Sat, 30 September 2023

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΙΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΤΗΣ

ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΚΥΠΡΟΥ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ (ΣΕΥΤΚΕ)

ΜΕΛΟΣ : Ο.Τ.Ο.Ε / Ε.Κ.Α
ΑΡΙΘ. ΠΡΩΤΟΔ. ΑΘΗΝΑΣ :4348/03

Λ. ΑΛΕΞΑΝΔΡΑΣ 170, ΑΘΗΝΑ                                                               

Αθήνα   07/07/2006

τηλ. 71092-71097,   fax. 71091

www.otoe.gr/seytke

               

24ωρη ΑΠΕΡΓΙΑ της Ο.Τ.Ο.Ε

ΔΕΥΤΕΡΑ 10 ΙΟΥΛΙΟΥ 2006

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΚΛΑΔΙΚΗΣ ΣΥΜΒΑΣΗΣ

Αγαπητοί συνάδελφοι,

τις τελευταίες ημέρες γινόμαστε για μια ακόμη φορά μάρτυρες της παρελκυστικής πολιτικής των τραπεζιτών.

Αν και προσήλθαν σε δύο συναντήσεις με την Ο.Τ.Ο.Ε, παρουσία και του Υπουργού Απασχόλησης, γεγονός που θεωρήθηκε σαν αφετηρία έναρξης των διαπραγματεύσεων, δεν εμφανίστηκαν στην τελευταία προγραμματισμένη συνάντηση, δηλώνοντας μάλιστα ότι δεν είναι εξουσιοδοτημένοι να προχωρήσουν σε απευθείας διαπραγματεύσεις.

Η εμμονή των τραπεζιτών στη μη υπογραφή κλαδικής σύμβασης, τη στιγμή που ο δημόσιος, ο ευρύτερος δημόσιος και ο υπόλοιπος ιδιωτικός τομέας (που καλύπτεται από την συλλογική σύμβαση της Γ.Σ.Σ.Ε) έχουν ήδη συμφωνήσει σε ποσοστά αυξήσεων, αποδεικνύει το μέλλον των εργασιακών σχέσεων, που μας επιφυλάσσεται.

Οι μεθοδεύσεις των τραπεζιτών για τη μη υπογραφή κλαδικής σύμβασης, η οποία προστατεύει και ρυθμίζει τα εργασιακά μας δικαιώματα (ωράριο εργασίας, κλιμάκιο και βασικό μισθό, επιδόματα γάμου, παιδιών, επιστημονικό, παραμεθόριων περιοχών, πολυετίας, επίδομα βρεφονηπιακού σταθμού, κατασκηνωτικό επίδομα, τοκετού κ.λπ.), δεν μπορεί και δεν πρέπει να μας αφήνει αδιάφορους.

Συνάδελφοι, τη στιγμή που οι τραπεζίτες ετοιμάζονται να μεγιστοποιήσουν τα κέρδη τους, μέσα από τη δημιουργία ευρύτερων τραπεζικών σχημάτων, αποκλειστικό μέλημα δικό μας οφείλει να είναι η προστασία και η περαιτέρω βελτίωση των όρων αμοιβής και εργασίας.

Για το λόγο αυτό σας καλούμε να στηρίξετε την απεργιακή κινητοποίηση που έχει εξαγγείλει η Ομοσπονδία μας, τη Δευτέρα 10 Ιουλίου, και με τη δική σας συμμετοχή.

Η προστασία της εργασίας μας είναι χρέος και ευθύνη όλων μας

Με  συναδελφικούς χαιρετισμούς

                                   Ο Πρόεδρος                         Ο Γεν. Γραμματέας

 Ισίδωρος Γοίλιας                  Εμμανουήλ Μπεμπένης