Thu, 18 July 2024
Οι παίκτες του Ολυµπιακού έπειτα από µια χαλαρωτική βόλτα στα δροµάκια της Σιένα επιστρέφουν στη µάχη. Για να γυρίσουν νικητές  χρειάζονται απλά πράγµατα και κυρίως να αγωνιστούν όπως ξέρουν
 
Έχοντας χτυπήσει ώς τώρα τον Ολυµπιακό µε το δικό του όπλο, τη δυνατή άµυνα, η Σιένα απειλεί απόψε (22.00 – ΕΤ1) να τελειώσει τη σειρά. Οι παίκτες του Ντούσαν Ιβκοβιτς, αν δεν θέλουν να αποχωρήσουν πρόωρα από τη διοργάνωση, θα πρέπει να δείξουν χαρακτήρα.

Κυρίως όµως οι Ερυθρόλευκοι καλούνται να αντεπεξέλθουν στη δυνατή (έως και υπέρµετρα σκληρή σε κάποια σηµεία) άµυνα των Ιταλών.

Τελευταία φορά που οι Ερυθρόλευκοι αποκλείστηκαν σε αυτή τη φάση ήταν πριν από τρία χρόνια (2008) πληρώνοντας το ρεσιτάλ του Θοδωρή Παπαλουκά στο ΣΕΦ! Πολύ απλά γιατί τότε ο “τσάρος” του ελληνικού µπάσκετ αγωνιζόταν για τελευταία χρονιά στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας.

Μάλιστα είχε πάρει και το τρόπαιο λίγο καιρό αργότερα στην Πράγα µε τους Μοσχοβίτες, κερδίζοντας και τον τίτλο του MVP.

Για να έχει ελπίδες ο Ολυµπιακός θα πρέπει ο Παπαλουκάς να θυµίσει εκείνες τις µέρες, αλλά και οι συµπαίκτες του να θυµηθούν ότι η εξαιρετική άµυνα ήταν αυτή που τους έφερε µέχρι στιγµής εδώ.

Οι Ερυθρόλευκοι ήταν σκιά του εαυτού τους και ηττήθηκαν τελικά άνετα στο δεύτερο ηµίχρονο από µια οµάδα που δεν είναι καλύτερή τους γενικά, αλλά παρουσιάζεται πιο φρέσκια στα δύο τελευταία µατς, έχοντας ξεπεράσει µε εντυπωσιακό τρόπο το στραπάτσο της συντριβής στο πρώτο παιχνίδι µε 48 πόντους.

Ο Ντούσαν Ιβκοβιτς στην προσπάθειά του να αποφορτίσει τους παίκτες του (42 λάθη στα δύο τελευταία παιχνίδια) τούς άφησε ελεύθερους χθες στους δρόµους της πανέµορφης Σιένας, ελπίζοντας ότι ίσως παρουσιαστούν λιγότερο σφιγµένοι απόψε το βράδυ.

«Πρέπει να παραµείνουµε δυνατοί και να βοηθήσουµε ο ένας τον άλλον, ώστε να επιστρέψουµε στον ατµοσφαιρικό αέρα, καθώς τώρα βρισκόµαστε κάτω από την επιφάνεια του νερού. Πρέπει να αναπνεύσουµε και έχουµε αποδείξει ότι µπορούµε να τα καταφέρουµε. Αλλωστε κανείς δεν µπορεί να πει ότι από µια πολύ µεγάλη οµάδα που είµαστε γίναµε ξαφνικά κακή» αποφάνθηκε ο Θοδωρής Παπαλουκάς που είχε βρεθεί και τότε (2008) ως παίκτης της ΤΣΣΚΑ Μόσχας µε την πλάτη στον τοίχο και… απέδρασε.

«Η ζωή συνεχίζεται. Έχω συµµετάσχει στη φάση των πλέι οφ πολλές φορές και γνωρίζω καλά ότι δεν µετράει το τι κάναµε την Τρίτη. Τώρα πρέπει να κάνουµε περισσότερα. Κατ’ αρχάς πρέπει να δούµε τι κάναµε λάθος, να δουλέψουµε ώστε να βελτιώσουµε τις αδυναµίες µας και να προσπαθήσουµε να κερδίσουµε» κατέληξε ο αρχηγός των Ερυθρολεύκων.

Οι παίκτες του Ντούντα έχουν κι ένα έξτρα κίνητρο, τις υποτιµητικές κριτικές που έκαναν οι ιταλικές εφηµερίδες για την ελληνική οµάδα και ιδιαίτερα η «Gazzeta Dello Sport», που χαρακτήρισε τον Ιβκοβιτς εκτός τόπου και χρόνου και ειρωνεύτηκε αρκετά και τους παίκτες του πλην Νεστέροβιτς.

Όµως πιο πολύ τούς απασχολεί να µη δώσουν εκ νέου εύκολες κατοχές στη Σιένα (20 λάθη και 10 χαµένα αµυντικά ισοδυναµούν µε 30 επιθέσεις του αντιπάλου) και να µην αναστήσουν και τρίτο παίκτη µετά τον Χέρστον (2ο µατς) και τον Γιάριτς (3ο) που έκαναν τα καλύτερα παιχνίδια τους στην Ευρωλίγκα.

ΝΤΟΥΝΤΑ

Πρέπει να παραµείνουµε δυνατοί και να βοηθήσουµε ο ένας τον άλλον ώστε να επιστρέψουµε στον ατµοσφαιρικό αέρα, καθώς τώρα βρισκόµαστε κάτω από την επιφάνεια του νερού

Πηγή: http://www.tanea.gr