Mon, 15 April 2024

Αγαπητοί συνάδελφοι,

σας αποστέλλουμε το Δελτίο Τύπου της Ο.Τ.Ο.Ε και σας καλούμε να στηρίξετε ενεργά τις αγωνιστικές κινητοποιήσεις, που έχει εξαγγείλει η Ομοσπονδία μας, με πρώτη την αυριανή τρίωρη στάση εργασίας (12:15 – 15:15 μ.μ) μετά και τη δημοσιοποίηση του ασφαλιστικού νομοσχεδίου.

Όπως προκύπτει, με τον πλέον ξεκάθαρο τρόπο, και τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης αυξάνονται και οι συντάξεις μειώνονται, με σημαντικότερη μείωση αυτή που επέρχεται στις επικουρικές συντάξεις.

Η ευθύνη, πλέον, για την προστασία των ασφαλιστικών μας δικαιωμάτων είναι δική μας υπόθεση.

ΒΟΜΒΑ ΣΤΑ ΘΕΜΕΛΙΑ ΤΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΥΝΟΛΙΚΑ, επιχειρεί να βάλει η Κυβέρνηση με τη χθεσινή κατάθεση του Νομοσχεδίου της.
           Η επίθεσή της γίνεται συνολικά και αφορά στο σύνολο της κοινωνικής ασφάλισης.

ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ της ΟΤΟΕ στη σημερινή του συνεδρίαση ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΣΥΝΟΛΙΚΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ στην Κυβερνητική ΕΠΙΘΕΣΗ, που στρέφεται ενάντια στα ασφαλιστικά δικαιώματα των εργαζόμενων, με το πρωτοφανές σε σκληρότητα Νομοσχέδιο, που κατέθεσε χθες στη Βουλή.

Ο αγώνας των εργαζομένων της Τράπεζας της Ελλάδος είναι το δυναμικότερο τμήμα στο συνολικό αγώνα της ΟΤΟΕ για το Ασφαλιστικό, αλλά και για την διεκδίκηση της κλαδικής ΣΣΕ και την υπεράσπιση των Ταμείων Υγείας.

Με βάση τα παραπάνω, το Γενικό Συμβούλιο της ΟΤΟΕ πήρε τις παρακάτω αποφάσεις για τις αγωνιστικές ενέργειες του κλάδου των τραπεζοϋπαλλήλων.

Η ΟΤΟΕ, η μεγάλη ιστορική Ομοσπονδία ΑΠΑΝΤΑ ΣΤΗ ΜΕΤΩΠΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ, με ΟΛΟΜΕΤΩΠΟ ΑΓΩΝΑ.

Ø       ΠΡΟΚΗΡΥΣΣΕΙ 3ΩΡΗ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ (12.15 – 15.15, λήξη συναλλαγών 11.30) ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΗΝ ΓΣΕΕ και ΤΗΝ ΑΔΕΔΥ, την ΤΕΤΑΡΤΗ 12 ΜΑΡΤΙΟΥ και ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ στο ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ.

Ø       ΠΡΟΚΗΡΥΣΣΕΙ 48ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 13 ΜΑΡΤΙΟΥ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 14 ΜΑΡΤΙΟΥ 2008

ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 13/5 συνεδριάζει το Γενικό Συμβούλιο της ΟΤΟΕ μαζί με τα Διοικητικά Συμβούλια των Πρωτοβάθμιων Σωματείων του κλάδου, για να αποφασίσουν ΚΛΙΜΑΚΩΣΗ των απεργιακών κινητοποιήσεων.

Η επίθεση της Κυβέρνησης αφορά συνολικά στην ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ. Με το πρόσχημα της διοικητικής συγχώνευσης αλλάζει συθέμελα τον ασφαλιστικό χάρτη της χώρας. Η επίθεσή της αφορά όλους τους εργαζόμενους και τους αυτοαπασχολούμενους, ανεξαρτήτως ηλικίας, φύλου ή ένταξης σε ασφαλιστικό φορέα.

Ειδικότερα συνθλίβει τη νέα γενιά, αποκόπτοντάς την από οποιαδήποτε κοινωνική παροχή είχαν γνωρίσει οι προηγούμενες γενιές. Συνεχίζει στους εργαζόμενους πριν το 1993 και μετά και δεν αφήνει τίποτε όρθιο. Αλλά τη χειρότερη μοίρα την επιφυλάσσει για τις μητέρες εργαζόμενες, τις οποίες «τιμωρεί» με την αύξηση της «ποινής» (που αντιστοιχεί σε μείωση της σύνταξης) για τις πρόωρες συντάξεις, και τις οδηγεί σε ομηρία, όταν τους επιτρέπει να θεμελιώνουν σύνταξη στα 50, αλλά να πάρουν σύνταξη στα 55. Για το θέμα αυτό, αλλά και γενικότερα για το τι περιλαμβάνει το Σχέδιο Νόμου που επιχειρεί να περάσει η Κυβέρνηση, η ΟΤΟΕ θα συντάξει και θα διανείμει ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΑ ΦΥΛΛΑΔΙΑ σε όλους τους εργαζόμενους στις Τράπεζες, προκειμένου να ενημερωθούν λεπτομερώς.

Παράλληλα, ο αγώνας των εργαζομένων στις Τράπεζες μαζί με όλους τους άλλους εργαζόμενους και τη ΓΣΕΕ θα συνεχισθεί με αποφασιστικότητα μέχρι την τελική νίκη που αφορά ολόκληρη την ελληνική κοινωνία, προκειμένου να ανατραπεί στο σύνολό της η αντιασφαλιστική και αντικοινωνική πολιτική της Κυβέρνησης.

Γι’ αυτό και ο αγώνας της ΟΤΟΕ δεν θα περιοριστεί μόνο στις απεργιακές κινητοποιήσεις. Στο πρόγραμμα δράσης της περιλαμβάνονται:

Ø       Καθημερινές πολλαπλές κινητοποιήσεις, που τις μορφές τους εξουσιοδοτείται να τις ορίζει η Εκτελεστική Γραμματεία, που είναι σε διαρκή συνεδρίαση.

Ø       Ενημέρωση του κόσμου για τον αγώνα των τραπεζοϋπαλλήλων μέσω ραδιοφωνικών σποτ.

Ø       Ενημέρωση των εργαζομένων στις τράπεζες με περιοδείες στα κατά τόπους καταστήματα του Λεκανοπεδίου.

Ø       Συναντήσεις με τα πολιτικά κόμματα της Βουλής, που θα ζητήσει να αντιδράσουν στην αντεργατική επέλαση της Κυβέρνησης.

ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ της ΟΤΟΕ