Αστέρες του κινηματογράφου, τραγουδιστές και πολιτικοί θα παρευρεθούν σε μουσική εκδήλωση στο Λονδίνο για να τιμήσουν τον πρώην σοβιετικό πρόεδρο Mikhail Gorbachev, ο οποίος στις αρχές του μήνα γιόρτασε τα 80ά του γενέθλια. Την εκδήλωση θα συμπαρουσιάζουν οι αμερικανοί ηθοποιοί Kevin Spacey και Sharon Stone.
“Ο Mikhail Gorbachev είναι ένας από τους λίγους ανθρώπους που μπορεί να δικαιολογήσει τον τίτλο ‘Ο άνθρωπος που άλλαξε τον κόσμο’, ” αναφέρει το Royal Albert Hall στην ιστοσελίδα του, όπου προβάλλει την φιλανθρωπική εκδήλωση που θα γίνει σε αυτόν το χώρο του κεντρικού Λονδίνου.
Ο Gorbachev είναι μία διασημότητα στη Ρωσία και συναντήθηκε με τον πρόεδρο Ντμίτρι Μεντβέντεφ στα γενέθλιά του.
Η μουσική εκδήλωση στο Λονδίνο θα περιλαμβάνει εμφανίσεις των τραγουδιστών Bryan Ferry και Shirley Bassey, καθώς και του ρώσου διευθυντή ορχήστρας Valery Gergiev, και τα έσοδα θα διατεθούν στο Ίδρυμα Gorbachev και Macmillan για τη Στήριξη του Καρκίνου.
Στην εκδήλωση αναμένεται να παρευρεθούν και ο Arnold Schwarzenegger, ο πρώην πρωθυπουργός της Βρετανίας Τζον Μέιτζορ, και ο ισραηλινός πρόεδρος Σίμον Πέρες.
Οι απόψεις των πολιτών στην πρώην Σοβιετική Ένωση σχετικά με τον βραβευμένο με Νομπέλ Ειρήνης το 1990 διϊστανται καθώς πολλοί αναπολούν την πρώην Σοβιετική Ένωση και κατηγορούν τον Gorbachev για την οικονομική κατάσταση που διαμορφώθηκε.
Πηγή: http://www.nooz.gr/