Sat, 25 May 2024

διαμόρφωση του ελλείμματος του 2010 στο 10,5% του ΑΕΠ, εξέλιξη που φέρνει πρόσθετα μέτρα ύψους 3 δισ. ευρώ, κυριαρχεί στα σημερινά πρωτοσέλιδα του Τύπου.

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: Εφοδος σε νοσοκομεία, Ταμεία, αυτοδιοίκηση, ΔΕΚΟ, φοροδιαφυγή, εισφοροδιαφυγή

“Με έλειμμα 10,5% η κυβέρνηση εφορμά για να πάρει 11,2 δισ.”

Η ΑΥΓΗ: Αρον άρον σταύρωσον αυτούς

“το έλλειμμα του 2010 ξέφυγε στο 10,5% προσθέτοντας 24,2 δισ. ευρώ στο χρέος, που απογειώθηκε στο 142,8% του ΑΕΠ. Αυτό δημιουργεί την ανάγκη πρόσθετων μέτρων 3 δισ. ευρώ στα ήδη 25,6 δισ. που έχουμε δεσμευτεί στο μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα, το οποίο θα ψηφιστεί στις αρχές Ιουνίου, με την κυβέρνηση να εκτελεί τις εντολές των δανειστών”.

ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ: Αντισυνταγματική η νομιμοποίηση των αυθαιρέτων

“Νέο ‘όχι’ στη νομιμοποίηση των αυθαιρέτων από την υπουργό Περιβάλλοντος κ. Τίνα Μπιρμπίλη, η οποία προβάλλει την αντισυνταγματικότητα του μέτρου και έρχεται πλέον σε ευθεία αντίθεση με τον υπουργό Οικονομικών κ. Γιώργο Παπακωνσταντίνου, ο οποίος προανήγγειλε ρύθμιση για το θέμα την προηγούμενη εβδομάδα”.

ΑΥΡΙΑΝΗ: Τσίρκο η κυβέρνηση οδηγεί την χώρα στην κατάρρευση

“Μία κυβέρνηση – τσίρκο, που αν δεν αντιμετώπιζε τον πέλεκυ της χρεωκοπίας ή είχε τα ηνία της κρατικής διοίκησης σε ανέμελες εποχές θα ήταν δυνατό και να κάνει το πανελλήνιο να χορτάσει από γέλιο, μας οδηγεί στην απόλυτη καταστροφή”.

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: Κεφαλικός «φόρος» για τους αγρότες

“Μείζον πολιτικό ζήτημα έχει προκύψει (πάλι) με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Θόδωρο Πάγκαλο, με αφορμή όσα είπε στην Κωνσταντινούπολη και καταγράφηκαν σε δημοσιογραφικό κασετόφωνο για τους “Ελληνες τεμπέληδες” “.

ΕΘΝΟΣ: Εμφύλιες συρράξεις σε κυβέρνηση – ΝΔ

“Ενώπιον διχαστικών φαινομένων βρίσκονται ΠΑΣΟΚ και ΝΔ. Σε εμφύλιες συρράξεις εξελίσσονται η τακτοποίηση των αυθαιρέτων για την κυβέρνηση και η απογραφή του Γ. Αλογοσκούφη για την αξιωματική αντιπολίτευση”.

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Αέρα – πατέρα η πατρότητα με… μαμή τον ΟΗΕ

“Η έννοια της πατρότητας χρειάζεται ‘δραματική αναπροσαρμογή’ προκειμένου να ευθυγραμμιστεί με τον σύγχρονο κόσμο, αναφέρει η… σημαντική έρευνα του ΟΗΕ που παρουσιάστηκε χθες στην Νέα Υόρκη και η οποία καταλήγει πως απαιτείται ένας νέος τρόπος περιγραφής των ‘ρευστών και μεταβαλλόμενων’ τρόπων με τους οποίους οι άνδρες νοιάζονται και υποστηρίζουν τα παιδιά τους”.

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: «Βόμβες» κατά Γιώργου από τον πρώην υπουργό Θ. Μικρούτσικο

“Ο πρώην υπουργός του Ανδρέα Παπανδρέου χαρακτηρίζει τον σημερινό πρωθυπουργό το καλό παιδί της Αμερικής και της ευρωπαϊκή διοίκησης ενώ αναλύει γιατί είναι ανόητη η φράση του Γιώργου Παπανδρέου περί σωτηρίας της Ελλάδος”.

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Χτυπούν με φόρους και τον τουρισμό!

“Καταργούν το μειωμένο ΦΠΑ στα νησιά, μετατάσσουν τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης από το 13% στο 23% και βάζουν Ειδικό Φόρο σε εμφιαλωμένα νερά και αναψυκτικά. και ο υπόλοιπος λογαριασμός στους συνήθεις υπόπτους: Κόβουν οριστικά το επίδομα αδείας και τα Δώρα στο Δημόσιο και ψαλιδίζουν τα κοινωνικά επιδόματα”.

ΕΣΤΙΑ: Πλήρης αποτυχία με το έλλειμμα

“Μέχρι χθες ακούγαμε τον Πρωθυπουργό να κατηγορή δριμύτατα τον προκάτοχό του για το δημοσιονομικό έλλειμμα που άφησε η Κυβέρνησις της Νέας Δημοκρατίας, όταν παρέδωσε την εξουσία. Το κύριο επιχείρημα ήταν ότι το έλλειμμα του 2009 παρεξέκλινε σοβαρά έναντι των αρχικών στόχων. Να όμως που το ίδιο συμβαίνει και τώρα”.

Η ΒΡΑΔΥΝΗ: Σαρώνουν μισθούς και συντάξεις

“Νέες περικοπές σε ειδικά επιδόματα, σε πρόσθετες παροχές και σε επικουρικές συντάξεις σχεδιάζει να υλοποιήσει άμεσα η κυβέρνηση. Τα επιδόματα των δημοσίων υπαλλήλων θα περικοπούν κατά 30%, ενώ η μείωση του ύψους των επικουρικών συντάξεων θα φτάσει μέχρι και το 50%”.

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: Το έλλειμμα οδηγεί σε πρόσθετα μέτρα

“Νέα μέτρα καλείται να λάβει η κυβέρνηση για να καλύψει τις αποκλίσεις που είναι βέβαιο ότι θα σημειωθούν στην προσπάθεια δημοσιονομικής προσαρμογής φέτος εξαιτίας και του υψηλότερου των προβλέψεων ελλείμματος του 2010, που διαμορφώθηκε στο 10,5%`του ΑΕΠ, αντί του 9,6%”.

ΤΑ ΝΕΑ: Μαζικές μεταθέσεις για γιατρούς του ΕΣΥ

“Μετακινήσεις γιατρών από νοσοκομεία με πλεονάζουν ιατρικό προσωπικό σε νοσοκομεία που αντιμετωπίζουν ελλείψεις εισηγούνται οι ειδικοί για την αναδιάρθρωση του ΕΣΥ, στο πλαίσιο της συζήτησης για τις συγχωνεύσεις”.

Η ΝΙΚΗ της Δημοκρατίας: Εισαγγελέας σε τράπεζα για απάτη 2,7 ευρώ εκατ.

“Η εμπλεκόμενη στην υπόθεση τράπεζα αναγνώρισε εν μέρει τη δική της ευθύνη για τις μεθοδεύσεις των στελεχών της, γι΄αυτό και ήδη έχει καταβάλλει στους ζημιωμένους καταθέτες 1,368 εκατ. ευρώ με την επιφύλαξη να καταβάλλει άλλα 440.000 ευρώ στο μέλλον. Εστω κι έτσι, όμως, τα ποσά της «αποζημίωσης» δεν καλύπτουν πλήρως τη ζημιά, η οποία υπολογίστηκε σε 2,7 εκατ. ευρώ”.

Ο ΛΟΓΟΣ: Κύμα μέτρων φέρνει η αναθεώρηση της Eurostat

“Στο 10,5% του ΑΕΠ διαμορφώθηκε για το 2010 το έλλειμμα του προϋπολογισμού της χώρας μας, σύμφωνα με τα τελικά στοιχεία της Eurostat, που δείχνουν υπέρβαση 1,1 μονάδας έναντι του αρχικού στόχου του 9,4%”.

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: Κλιμάκωση αντιλαϊκού πολέμου με πρόσχημα τα ελλείμματα και τα χρέη

“Τα ελλείμματα για το 2010 που ανακοίνωσαν χτες, όπως και το κρατικό χρέος, είναι αποτέλεσμα της πολιτικής στήριξης των καπιταλιστών με ζεστό κρατικό χρήμα που άρπαξαν από το λαό, για να το δώσουν, με τη μορφή επιδοτήσεων, φοροελαφρύνσεων, κεφαλαίων για επενδύσεις κ.λπ”.

Πηγή:  http://www.enet.gr/