Fri, 29 March 2024

Η ΤΡΑΠΕΖΑ ΕΠΙΧΕΙΡΕΙ ΝΑ ΥΠΑΝΑΧΩΡΗΣΕΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ ΤΗΣ

Αγαπητοί συνάδελφοι,

τις τελευταίες ημέρες ο Σύλλογός μας έγινε αποδέκτης τηλεφωνημάτων από συναδέλφους, που είναι μεταπτυχιακοί φοιτητές, οι οποίοι με τη σειρά τους ενημερώθηκαν, κατά τη διάρκεια μάλιστα της εξεταστικής περιόδου, ότι με πρόσφατη απόφαση της Τράπεζας έχουν αναπροσαρμοστεί οι δικαιούμενες ημέρες φοιτητικής αδείας.

Αναζητώντας τι πραγματικά έχει συμβεί, με έκπληξη διαπιστώσαμε ότι η Τράπεζα κυκλοφόρησε στις 28.05.2008 εσωτερικό σημείωμα, το οποίο ουδέποτε κοινοποιήθηκε στο σύνολο του προσωπικού.

Σύμφωνα λοιπόν με το σημείωμα αυτό ο αριθμός των δικαιούμενων ημερών φοιτητικής αδείας Master μειώνεται από 10 ημέρες ανά ακαδημαϊκό έτος σε 10 ημέρες συνολικά για όλη τη διάρκεια του Μεταπτυχιακού Προγράμματος.

Όπως κατανοείτε, η κίνηση αυτή της Τράπεζας πλήττει σαφώς μια κατάκτηση των εργαζομένων, η οποία και θεσμοθετήθηκε με την πρώτη Επιχειρησιακή Σύμβαση, που υπέγραψε ο Σύλλογός μας το 2005.

Στο συνημμένο αρχείο, θα βρείτε τόσο το πρώτο εσωτερικό σημείωμα, που κυκλοφόρησε η Τράπεζα στις 21.09.2005, προς όλο το προσωπικό, και στο οποίο επισημαίνεται ότι η άδεια για τους εργαζόμενους φοιτητές σε μεταπτυχιακό πρόγραμμα ορίζεται σε 10 εργάσιμες ημέρες ετησίως, με αποδοχές από την Τράπεζα, και με ισχύ μέχρι 2 έτη από την ημερομηνία εγγραφής στη σχολή, καθώς και το πρόσφατο εσωτερικό σημείωμα με το οποίο επιχειρείται η ανατροπή της συγκεκριμένης ρύθμισης.

Καλούμε την Τράπεζα να τηρήσει τις δεσμεύσεις της. Σε αντίθετη περίπτωση είμαστε υποχρεωμένοι να κινηθούμε για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων των συναδέλφων μας.