Sun, 25 February 2024

Τα σενάρια των συζητήσεων για το ελληνικό χρέος στις συνομιλίες του Λουξεμβούργου, τα αποτελέσματα των μέχρι τώρα ελέγχων του κλιμακίου της τρόικας για την εφαρμογή του Μνημονίου και οι επαφές που είχαν ανά υπουργείο και η ανάδειξη του Παναθηναϊκού για 6η φορά πρωταθλητή Ευρώπης στο μπάσκετ, είναι τα θέματα που κυριαρχούν στα πρωτοσέλιδα των σημερινών εφημερίδων.

“Ε”:  “Βαθύτερη λιτότητα μακράς διάρκειας”

“Ενα νέο πολυετές Μνημόνιο, με ταυτόχρονη επιτήρηση και εξάρτηση της ελληνικής οικονομίας από τους δανειστές της, σηματοδοτεί το ελληνικό θρίλερ της περασμένης Παρασκευής στο Λουξεμβούργο”.

ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ: “5 αλλαγές σε μισθούς και επικουρικές συντάξεις”

“Πέντε -τουλάχιστον- επώδυνες αλλαγές στους μισθούς και τις επικουρικές συντάξεις “κλειδώνουν” μέσα στην εβδομάδα, στις συναντήσεις που θα έχουν με κυβερνητικά στελέχη οι επικεφαλής της τρόικας”.

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: “Νέο έγκλημα από τον Γιώργο!- Η ΝΔ ζητάει εξηγήσεις με το μυαλό στις πρόωρες εκλογές”

¨”Οι πανικόβλητοι χειρισμοί της κυβέρνησης Παπανδρέου και οι εγκληματικοί υπαινιγμοί εκπροσώπων της, εν είδει απειλής, περί “εξώθησης” της χώρας σε αποχώρηση από το ευρώ, έπαιξαν καθοριστικό ρόλο για τη σύγκληση της μυστικής σύσκεψης του Λουξεμβούργου”.

ΕΘΝΟΣ: “Ερχονται και απολύσεις στο Δημόσιο- Σε κίνδυνο ο ένας στους τρεις συμβασιούχους αορίστου χρόνου”

“Μπροστά στον κίνδυνο διακοπής των συμβάσεών τους βρίσκονται 45.000 υπάλληλοι αορίστου χρόνου. Μετά τη συνάντηση του Λουξεμβούργου, στον ορίζοντα διαγράφονται απολύσεις. Η τρόικα απαιτεί νέο ψαλίδι στο μισθολογικό κόστος”.

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: “Απο… “εισβολή εξωγήινων” μέχρι και “δευτέρα παρουσία” μας έχουν ετοιμάσει οι Αντίχριστοι!”

“Οι αδίστακτοι και διεστραμμένοι εγκέφαλοι της Εβραιοσιωνιστικής Παγκόσμιας Κυβέρνησης έχουν ετοιμάσει (μέσω λέιζερ και δορυφόρων) το πρόγραμμα “γαλάζια ακτίνα” (blue beam project) που μπορεί να προβάλλει στον ουρανό ολογράμματα με ό,τι μπορεί να φαντασθεί ανθρώπινος νούς!”.

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: “Βατερλώ: Νέο μνημόνιο με νέα δυσβάστακτα μέτρα”

“Ολο το παρασκήνιο για το ελληνικό βατερλώ στο Λουξεμβούργο και τις πιέσεις που ασκήθηκαν στον Παπακωνσταντίνου. Τι υποκρύπτει η δήλωση Γιούνκερ ότι η Ελλάδα χρειάζεται συμπληρωματικό πρόγραμμα προσαρμογής. Ολα τα ενδεχόμενα αφήνει ανοιχτά ο Παπακωνσταντίνου”.

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: “Σαρώνει η τρόικα με περικοπές-σοκ και εκποιήσεις”

“Ζητούν ως υποθήκη τα ακίνητα του Δημοσίου και τις ΔΕΚΟ για να δώσουν νέο δάνειο. Επιβάλλουν μαζικές απολύσεις συμβασιούχων μετά την κατάργηση κοινωνικών επιδομάτων”.

ΕΣΤΙΑ: “Ολέθριοι χειρισμοί με τους ξένους”

“Η συνταγή την οποία επιμένει να ακολουθή η Κυβέρνησις είναι καταστροφική και οι χειρισμοί της έναντι των δανειστών μας ολέθριοι. Αντί να προσπαθήσουμε να τους πείσουμε ότι είμαστε διατεθειμένοι να κάνουμε αυτά που πρέπει ώστε να ανταποκριθούμε στις υποχρεώσεις μας, κάνουμε το αντίθετο”.

Η ΒΡΑΔΥΝΗ: “10ωρη εργασία και μείωση μισθών”

“Κρίσιμη η νέα εβδομάδα για τα εργασιακά, καθώς η τρόικα ζητά από την κυβέρνηση να λάβει μέτρα για μεγαλύτερη ευελιξία στην αγορά εργασίας, με ελαστικά ωράρια και αύξηση από τα δύο χρόνια στα τρία για τις συμβάσεις ορισμένου χρόνου, χωρίς εργασιακά δικαιώματα”.

ΤΑ ΝΕΑ: “Υποθήκες & συναίνεση- Η τρόικα έρχεται με σκληρούς όρους”

“Νέο πακέτο στήριξης της ελληνικής οικονομίας – αλλά με πολύ σκληρούς όρους, όπως η υποθήκευση εθνικού πλούτου- μελετά η τρόικα, μετά τη διαπίστωση ότι η χώρα μας πολύ δύσκολα θα κατορθώσει να βγει στις αγορές και το 2012. Παράλληλα, οι Βρυξέλλες πιέζουν για συναίνεση από την πλευρά της Ν.Δ.”.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: “Ζητούν πίσω τα κλεμμένα- Τα 51,4 εκατ. ευρώ που υπεξαιρέθηκαν από το δήμο καταλογίζει το δημόσιο”

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΗΜΕΡΗΣΙΑ: “Ζητούν ενέχυρο για 50 δισ.- Σκληροί όροι για νέα βοήθεια από το 2012”

“Με εξαιρετικά σκληρούς όρους και με “υποθήκη” κινητή και ακίνητη δημόσια περιουσία ισόποσης αξίας ενδεχομένως συναινέσει η ΕΕ να δώσει στην Ελλάδα νέο δάνειο τουλάχιστον 50 δισ. ευρώ, ώστε να καλυφθούν οι χρηματοδοτικές ανάγκες της χώρας το 2012 και το 2013″.

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: “Προσπάθεια νέας διάσωσης με δεσμεύσεις και εγγυήσεις”

“Η κατεπείγουσα συνάντηση των υπουργών της Ευρωζώνης, την Παρασκευή το βράδυ στο Λουξεμβούργο, σηματοδοτεί την έναρξη διαβουλεύσεων για μια νέα διάσωση της Ελλάδας, μετά την καθολική πλέον διαπίστωση ότι η χώρα δεν θα μπορέσει να βγει το 2012 για δανεισμό στις αγορές”.