Sat, 25 May 2024

Ανοχύρωτη πόλη αποδείχτηκε για µία ακόµη φορά η Αθήνα µετά τα προχθεσινά δραµατικά επεισόδια πουπροκάλεσαν µειοψηφίες καισυνόδευσαν µία κατά τ’ άλλα ειρηνική πορεία διαµαρτυρίας της ΓΣΕΕ και τηςΑΔΕΔΥ.

Η κυβέρνηση δεν έκρυψε τον προβληµατισµό της για την τροπή που πήρε η διαδήλωση, ιδίως µετά τον βαρύτατο τραυµατισµό δύο νέων ανθρώπων, κάτι που άλλωστε προκάλεσε και την διενέργεια έρευνας από το αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ.

Τα επεισόδια αναπόφευκτα πήραν πολιτικέςπροεκτάσειςκαι µάλιστα στάθηκαν αφορµή για τη δηµιουργία ενός νέου µετώπου της κυβέρνησης µε τον ΣΥΡΙΖΑ.

Ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης Γ. Πεταλωτής κατηγόρησε ευθέως τον ΣΥΝ/ ΣΥΡΙΖΑότι«βλέπει µονοµερώςτη βία»καταγγέλλοντας τους βουλευτές Παναγιώτη Λαφαζάνη και Ηρώ Διώτη ότι µετέβησαν στο ΓενικόΚρατικό Νίκαιας καιµαζί µε οµάδα πολιτών που εισέβαλαν στο νοσοκοµείο δηµιούργησανκαταστάσεις βιαιοπραγίας, εµποδίζοντας ακόµη και τον ιατροδικαστή να κάνει τη δουλειά του. «Ο ΣΥΡΙΖΑ για άλλη µια φορά δείχνει πώς αισθάνεται τη δηµοκρατική λειτουργία, πώς αντιµετωπίζει τη βίακαι τη νοµιµότητα», είπε οκυβερνητικός εκπρόσωπος καταδικάζοντας ταφαινόµενα αυτοδικίας.

Από την πλευρά του ο Συνασπισµός έκανε λόγο για «οργανωµένο σχέδιο συκοφάντησης και στοχοποίησης του ΣΥΡΙΖΑ», ενώη βουλευτήςτου ΣΥΝ Ηρώ Διώτηµίλησε γιααπαράδεκτη επίθεση µε ψευδολογίες και αδιανόητες συκοφαντίες, αποκυήµατα της φαντασίας νοσηρών εγκεφάλων σε σχέση µεόσα είπεο κ. Πεταλωτής. «Ο ΣΥΡΙΖΑ, οι βουλευτές του καιο κόσµος του θα είναι πάνταεκεί που πρέπει», προειδοποίησε η κ. Διώτη.

Η πολιτική κόντρα µεταφέρθηκε όµως και στηΒουλή. Οι τόνοιανέβηκαν όταν ο Παναγιώτης Λαφαζάνης έκανε λόγο για «άκρως δολοφονικά και εγκληµατικά κίνητρατων ΜΑΤκαι της Αστυνοµίας» και µίλησε για «δολοφονικές επιθέσεις σε άοπλους ειρηνικούς διαδηλωτέςµε σκοπόνα τους σκοτώσουν».

Κι όταν ο ίδιος κατηγόρησε την κυβέρνηση θέτοντας τοερώτηµα «µήπως η Χρυσή Αυγή διευθύνειτην Αστυνοµία;», τονίζοντας ότι «τα τραγικά φαινόµενα θυµίζουν άλλες σκοτεινές εποχές» και πως «το αυγό του φιδιού εκκολάφθηκε στα Σώµατα Ασφαλείας», προκάλεσετην άµεση αντίδραση του παριστάµενου αναπληρωτή υπουργού Εθνικής Αµυνας Πάνου Μπεγλίτη.

Καταδικάζοντας βέβαια τα όσα έγιναν σταπροχθεσινάεπεισόδιακαι τον τραυµατισµό του 30χρονου διαδηλωτή, ο κ. Μπεγλίτης αντεπιτέθηκε στον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑχαρακτηρίζοντας ανεύθυνη και επικίνδυνη τη θέση του κ. Λαφαζάνη και αναρωτήθηκε εάνο βουλευτήςέχει συναίσθηση των όσων καταγγέλλει περί δολοφονικών ενεργειών ή εάν ρίχνει λάδι στη φωτιά και εάν θέλει νεκρούς για να δικαιωθεί το πολιτικό αδιέξοδο ενός τµήµατος τηςΑριστεράς.

Ο βουλευτής τηςΝέας Δηµοκρατίας Γιάννης Τραγάκης εξέφρασε τη συµπαράστασή του στην οικογένεια του τραυµατία, ενώ οκοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ Σπύρος Χαλβατζής καταγγέλλοντας την επίθεση των ΜΑΤ κατά τωνδιαδηλωτών µίλησε για βαρύτατεςευθύνες της κυβέρνησης.
www.tanea.gr