Thu, 18 July 2024

  Αγαπητοί συνάδελφοι,

Ο Σύλλογός μας, με αίσθημα ευθύνης και συναδελφικής αλληλεγγύης αποφάσισε την άμεση ενεργοποίηση του απεργιακού ταμείου, για την κάλυψη μέρους της απώλειας εισοδήματος, για τους απεργούς συναδέλφους μας, της 24ης Φεβρουαρίου 2010.

Η διεθνής χρηματοπιστωτική κρίση ανέδειξε όλη τη «γύμνια» της ελληνικής οικονομίας. Οι κόποι και οι θυσίες των εργαζομένων εδώ και δεκαετίες έπεσαν στο κενό. Κανείς δε μπορεί να ισχυριστεί ότι υπεύθυνοι για τη σημερινή κατάσταση είναι οι Έλληνες εργαζόμενοι στις τράπεζες και τις ιδιωτικές επιχειρήσεις, που όλα αυτά τα χρόνια στο βωμό του υπερκέρδους των επιχειρήσεων κακώς «θυσίασαν» το νόμιμο ωράριο τους, οπισθοχώρησαν από αναφαίρετα εργασιακά τους δικαιώματα και αποδέχθηκαν αγόγγυστα κάθε είδους συμβιβασμό, προσδοκώντας τα πολυαναμενόμενα Bonus, που δεν ήρθαν ποτέ.

Τώρα που βρεθήκαμε αντιμέτωποι με την αλήθεια, με ένα υπέρογκο χρέος, θα πρέπει να παρθούν μέτρα που πλήττουν πάλι τον Έλληνα εργαζόμενο. Το χρέος όμως δεν προήλθε από τη δημιουργία ενός υποδειγματικού κοινωνικού κράτους – δημόσια εκπαίδευση και περίθαλψη – αλλά από κάθε είδους σπατάλες,  που έγιναν με «δανεικά χρήματα».

Και ω του θαύματος η λύση που προκρίνεται και πάλι, για την αντιμετώπιση της κατάστασης, αφορά ποιους άλλους, τους εργαζόμενους με ό,τι αυτό συνεπάγεται. Και στην περίπτωση της Ελλάδας σημαίνει, με βάση και τις πληροφορίες με τις οποίες βομβαρδιζόμαστε καθημερινά, πάγωμα ή μειώσεις σε μισθούς και συντάξεις, αύξηση των γενικών ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης, σημαντική αύξηση του ΦΠΑ, αύξηση των φόρων σε καύσιμα, είδη καπνού και οινοπνευματώδη, κατάργηση του δώρου του Πάσχα και του επιδόματος αδείας και ποιος ξέρει τι άλλο….

Παράλληλα, από τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης επιτελείται μια οργανωμένη προσπάθεια, με ανεξήγητη συνέπεια, να προβληθεί σαν αποκλειστικός υπεύθυνος, άρα και αυτός που πρέπει να πληρώσει, μέσω των άδικων έμμεσων φόρων, ο εργαζόμενος των 1.000 € και ο συνεπής Έλληνας φορολογούμενος. Εν μέρει ο στόχος αυτός έχει επιτευχθεί. Η πλειονότητα των  Ελλήνων πολιτών έχει υιοθετήσει μια παθητική στάση, που όμως οδηγεί σε ακόμη μεγαλύτερες υποχωρήσεις σε βασικά εργασιακά δικαιώματα. Άλλωστε, λιτότητα χωρίς πραγματική ανάπτυξη απλά μεταθέτει για το μέλλον την κατάρρευση της ελληνικής οικονομίας και μαζί την απώλεια χιλιάδων θέσεων εργασίας.

Συνάδελφοι, απέναντι σε μονομερείς και επώδυνες «λύσεις» σε βάρος των εργαζομένων, ο Σύλλογός μας αναγνωρίζει και τιμά τη διεκδικητική συμμετοχή των συναδέλφων μας για την κατοχύρωση των εργασιακών μας δικαιωμάτων αλλά και για την προστασία της σταθερής εργασίας.

Στην κατεύθυνση αυτή, οι συνάδελφοι που πήραν μέρος στην απεργιακή κινητοποίηση της 24ης Φεβρουαρίου, θα ενισχυθούν με το ποσό των 30 €, από το απεργιακό ταμείο του Συλλόγου μας, αποστέλλοντας συμπληρωμένη τη συνοδευτική αίτηση στο fax 75249.

Είμαστε στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε διευκρίνηση στα τηλ. του Συλλόγου 75245, 75246 και 75247

  Με συναδελφικούς χαιρετισμούς

   Ο Πρόεδρος                                        Ο Γεν. Γραμματέας

                                  Εμμανουήλ Μπεμπένης                        Ισίδωρος Γοίλιας