Thu, 18 July 2024

Η οπισθοχώρηση της κυβέρνησης για το Ελληνικό, οι διαπραγματεύσεις Στρος-Καν και πρωθυπουργού πολύ πριν την προσφυγή στο ΔΝΤ, η νέα λίστα για τα βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα που θα καταρτίσει το υπουργείο Εργασίας και οι εξαγγελίες Παπανδρέου για τον Τουρισμό, κυριαρχούν στα πρωτοσέλιδα των σημερινών εφημερίδων.

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: “Τα πήρε πίσω για το Ελληνικό”

“Στροφή σε διαγωνιστική διαδικασία κάνει η κυβέρνηση στο ζήτημα της αξιοποίησης του Ελληνικού, μετά τα δημοσιεύματα της “Ε”, υπαναχωρώντας πλήρως από το μνημόνιο συνεργασίας που είχε υπογράψει με το Κατάρ”.

ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ: “Από τον Νοέμβριο του 2009 παζάρευε το ΔΝΤ!”

“Σοβαρό πλήγμα δέχεται, σύμφωνα με όλες τις εκτιμήσεις η αξιοπιστία της κυβέρνησης και προσωπικά του πρωθυπουργού μετά τις δηλώσεις του Ντομινίκ Στρος Καν ότι από τον Νοέμβριο του 2009 είχε ‘υπόγειες’ συζητήσεις με τον Γιώργο Παπανδρέου για την προσφυγή της χώρας στο ΔΝΤ και ότι δεν το έλεγε στον ελληνικό λαό για ‘πολιτικούς λόγους'”.

ΑΥΡΙΑΝΗ: “Τελειώνει τον Γιώργο ο Στρος Καν ενώ έρχεται και καταιγίδα αποκαλύψεων για τον ρόλο του περιβόητου Τζορτζ Σόρος”

“Ο εφιάλτης πέφτει. Οι ίδιοι οι δανειστές της χώρας, αφού τον προέγραψαν ως ανίκανο ακόμα και για μαριονέτα της εφαρμογής του τοκογλυφικού συμβολαίου το οποίο υπέγραψε υποθηκεύοντας τη χώρα του, θάβουν πολιτικά ζωντανό τον Παπανδρέου για να σύρουν μετά το κουφάρι του σε εκλογές”.

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: “Εσχατη προδοσία- Ν.Δ. Τι κρύβεται πίσω από αυτή την ιστορία;”

“Να φύγει τώρα. Αυτός είναι ο μόνος δρόμος που έχει απομείνει σε έναν πρωθυπουργό που για μήνες, όπως αποκαλύφθηκε, δούλευε υπόγεια σε βάρος της πατρίδας του, λέγοντας το ένα ψέμα πάνω στο άλλο, εξαπατώντας τους πολίτες και υπονομεύοντας με τις επιλογές του το μέλλον του τόπου και των Ελλήνων”.

ΕΘΝΟΣ: “Κατακραυγή για τα αναδρομικά των βουλευτών”

“Αποκλείει κάθε ενδεχόμενο να ικανοποιηθούν οι προκλητικές διεκδικήσεις αναδρομικών από τέως βουλευτές ο υπουργός Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου. Τη γενική κατακραυγή προκάλεσαν οι αιτήσεις τους”.

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: ” “Αποκαθήλωση” της εικόνας του Χριστού από τον Δήμαρχο Αργυρούπολης”

“Απαράδεκτος, λίαν επιεικώς, ο Δήμαρχος Ελληνικού-Αργυρούπολης Χρ. Κορτζίδης. Τον ενοχλούσε η παρουσία του Κυρίου Ημών Ιησού Χριστού στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου κι έτσι αποφάσισε να τον … αποκαθηλώσει!”.

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: “Ο σύντροφος Στρος Καν ξεγύμνωσε τον Γιώργο και την κυβέρνησή του”

“Ο Γ. Παπανδρέου συζητούσε τον Νοέμβριο του 2009 για την προσφυγή στο ΔΝΤ, αλλά φοβόταν να πει την αλήθεια”, δήλωσε ο Γάλλος Σοσιαλιστής. Οργή για τις ‘υπόγειες’ συνεννοήσεις Παπανδρέου με ΔΝΤ”.

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: “Στημένο παιχνίδι του Παπανδρέου η προσφυγή στο ΔΝΤ”

“Ο Στρος- Καν ομολόγησε ότι ο Παπανδρέου ‘το έκρυβε από τον ελληνικό λαό’ και συζητούσε μαζί του από τον Νοέμβριο του 2009. Πανικός στην κυβέρνηση: καταγγέλλει τον Λάκη Λαζόπουλο για την αποκάλυψη που όλοι γνωρίζαμε”.

ΕΣΤΙΑ: “Κατέρρευσε η εμπιστοσύνη”

“Τώρα λοιπόν έχει κλονισθή η εμπιστοσύνη και στο εσωτερικό. Τον πρώτο καιρό κάποιοι πίστευαν ότι η κυβέρνησις του κ. Παπανδρέου θα μπορούσε να κάνη. Τώρα όμως δεν την πιστεύει πλέον κανείς. Και όπως ισχύει σε όλα τα κράτη, όταν καταρρέη η εμπιστοσύνη των πολιτών, η οικονομία δεν μπορεί να ανακάμψη. Φοβούμεθα ότι αυτό συμβαίνει σήμερα στην Ελλάδα”.

Η ΑΥΓΗ: “Μαύρη επέτειος σικέ Μνημόνιο”

“Στην πρώτη επέτειο του Μνημονίου το αποτέλεσμα είναι πασιφανές. Ο λογαριασμός δεν βγαίνει. Ο συνεταίρος της κυβέρνησης Ντομινίκ Στρος Καν ‘καρφώνει’ τον Γ. Παπανδρέου λέγοντας πως συζητούσαν ‘υπογείως’ την προσφυγή της Ελλάδας στο ΔΝΤ πολύ πριν από την επισημοποίηση της συμφωνίας. Στην τροχιά του Μνημονίου και της ύφεσης τίθεται η Πορτογαλία”.

Η ΒΡΑΔΥΝΗ: “Κόβουν συντάξεις και προγράμματα ΟΑΕΔ”

“‘Μειώστε κι άλλο τις συντάξεις’, τόνισαν τα χαμηλόβαθμα στελέχη της τρόικας που συναντήθηκαν χθες με τη γ.γ. του υπουργείου Εργασίας καθώς τα έξοδα των ασφαλιστικών ταμείων διογκώνονται! Μάλιστα, όταν διαπίστωσαν ότι το κονδύλιο για τα προγράμματα του ΟΑΕΔ είναι αυξημένο κατά 700 εκατ. ευρώ, είπαν ότι δεν πρόκειται να δεχθούν να γίνει κάτι τέτοιοι, με αποτέλεσμα να είναι στον “αέρα” τα προγράμματα απασχόλησης”.

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: “Με άγριες διαθέσεις μας ήρθε η τρόικα”

“Βέτο στην ενίσχυση του ΟΑΕΔ από τον κρατικό προϋπολογισμό με 700 εκατ. ευρώ, προκειμένου να καλύψει τις αυξημένες ανάγκες που προκαλεί η άνοδος της ανεργίας έθεσε η τρόικα, δείχνοντας ότι είναι αποφασισμένη να κρατήσει σκληρή στάση σε ό,τι αφορά τη συγκράτηση των δαπανών”.

Η ΝΙΚΗ της Δημοκρατίας: “Στον ‘αέρα’ το σχέδιο ιδιωτικοποιήσεων των 50 δισ.”

“Οι ελληνικές χρηματιστηριακές εταιρείες, που αποκλείστηκαν από τη διαδικασία επιλογής συμβούλων, κατήγγειλαν στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή τη διαδικασία”.

Ο ΛΟΓΟΣ: “Το Δ.Ν.Τ. ‘στοιχειώνει’ την κυβέρνηση”

“Αναταράξεις στο πολιτικό σκηνικό προκαλεί απόσπασμα συνέντευξης του Ντομινίκ Στρος Καν σε γαλλικό κανάλι που προβλήθηκε προχθές στην εκπομπή του Λάκη Λαζόπουλου, Στο επίμαχο απόσπασμα, το οποίο δεν μεταδόθηκε σε πρόσφατο ντοκιμαντέρ του γαλλικού ‘canal +’, ο επικεφαλής του ΔΝΤ εμφανίζεται να δηλώνει ότι “δουλέψαμε επί μήνες πριν την προσφυγή) με τις ελληνικές αρχές και το κάναμε υπόγεια”.

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: “Πανεργατικός ξεσηκωμός. Πετσοκόβουν τα Βαρέα Ανθυγιεινά Επαγγέλματα”

“Κατάργηση των ΒΑΕ σημαίνει αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης κατά 5 τουλάχιστον χρόνια, κατάργηση των επιδομάτων ανθυγιεινής εργασίας, μειωμένες εργοδοτικές εισφορές”.

ΤΑ ΝΕΑ: “Βαρέα και ανθυγιεινά- Ποιοι βγαίνουν, ποιοι μπαίνουν”

“Εκτός λίστας των βαρέων και ανθυγιεινών επαγγελμάτων θα βρεθούν 150.000 εργαζόμενοι, από τους οποίους οι 70.000 εργάζονται σε διοικητικές θέσεις στη βαριά βιομηχανία και τη φαρμακοβιομηχανία αλλά και ως οικιακοί βοηθοί, κομμωτές κ.α. Παράλληλα όμως 50.000 εργαζόμενοι θα ενταχθούν στα βαρέα, με πρώτους τους νοσηλευτές”.

ΤΟ ΠΟΝΤΙΚΙ: “Ο Θανάσης έφυγε, αλλά το κουπί συνεχίζεται”

“‘Καλέ μου άνθρωπε, είμαι συνταξιούχος και βλέπω με τη γυναίκα μου τις ταινίες σου. Σ’ ευχαριστώ. Μόλις βγαίνω από το σινεμά, έχω ξαλαφρώσει για τρεις μέρες’. Ετσι ακριβώς περιέγραψε ο Θανάσης Βέγγος τη συνάντησή του με έναν απλό άνθρωπο που μόλις είχε δει την ταινία του. Ετσι ακριβώς θα μπορούσαμε και εμείς να συμπυκνώσουμε το κεφάλαιο ‘Θανάσης Βέγγος: ένα μεγάλο ευχαριστώ για την τεράστια προσφορά του στον κινηματογράφο αλλά και στις καρδιές των θεατών'”.

City Press:.”Μίλαγε για παροχές, ετοιμαζόταν για ΔΝΤ”

“Νέο ‘ξεγύμνωμα’ Παπανδρέου από Στρος-Καν. Ο πρωθυπουργός προετοίμαζε ‘μήνες πριν’ και ‘υπογείως’ την προσφυγή της Ελλάδας στο Ταμείο”.

METRO: “‘Κούρεμα’ στις φοροαπαλλαγές”

“Στο ‘ξεκαθάρισμα’ του ισχύοντος καθεστώτος, με αυστηρώς εισοδηματικά κριτήρια, προσανατολίζεται η κυβέρνηση. Πλήθος δαπανών, που σήμερα εκπίπτουν από το φορολογητέο εισόδημα, τίθενται υπό επανεξέταση για τους… έχοντες”

ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: “Οι ευκαιρίες για μεταπτυχιακά”

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: “Επιχείρηση ήρεμα νερά στο Αιγαίο”

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΕΞΠΡΕΣ: “Οδηγός για την ανάπτυξη η ενίσχυση του τουρισμού”

“Με στόχο την ανάδειξη του τουρισμού ως πρότυπου ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας ο πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου από το βήμα της γενικής συνέλευσης του Συνδέσμου των Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων ανακοίνωσε σειρά μέτρων, που εντάσσονται στη σταδιακή μεταβολή του μοντέλου των τουριστικών υπηρεσιών”.

ΗΜΕΡΗΣΙΑ: “Ανοίγει ο δρόμος για τουριστική κατοικία”

“Σειρά πρωτοβουλιών για την τόνωση της ‘βαριάς βιομηχανίας’ για την ελληνική οικονομία υπόσχεται η κυβέρνηση. Οπως τόνισε χθες ο Γ. Παπανδρέου, μιλώντας στη γενική συνέλευση του ΣΕΤΕ, απλοποιούνται οι διαδικασίες για την αδειοδότηση τουριστικών επενδύσεων στην εξοχική κατοικία, με στόχο την ταχύτερη ανάπτυξη του κλάδου”.

ΚΕΡΔΟΣ: “Ωριμάζει η νέα επιμήκυνση”

“Μείωση του επιτοκίου, με το οποίο η Ευρώπη δανείζει τη χώρα μας, εισηγείται ένας από τους κορυφαίους συμβούλους της κυβέρνησης Μέρκελ, ο κ. Πέτερ Μπόφινγκερ, καλώντας σε έμπρακτη έκφραση αλληλεγγύης προς την Ελλάδα”.

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: “Παραμένει στον τετράμηνο η μαύρη τρύπα των εσόδων”

“Σημαντική υστέρηση εξακολουθούν να καταγράφουν οι εισπράξεις του δημοσίου στο τετράμηνο Ιανουαρίου-Απριλίου, καθώς η “μαύρη τρύπα” του προϋπολογισμού υπολογίζεται ότι ξεπερνά το 1,2 δισ. ευρώ”.