Fri, 23 February 2024

Σε χειρουργική επέμβαση υποβλήθηκε ένας διαδηλωτής 31 χρόνων, ο οποίος τραυματίστηκε πολύ σοβαρά στο κεφάλι, κατά τη διάρκεια των επεισοδίων που εκτυλίχθηκαν μπροστά από πολυκατάστημα στην οδό Πανεπιστημίου.

Ο τραυματίας, ονόματι Γιάννης Καυκάς, νοσηλεύεται διασωληνωμένος στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας και η κατάσταση της υγείας του χαρακτηρίζεται πολύ κρίσιμη, ενώ ιατρικές πηγές εκτιμούν ότι θα παραμείνει κρίσιμη για το επόμενο επταήμερο.

Στις 20:30, οι θεράποντες ιατροί έβγαλαν ιατρικό ανακοινωθέν σχετικά με την κατάσταση του 31χρονου διαδηλωτή.

Όπως δήλωσαν οι γιατροί, ο νεαρός έχει τουλάχιστον δύο εξωτερικά τραύματα και εσωτερικά αιματώματα στο κεφάλι, τα οποία προκλήθηκαν από αμβλύ όργανο.

Οι γιατροί Παπανικολάου Παναγιώτης και Πίνης Σταμάτιος ανέφεραν χαρακτηριστικά ότι, εάν δεν είχαν επέμβει εγκαίρως, ο νεαρός θα ήταν ή νεκρός ή κλινικά νεκρός.

Ο ασθενής θα παραμείνει σε νάρκωση για τις επόμενες ώρες και, σύμφωνα με τις ανωτέρω ιατρικές πηγές, είναι πολύ πιθανό, εάν και εφόσον ξεπεραστεί ο κίνδυνος, το υποσκληρίδιο αιμάτωμα που του προκάλεσε το πλήγμα από γκλομπ αστυνομικού να του επιφέρει μόνιμες ή λιγότερο μόνιμες βλάβες.

Σύμφωνα με νοσοκομειακή πηγή, η εντατική του Γενικού Κρατικού δεν διαθέτει ελεύθερη κλίνη και η διοίκηση του νοσοκομείου ανακάλεσε επιπλέον βάρδιες του νοσηλευτικού προσωπικού, προκειμένου να διασφαλιστεί η νοσηλεία του ασθενούς σε καθεστώς ΜΕΘ.

Η ίδια πηγή ανέφερε ότι προγραμματίστηκε ο ασθενής να υποβληθεί άμεσα σε αξονική τομογραφία, ώστε να διερευνηθεί η μετεγχειρητική του κατάσταση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο τραυματίας έφερε υποσκληρίδιο αιμάτωμα στο κρανίο, ύστερα από χτύπημα που υπέστη κατά τη διάρκεια των επεισοδίων στην πορεία της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ.

Συγκεκριμένα, διμοιρίες των ΜΑΤ περικύκλωσαν αιφνιδιαστικά δεκάδες διαδηλωτές, οι οποίοι περνούσαν έξω από το πολυκατάστημα, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν πολλοί απ’ αυτούς.

Ο άτυχος άνδρας υποβλήθηκε σε αξονική τομογραφία και λίγο μετά τις 16:00 εισήχθη στο χειρουργείο, αφού κινδύνευε άμεσα η ζωή του.

Πάντως, ακόμη μια πορεία ενάντια στα μέτρα λιτότητας αμαυρώθηκε από επεισόδια. Στο νοσοκομείο μεταφέρθηκαν συνολικά 11 τραυματίες.

Η zougla.gr επικοινώνησε με τον διοικητή του Γενικού Κρατικού Νίκαιας, Χρήστο Ρέσο, ο οποίος εμφανώς συγκρατημένος δήλωσε ότι αρχικά ενημερώθηκε ότι δεν υπάρχει κίνδυνος για τη ζωή του νεαρού, αλλά στη συνέχεια οι ιατροί εκτίμησαν εκ νέου την κρισιμότητα της κατάστασης και άμεσα αποφασίστηκε να μπει στο χειρουργείο.

Καταλήγοντας, ο κ. Ρέσος δήλωσε ότι ο τραυματίας βρίσκεται σε κρίσιμη κατάσταση και ότι μετά τη χειρουργική επέμβαση θα νοσηλευτεί στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας.

Να σημειωθεί ότι στο νοσοκομείο έχει μεταβεί ο εισαγγελέας.

Την έκπληξή του σχετικά με το συμβάν εξέφρασε ο εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛ.ΑΣ., Αθανάσιος Κοκκαλάκης, μιλώντας στη zougla.gr.

«Μας γνωστοποιήθηκε ότι βρέθηκε ένας σοβαρά τραυματίας, ο οποίος μπήκε σε χειρουργείο. Με τη μέχρι τώρα έρευνα δεν έχουμε κάποια συγκεκριμένη αναφορά για το τι έχει συμβεί. Είναι εντυπωσιακό και για εμάς, και για τον λόγο αυτό, ανώτατοι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. διερευνούν την υπόθεση. Οι έρευνες συνεχίζονται. Πάντως, δεν υπήρχε περίπτωση να εντοπίσουμε έναν άνθρωπο σοβαρά τραυματισμένο και να τον αφήσουμε σε αυτή την κατάσταση, χωρίς να του παράσχουμε τις πρώτες βοήθειες» δήλωσε στη zougla.gr ο κ. Κοκκαλάκης.

Πηγή: http://www.zougla.gr