Fri, 23 February 2024

 

Αγαπητοί συνάδελφοι,

παραθέτουμε το Διοικητικό Απολογισμό, όπως αυτός εγκρίθηκε στη χθεσινή εκλογοαπολογιστική Γενική Συνέλευση του Συλλόγου μας.

ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΤΡΙΕΤΙΑΣ

•Ø      κλαδικές συλλογικές συμβάσεις εργασίας

Κατά τη διάρκεια της τριετούς θητείας του απερχόμενου προεδρείου μας, περίοδο κατά την οποία τα κέρδη των Τραπεζών κυριολεκτικά εκτινάχθηκαν σε δυσθεώρητα ύψη – και εξακολουθούν να κινούνται σε επίπεδα πέραν και των αρχικών εκτιμήσεων των οικονομικών αναλυτών, μεσούσης μάλιστα και της διεθνούς χρηματοπιστωτικής κρίσης – η Ομοσπονδία μας (ΟΤΟΕ) και οι επιμέρους Σύλλογοι έδωσαν και συνεχίζουν να δίνουν τον αγώνα για την υπογραφή ικανοποιητικών Κλαδικών Συμβάσεων.

 Ωστόσο, το ίδιο χρονικό διάστημα, συναντήσαμε την πεισματική άρνηση των Τραπεζών να ανταποκριθούν στη θεσμική πρόσκληση τής Ο.Τ.Ο.Ε, αποστέλλοντας την οφειλόμενη εξουσιοδότηση για την έναρξη των διαπραγματεύσεων.

Η λύση στο αδιέξοδο, που είχε δημιουργηθεί εξαιτίας της προκλητικής στάσης των Τραπεζών, δόθηκε με την έκδοση της Διαιτητικής Απόφασης του ΟΜΕΔ, το Σεπτέμβριο του 2008.

Η απόφαση, που προέβλεπε αυξήσεις 9% για τους τραπεζοϋπαλλήλους, κατοχύρωσε τη συνέχεια των κλαδικών συμβάσεων. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι για το λόγο αυτό βρίσκεται στο στόχαστρο των Τραπεζών, οι οποίες επιχειρούν να την ακυρώσουν δικαστικά, με αλλεπάλληλες αγωγές. Ενώ, την ίδια στιγμή, προσέβλεπαν και τελικώς ενισχύθηκαν με την κρατική βοήθεια, ύψους 28 δις ευρώ, για την αντιμετώπιση της χρηματοπιστωτικής κρίσης.

Η προκλητική, βεβαίως, στάση των Τραπεζών συνεχίζεται σε ό,τι αφορά και την υπογραφή της φετινής κλαδικής σύμβασης. Οι τραπεζίτες εξακολουθούν για ακόμη μία φορά να αρνούνται τη συμμετοχή τους στις απευθείας διαπραγματεύσεις και επιχειρούν με ασφαλιστικά μέτρα να παρεμποδίσουν τη διαδικασία, που έχει ξεκινήσει στον ΟΜΕΔ, μετά την προσφυγή της Ομοσπονδίας μας. Ο Μεσολαβητής του ΟΜΕΔ έχει διαπιστώσει άρνηση μεσολάβησης, καθώς η εργοδοτική πλευρά αρνήθηκε τις μεσολαβητικές υπηρεσίες του Οργανισμού Μεσολάβησης και το όλο θέμα έχει πλέον παραπεμφθεί στη Διαιτησία.

Όλο αυτό το διάστημα στηρίξαμε ενεργά, με όλες τις δυνάμεις μας, τις δράσεις και παρεμβάσεις της Ομοσπονδίας μας στα θέματα της υπογραφής κλαδικής σύμβασης, του ασφαλιστικού και της χρηματοπιστωτικής κρίσης, με τη συμμετοχή μας στις απεργίες, τις στάσεις εργασίας, τις συγκεντρώσεις και πορείες, τις παραστάσεις διαμαρτυρίας.

•Ø      επιχειρησιακές συλλογικές συμβάσεις

Την τελευταία τριετία, αξιοποιώντας και αποτυπώνοντας τις προτάσεις και παρατηρήσεις των συναδέλφων μας, κατά την επεξεργασία και διαμόρφωση του  διαπραγματευτικού πλαισίου, προχωρήσαμε στην έναρξη των διαπραγματεύσεων με τη Διοίκηση της Τράπεζας, για την υπογραφή επιχειρησιακών συμβάσεων.

Μετά την αδυναμία επίτευξης συμφωνίας, κατά τη διάρκεια των απευθείας διαπραγματεύσεων, ο Σύλλογός μας, με υπευθυνότητα, αξιοποίησε τη δυνατότητα προσφυγής στις μεσολαβητικές υπηρεσίες του ΟΜΕΔ, επιτυγχάνοντας την υπογραφή δύο επιχειρησιακών συμβάσεων (2007 και 2009).

Ειδικότερα, με βάση τις δύο επιχειρησιακές συμβάσεις, που καταρτίσθηκαν το διάστημα αυτό προβλέφθηκε:

•·        επιχειρησιακή προσαύξηση 2,25% το 2007 (με αναδρομική ισχύ), στην οποία προστέθηκε 1,5% επί του ποσού του κλιμακίου κάθε εργαζόμενου το 2009 (με αναδρομική ισχύ από 01.01.2009 – τα αναδρομικά καταβλήθηκαν στις 16.9.2009) όπως αυτό διαμορφώνεται από την εκάστοτε ισχύουσα κλαδική ΣΣΕ ή ΔΑ μεταξύ ΟΤΟΕ και Τραπεζών.

Αυτό σημαίνει ότι οποτεδήποτε αλλάζουμε κλιμάκιο είτε οποτεδήποτε υπογράφεται νέα κλαδική σύμβαση, το ποσό της επιχειρησιακής προσαύξησης, θα αναπροσαρμόζεται αυτόματα λαμβάνοντας τη σχετική αύξηση.

•·        επίδομα παιδικής μέριμνας. Το επίδομα παιδικής μέριμνας αυξήθηκε από τα 45 € στα 65 € το 2007 και στα 77 € το 2009 μηνιαίως.

Επιπλέον, επιτύχαμε την επέκταση της καταβολής του συγκεκριμένου επιδόματος για κάθε παιδί μέχρι την ηλικία των 21 ετών αντί των 18, που ίσχυε με την πρώτη επιχειρησιακή σύμβαση (2004 – 2005), και μέχρι την ηλικία των 25 ετών αν σπουδάζει σε ανώτερη ή ανώτατη σχολή δημοσίου χαρακτήρα.

•·        αύξηση του επιδόματος βρεφονηπιακού σταθμού στα 250€ το 2007 και 275 € το 2009.

•·        επίδομα παραμεθορίων περιοχών. Ικανοποιήθηκε το αίτημα των συναδέλφων στα καταστήματα του Νομού Πέλλας, τα οποία εντάσσονται στις παραμεθόριες περιοχές και λαμβάνουν πλέον το σχετικό επίδομα, με αναδρομική ισχύ.

•·        εφάπαξ επιχειρησιακό βοήθημα. Τον Ιούλιο καταβλήθηκε σε όλους τους συναδέλφους, μέχρι και το βαθμό του section head, εφάπαξ μεικτό ποσό ύψους 75 €, το οποίο δεν συμψηφίστηκε με άλλες αποδοχές.

•·        Καταναλωτικά δάνεια. Το επιτόκιο χορήγησης καταναλωτικών δανείων για τους συναδέλφους και για ποσά έως 15.000 € διαμορφώθηκε σε euribor + 2% και εν συνεχεία με νεότερη απόφαση της Διοίκησης (Ιούλιος 2008) σε euribor + 1,5% (αντί του 8,25%, που ίσχυε)

•·        Στεγαστικά δάνεια. Οι συνάδελφοι δικαιούνται να λαμβάνουν στεγαστικό δάνειο με τους προνομιακούς όρους των κλαδικών και επιχειρησιακών ΣΣΕ (επιτόκιο 2,7%, ποσό στεγαστικού δανείου, διάρκεια αποπληρωμής 35 χρόνια, άτοκες περίοδοι χάριτος, δυνατότητα μετάθεσης του 1/3 των τοκοχρεολυτικών δόσεων των 5 πρώτων χρόνων),  έχοντας συμπληρώσει τέσσερα (4) τουλάχιστον χρόνια συνολικής τραπεζικής προϋπηρεσίας [αντί των πέντε (5) που ίσχυε], εκ των οποίων δύο με σύμβαση εργασίας αορίστου χρόνου στην Τράπεζά μας.

•·        Επιτόκιο πιστωτικών καρτών. Το επιτόκιο των πιστωτικών καρτών ορίζεται στο 6% για αγορές καταναλωτικών αγαθών και αναλήψεις μετρητών.

•·        Προγράμματα Κύπρου Ζωής – Σύνταξης / Νέας Γενιάς. Το ποσοστό της μηνιαίας δόσης, που επενδύεται στα προγράμματα Κύπρου Ζωής – Σύνταξης / Νέας Γενιάς αυξάνεται σε 90%.

•·        σωρευτική χορήγηση μειωμένου ωραρίου δύο (2) μηνών με αποδοχές για το θηλασμό και τη φροντίδα των τέκνων.

Αποτελεί χωρίς υπερβολή τη σημαντικότερη θεσμική κατάκτηση του Συλλόγου μας και οδηγό για τις υπόλοιπες Τράπεζες του ιδιωτικού τομέα.

Προβλέπεται η χορήγηση τμήματος του μειωμένου ωραρίου φροντίδας και θηλασμού τέκνων, υπό τη μορφή σωρευτικής, συνεχόμενης αδείας δύο (2) μηνών με αποδοχές, σε κάθε νέα μητέρα, που γέννησε ή θα γεννήσει από 01.01.2009 και εφεξής.

Σε αυτήν τη περίπτωση αξίζει πλέον να αναλογιστούμε με τις παρεμβάσεις του Συλλόγου μας, έχει πλέον καταρτιστεί ένα προστατευτικό πλαίσιο για τη μητρότητα, που περιλαμβάνει την καταβολή του επιδόματος παιδιού, του επιδόματος παιδικής μέριμνας, τους βρεφονηπιακούς σταθμούς, το κατασκηνωτικό επίδομα,  με τελευταία τη χορήγηση της δίμηνης σωρευτικής αδείας, για την οποία, σημειωτέον, δεν απαιτείται η σύμφωνη γνώμη του εργοδότη, αλλά καταβάλλεται με απλή αίτηση της εργαζόμενης μητέρας.

•·        αύξηση της ετήσιας επιχορήγησης προς το Σύλλογο για την κάλυψη πολιτιστικών και αθλητικών εκδηλώσεων στα 20.000 €

Η υπογραφή Επιχειρησιακών Συμβάσεων, μέσα από εξαιρετικά λεπτές και κοπιώδεις διαδικασίες, αποδεικνύει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, ότι θέματα συνθηκών εργασίας και μισθολογικών απολαβών μπορούν να ρυθμιστούν και να βελτιωθούν περαιτέρω, μέσα από επιχειρησιακή συμφωνία, προς όφελος όλων μας.

•Ø      προστασία της μητρότητας

Το θέμα της προστασίας της μητρότητας αναδείχθηκε και αποτέλεσε ζήτημα αιχμής για τη δράση και τις παρεμβάσεις του Συλλόγου μας.

Το όλο θέμα προέκυψε μετά την αδικαιολόγητη εξαίρεση των μητέρων τραπεζοϋπαλλήλων από τη χορήγηση τής 6μηνης πρόσθετης άδειας μητρότητας, όπως αυτή προβλέφθηκε με βάση τον τελευταίο ασφαλιστικό νόμο (ν. 3655/2008), αν και πληρούσαν τις σχετικές προϋποθέσεις, που ο ίδιος ορίζει.

Για το θέμα αυτό ο Σύλλογός μας, σε συνεργασία με τους νομικούς μας συμβούλους, στηρίζει τις εργαζόμενες μητέρες, με δωρεάν παροχή νομικής συνδρομής, για την υποβολή των ενστάσεων στις αρμόδιες υπηρεσίες του ΟΑΕΔ, σε πρώτο και δεύτερο βαθμό και για την προσφυγή τους στα Διοικητικά δικαστήρια και το Συμβούλιο της Επικρατείας.

•Ø     θέματα ασφαλείας στους χώρους εργασίας

Ο Σύλλογός μας ανέδειξε το θέμα των ένοπλων επιθέσεων σε υποκαταστήματα τής τράπεζάς μας, με αποκορύφωμα το τραγικό περιστατικό στο υποκατάστημα Νικαίας.

Το συγκεκριμένο ζήτημα δυστυχώς επανέρχεται στο προσκήνιο μετά και το επίσης σοβαρό περιστατικό στο κατάστημα Μοναστηρίου, με ένοπλη και αυτή τη φορά επίθεση και, μάλιστα, με περιστατικό ομηρίας διερχόμενου πολίτη.

Για το θέμα αυτό θέσαμε τα εξής πολύ σημαντικά ερωτήματα, που σχετίζονται με:

  • την επάρκεια των υφισταμένων μέτρων ασφαλείας
  • την εκπαίδευση των συναδέλφων, αφού προηγουμένως έχουν εξαντληθεί όλα τα δυνατά αποτρεπτικά μέσα, στο χειρισμό τέτοιων λεπτών καταστάσεων
  • την πρόβλεψη για παροχή ψυχολογικής υποστήριξης, από ειδικούς, στους συναδέλφους, που βίωσαν ένα τέτοιο δυσάρεστο γεγονός.

Για τους λόγους αυτούς, ο Σύλλογός μας ζήτησε και πραγματοποίησε συνάντηση με τον αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών κο. Χρ. Μαρκογιαννάκη, εκθέτοντας στον ίδιο την κατάσταση και λαμβάνοντας αντίγραφο της νέας υπουργικής απόφασης, που προβλέπει συγκεκριμένα χρονικά περιθώρια συμμόρφωσης των τραπεζών, στην εφαρμογή των νέων μέτρων ασφαλείας, και για πρώτη φορά κυρώσεις και διαδικασίες ελέγχου και αξιολόγησης της εφαρμογής των όρων ασφαλείας.

Ο Σύλλογός μας παρακολουθεί την υλοποίηση των νέων όρων ασφαλείας ειδικά σε ό,τι αφορά την εγκατάσταση θυρών ασφαλείας εισόδου – εξόδου, διπλών ή περιστρεφόμενων, με άθραυστους υαλοπίνακες και μηχανισμό ελεγχόμενης πρόσβασης, όπως κομβίο ενεργοποίησης ή κάρτα πρόσβασης, στα καταστήματα που προβλέπονται βάσει του νόμου (στην ηπειρωτική Ελλάδα και την Κρήτη).

Υπενθυμίζουμε ότι η εγκατάσταση των νέων θυρών ασφαλείας θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί

  • για τα καταστήματα της Αττικής, Θεσσαλονίκης και Κρήτης ώς το Δεκέμβριο του 2009
  • για τα καταστήματα της υπόλοιπης ηπειρωτικής Ελλάδας ώς το Σεπτέμβριο του 2010.

Επιπλέον, στην περίπτωση που στο ίδιο κατάστημα διαπραχθεί εντός 12 μηνών ληστεία τουλάχιστον δύο φορές, τότε οι θύρες ασφαλείας ενισχύονται υποχρεωτικά με σύγχρονο σύστημα ανίχνευσης μετάλλων.

Ο Σύλλογός μας τηρεί αρχείο με τις ένοπλες επιθέσεις, που έχουν επισυμβεί στα καταστήματα της Τράπεζάς μας, αξιοποιώντας τη σχετική ενημέρωση και τα τηλεφωνήματα που δεχόμαστε από τους συναδέλφους μας. Είναι λοιπόν αυτονόητο ότι για την καλύτερη παρακολούθηση, σε ό,τι αφορά την υλοποίηση των προβλεπόμενων μέτρων ασφαλείας, ο ρόλος των συναδέλφων μας, στην ενημέρωση του Συλλόγου μας είναι καταλυτικός.

•Ø     σεμινάρια πιστοποίησης Η/Υ

Το 2008, ο Σύλλογός μας εξασφάλισε τη δωρεάν επιμόρφωση και πιστοποίηση σαράντα (40) συναδέλφων μας στους Η/Υ, με ταυτόχρονη δωρεάν παροχή του σχετικού εκπαιδευτικού υλικού και των εξέταστρων.

•Ø     οδηγός αδειών

Το 2007 ολοκληρώθηκε και παραδόθηκε προς χρήση των συναδέλφων ο οδηγός αδειών, που καλύπτει τις διατάξεις των Ε.Γ.Σ.Σ.Ε (από το 1975) και των αντίστοιχων κλαδικών συμβάσεων εργασίας της Ο.Τ.Ο.Ε (από το 1976).

•Ø     οικονομική ενίσχυση

Με πρωτοβουλία του Συλλόγου μας και με την έμπρακτη στήριξη των συναδέλφων εκδηλώσαμε τη συμπαράσταση όλων μας:

•·        στην Κωνσταντίνα Κούνεβα, γεν. γραμματέα της Παναττικής ένωσης καθαριστριών, η οποία δέχθηκε δολοφονική επίθεση με καυστικό οξύ στο πρόσωπό της, λόγω της δράσης της για την προστασία των εργασιακών δικαιωμάτων, με το ποσό των 1.810 €

•·        στην οικογένεια του αδικοχαμένου αστυνομικού Μιχάλη Σπανουδάκη, ο οποίος έχασε τη ζωή του στη ληστεία στο υποκατάστημα Νικαίας, επιτελώντας το καθήκον του, αν και βρισκόταν εκτός υπηρεσίας, με το ποσό των 1.410 € .

•·        στην οικογένεια του εκλιπόντος συναδέλφου μας Πέτρου Ξανθόπουλου από το κατάστημα της Ρόδου.

•Ø     προσφορές – παροχές προς συναδέλφους

•·        Συνεργασία με την αλυσίδα καταστημάτων Makro

•·        Συνεργασία με την εταιρεία κινητής τηλεφωνίας Vodafone

[ετήσια επιδότηση (160 €), ετήσια ανανέωση συσκευής, έκπτωση 25% στα πάγια των επαγγελματικών προγραμμάτων, έκπτωση 25% στους λογαριασμούς κινητής τηλεφωνίας για το χρόνο ομιλίας πέραν του προαγορασμένου, 60 λεπτά δωρεάν ενδοεταιρικών κλήσεων, διατήρηση του υπάρχοντος αριθμού κλήσης]

•·        Συνεργασία με την Axa Ασφαλιστική, μέσω του ασφαλιστικού πρακτορείου Καλογεράς, στον τομέα της ασφάλισης αυτοκινήτου.

•·        Συνεργασία με την αλυσίδα κινηματογραφικών αιθουσών της Odeon

•·        Διαγωνισμός φωτογραφίας – απονομή επάθλων – έκδοση ετήσιου επιτραπέζιου ημερολογίου

•·        Αποστολή αρχείου ενσήμων ως επετειακού δώρου για τη συμπλήρωση 5 ετών από την ίδρυση του Συλλόγου μας.

•·        Ετήσιες κάρτες απεριορίστων διαδρομών Ο.Α.Σ.Α σε προνομιακή τιμή

•·        Μηνιαίες κάρτες απεριορίστων διαδρομών Ο.Α.Σ.Θ σε προνομιακή τιμή

•·        Οικονομική στήριξη των αθλητικών δραστηριοτήτων, στις οποίες μετέχουν οι συνάδελφοι της Θεσσαλονίκης, στα πρωταθλήματα ποδοσφαίρου και μπάσκετ

•·        Διανομή δωρεάν εισιτηρίων θεάτρου σε συνεργασία με τον Οργανισμό Εργατικής Εστίας (Ο.Ε.Ε)

•·        Εκπτωτικές κάρτες θεάτρου

•·        Πρόγραμμα πολιτιστικών επισκέψεων και ξεναγήσεων σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους

•·        Δωρεάν επίσκεψη και ξενάγηση στον αρχαιολογικό χώρο της Βεργίνας

•·        Υλοποίηση σε συνεργασία με τη Γ.Σ.Ε.Ε του προγράμματος ποιοτικών παραθεριστικών διακοπών

•·        Ενημέρωση των συναδέλφων για την απογραφή των δικαιούχων και τη λήψη του προγράμματος κοινωνικού τουρισμού του Οργανισμού Εργατικής Εστίας

•·        Εκδηλώσεις του Συλλόγου μας σε Κρήτη – Θεσσαλονίκη – Αθήνα.

•Ø     ιστοσελίδα

Ιστοχώρος http://www.seytke.gr/ – Ενημερωμένο και  εύχρηστο εργαλείο καθημερινής ενημέρωσης και αμφίδρομης επικοινωνίας.

•Ø     περιοδείες

Δόθηκε ιδιαίτερη έμφαση στην επικοινωνία μας με τους συναδέλφους, που απασχολούνται σε περιφερειακά και απομακρυσμένα καταστήματα τής Τράπεζάς μας.

Έτσι παράλληλα με τις περιοδείες μας σε ορισμένα καταστήματα των Αθηνών, βρεθήκαμε στα καταστήματα της Θεσσαλονίκης, σε καταστήματα του νομού Ηρακλείου, στα καταστήματα των Χανίων, της Αλεξανδρούπολης, του Άργους, των Γιαννιτσών, της Δράμας, της Ρόδου, της Ξάνθης, της Καβάλας, της Κέρκυρας, της Κομοτηνής, της Κοζάνης, της Μυτιλήνης, των Σερρών, του Λουτρακίου και του Ναυπλίου.

Και συνεχίζουμε….

•Ø     εγγραφές νέων μελών

Σημαντική αύξηση του αριθμού των εγγεγραμμένων μελών, που καλύπτουν όλες τις γεωγραφικές περιοχές. Στόχος μας παραμένει η εγγραφή και ενεργή συμμετοχή όλων των συναδέλφων μας στο Σύλλογο.

και μην ξεχνάμε:

Με τη δράση και τις παρεμβάσεις του Συλλόγου μας, αυτά τα έξι χρόνια λειτουργίας του, πετύχαμε:

•·        την πιστή τήρηση των κλαδικών συμβάσεων στην Τράπεζά μας [εφαρμογή του Ενιαίου Μισθολογίου, αναγνώριση της προϋπηρεσίας, απόδοση των οικογενειακών επιδομάτων (γάμου, τέκνων), των κλαδικών επιδομάτων (βρεφονηπιακού σταθμού, κατασκηνωτικό, παραμεθόριων περιοχών), των αναδρομικών αυξήσεων, αναγνώριση των ακαδημαϊκών προσόντων των συναδέλφων (μεταπτυχιακοί τίτλοι σπουδών), εφαρμογή των προβλεπομένων από τις κλαδικές ΣΣΕ διατάξεων για τα στεγαστικά δάνεια, χορήγηση βεβαιώσεων μισθοδοσίας με ανάλυση αποδοχών, χορήγηση των προβλεπομένων αδειών]

•·        την προστασία των εργασιακών δικαιωμάτων για τους προσληφθέντες το 2003 συναδέλφους (καταβολή των επιδομάτων και ημερών αδείας)

•·        την προστασία του κλαδικού ωραρίου (τριμερής συνάντηση στο Υπουργείο Απασχόλησης και αποτροπή παράτασης του νόμιμου ωραρίου λειτουργίας στο Ο&M Helpdesk)

•·        την υπογραφή της πρώτης επιχειρησιακής σύμβασης στο χώρο μας (2004 – 2005)[πρόσθετη επιχειρησιακή προσαύξηση 1,5%, επίδομα παιδικής μέριμνας, καταβολή του συνολικού ποσού της δαπάνης  για το βρεφονηπιακό σταθμό (εκείνη την περίοδο μέχρι του ποσού των 185 € μηνιαίως), μείωση του επιτοκίου των στεγαστικών δανείων προσωπικού στο 2,7% (μειώσεις στα ποσά των δόσεων των συναδέλφων), καθορισμός του επιτοκίου των προσωπικών δανείων προσωπικού στο 2,6%, μείωση του επιτοκίου των πιστωτικών καρτών, αναδρομική επιστροφή τόκων, φοιτητική άδεια 10 εργασίμων ημερών ετησίως με αποδοχές για όλους τους συναδέλφους, που είναι μεταπτυχιακοί φοιτητές, λειτουργία κοινών επιτροπών ομαδικών ασφαλιστικών προγραμμάτων και πολιτιστικών δραστηριοτήτων

•·        Κατάκτηση σταθμός του Συλλόγου μας – Φοιτητική άδεια για την απόκτηση δεύτερου πτυχίου

Με επίπονες προσπάθειες του Συλλόγου μας που διήρκεσαν (8) οκτώ μήνες πετύχαμε την έκδοση τής υπ΄ αριθμ. 499/2006 γνωμοδότησης του Δ΄ τμήματος του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, η οποία έγινε αποδεκτή από τον Υπουργό Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας και ορίζει τα εξής:

«Εργαζόμενος στον ιδιωτικό τομέα, ο οποίος είναι σπουδαστής σε εκπαιδευτικό ίδρυμα αναγνωρισμένο από το κράτος με σκοπό την απόκτηση δεύτερου πτυχίου της ίδιας εκπαιδευτικής βαθμίδας, δικαιούται και για την απόκτηση του πτυχίου αυτού ειδική άδεια εξετάσεων».

Αυτό σημαίνει ότι και στην περίπτωση απόκτησης δεύτερου πτυχίου της ίδιας εκπαιδευτικής βαθμίδας η φοιτητική άδεια ορίζεται σε 30 ημέρες ετησίως, σε συνεχείς ημέρες ή τμηματικά για το χρονικό διάστημα, που καλύπτει τη διάρκεια των σπουδών προσαυξημένο κατά δύο έτη, ανεξάρτητα αν οι σπουδές διανύθηκαν συνεχώς ή διακεκομμένα. Η άδεια αυτή είναι με αποδοχές από τον Ο.Α.Ε.Δ και δεν συμψηφίζεται με την ετήσια κανονική άδεια.

Συνάδελφοι, με την ολοκλήρωση του τριετούς απολογισμού δράσης ευχαριστούμε για ακόμη μία φορά όλους τους συναδέλφους που στηρίζουν τις προσπάθειες του Συλλόγου μας, για την περαιτέρω βελτίωση των συνθηκών εργασίας μας.

Το Δ.Σ του Σ.Ε.Υ.Τ.Κ.Ε

            Ισίδωρος Γοίλιας                       (Πρόεδρος)

            Εμμανουήλ Μπεμπένης             (Γεν. Γραμματέας)

            Στέφανος Μανώλης                   (Αντιπρόεδρος)

            Αικατερίνη Σκουρογιάννη         (Αντιπρόεδρος)

            Κωνσταντίνος Γκόλιας              (Αν. Γεν. Γραμματέας)  

            Γεώργιος Μυλωνάς                   (Ταμίας)

            Νικόλαος Αλεξίου                     (Μέλος)

            Βασίλειος Λαζάρου                   (Μέλος)

            Παναγιώτης Βούρτσας              (Μέλος)