Fri, 29 March 2024

Από το φθινόπωρο θα εφαρμοστεί το 40ωρο, το απογευματινό ωράριο και το ενιαίο μισθολόγιο των Δημόσιων υπηρεσιών, όπως ανέφερε ο υπουργός Εσωτερικών, Γ. Ραγκούσης, σε συνέντευξη του στην εκπομπή “Κοινωνία ώρα Mega”. Eν τω μεταξύ σήμερα κατατέθηκε στη Βουλή το σχέδιο νόμου για την Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση.

Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε η απογευματινή λειτουργία θα είναι υποχρεωτική για τους εργαζόμενους. Εξετάζεται συγκεκριμένα να εργάζονται τα απογεύματα της Δευτέρας και της Τετάρτης με μείωση του ωραρίου την Παρασκευή που είναι σχετικά “νεκρή” μέρα, για το Δημόσιο πάντα.

Πρόσθεσε ότι το 40ωρο στο Δημόσιο είναι απόφαση της κυβέρνησης, θα γίνει χωρίς αύξηση μισθών και αυτή η μισή ώρα παραπάνω εργασίας την ημέρα θα ισοδυναμεί με πρόσληψη 45.000 ατόμων.

Όσον αφορά στο ενιαίο μισθολόγιο, δήλωσε πως θα θεσμοθετηθεί και θα ψηφισθεί μέσα στο καλοκαίρι, ενώ θα έχει μπει σε εφαρμογή από τον Σεπτέμβριο.

Το σχέδιο νόμου για την ηλεκτρονική διακυβέρνηση προβλέπει τη δημιουργία ηλεκτρονικών εγγράφων και την δυνατότητα υποβολής αιτήσεων προς τις υπηρεσίες του Δημοσίου με ηλεκτρονικό τρόπο.

www.enet.gr