικές της ευθύνες.

· Να σταματήσει τις υποκριτικές προτροπές προς τους Βιομηχάνους και τους Τραπεζίτες, που θυμίζουν τακτική Πόντιου Πιλάτου.

· Να επιβάλλει ΤΩΡΑ στους Διοικητές των Τραπεζών να σεβαστούν το Σύνταγμα και τους Νόμους, που υποχρεώνουν τους κοινωνικούς εταίρους να συνομιλούν και να διαβουλεύονται, προκειμένου να προχωρήσει άμεσα ουσιαστικός διάλογος και διαπραγματεύσεις με την ΟΤΟΕ για την υπογραφή Κλαδικής Σ.Σ.Ε.

Τέλος, η Εκτελεστική Γραμματεία της ΟΤΟΕ μετά από πρόταση του Προέδρου του Συλλόγου της Εμπορικής Τράπεζας αποφάσισε ΝΑ ΣΤΗΡΙΞΕΙ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ του Συλλόγου ενάντια στην ιδιωτικοποίηση της Τράπεζας που σχεδιάζεται από την Κυβέρνηση να υλοποιηθεί στο προσεχές χρονικό διάστημα.

Η ΟΤΟΕ επισημαίνει ότι ο αγώνας του κλάδου των τραπεζοϋπαλλήλων για την υπεράσπιση των Κλαδικών Συλλογικών Συμβάσεων, όσο περνάει ο χρόνος θα δυναμώνει και θα διευρύνεται ακόμα περισσότερο, γιατί είναι ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗΣ των θεσμών, αλλά και των εργασιακών δικαιωμάτων όλων των εργαζόμενων.

Όσο γρηγορότερα το αντιληφθούν αυτό η Κυβέρνηση και οι Τράπεζες, τόσο περισσότερη από τη χαμένη τους αξιοπιστία θα μπορέσουν να περισώσουν.

 

 

 

ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΟΤΟΕ