Thu, 18 July 2024

Τα επεισόδια και οι τραυματισμοί πολιτών από την αστυνομία αλλά και μεταναστών από ομάδες ακροδεξιών στις συγκεντρώσεις και πορείες που έγιναν στο κέντρο της Αθήνας, η παρουσίαση του προγράμματος της Νέας Δημοκρατίας για την οικονομία από τον Αντ. Σαμαρά, οι αλλαγές στις αγορές ηλεκτρισμού και αερίου, αλλά και η έναρξη των πανελλαδικών εξετάσεων είναι τα θέματα που κυριαρχούν στα πρωτοσέλιδα των σημερινών εφημερίδων.

“Ε”: “Αγριότητες- 48ωρο ανεξέλεγκτης βίας στο κέντρο της Αθήνας”

“Νύχτα παρακράτους έζησε χθες το κέντρο της Αθήνας, καθώς ορδές ακροδεξιών μαχαίρωναν, ξυλοκοπούσαν και προπηλάκιζαν μετανάστες”

Η ΑΥΓΗ: “Εκτός ελέγχου”

“Μισόλογα και ανοχή από την κυβέρνηση στην αστυνομική βία που αιματοκύλισε την ειρηνική πανεργατική πορεία της Τετάρτης. Νέο δόγμα αστυνομικής καταστολής των κινητοποιήσεων κατά του Μνημονίου”.

ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ: “Πρόγραμμα ελπίδας…”

“Την “επανεκκίνηση” της οικονομίας που θα οδηγήσει στη σωτηρία της χώρας, διακήρυξε χθες από το Ζάππειο ο Αντώνης Σαμαράς μέσα από το επικαιροποιημένο, κοστολογημένο και ρεαλιστικό πρόγραμμα της ΝΔ για έξοδο από την κρίση”.

ΑΥΡΙΑΝΗ: “Τολμηρές προτάσεις Σαμαρά για επανεκκίνηση της Οικονομίας”

“Το γάντι στην κυβέρνηση έριξε χθες ο πρόεδρος της ΝΔ Αντ. Σαμαράς με την παρουσίαση ενός ολοκληρωμένου οικονομικού προγράμματος, προτάσσοντας την ανάγκη για άμεση επανεκκίνηση της οικονομίας μέσω ενός “δημιουργικού σοκ” “.

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: “Η λύση- Επανεκκίνηση τώρα με επτά γενναία βήματα”

“Να είστε σίγουροι και να μου έχετε εμπιστοσύνη. Είμαστε Ελληνες. Είμαστε ο σπόρος που δεν πεθαίνει. Μπορούμε και θα καταφέρουμε”. Με αυτό το μήνυμα ελπίδας, σιγουριάς και προοπτικής, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Αντώνης Σαμαράς, με μια ηγετική εμφάνιση, κάλεσε τους πολίτες να συνυπογράψουν το Συμβόλαιο Αυτοπεποίθησης και Αξιοπρέπειας, που “κατέθεσε” χθες στο Ζάππειο ΙΙ”.

ΕΘΝΟΣ: “Αγρια δύση – Σοκ και βία στο κέντρο της Αθήνας”

“Επιτέλους, κάντε κάτι! Οταν μέσα σε τρία εικοσιτετράωρα η ανεξέλεγκτη δράση εγκληματικών και αντικοινωνικών στοιχείων στο κέντρο της πρωτεύουσας έχει, άμεσα ή έμμεσα, ως αποτέλεσμα μια πρωτοφανούς αγριότητας δολοφονία και έναν βαρύτατο τραυματισμό ενός διαδηλωτή…”.

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: “Μητροπολίτης Αμβρόσιος: με την απογραφή νομιμοποιούν τους αρσενοκοίτες και “γράφουν” τη θρησκεία μας!”

“Φωτιά και λαύρα κατά της καθ’ όλα ύποπτης αυτής “απογραφής” που διενεργείται αυτές τις ημέρες στην χώρα μας είναι ο Μητροπολίτης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ. Αμβρόσιος τονίζοντας ότι “όσοι σχεδίασαν τα έντυπα είναι απαράδεκτοι”! “

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: “Ολόκληρη η ομιλία- πρόταση Σαμαρά για την οικονομία”

“Προτείνει την άμεση μείωση των φορολογικών δεικτών, ενιαίο φορολογικό συντελεστή 15% επί των κερδών των επιχειρήσεων, ανώτατο φορολογικό συντελεστή εισοδήματος από το 45% στο 30%, εντυπωσιακή μείωση όλων των κατηγοριών του ΦΠΑ…”.

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: “Ρεαλιστική απάντηση στην αποτυχία του Μνημονίου-Το σχέδιο Σαμαρά για έξοδο από την κρίση”

“Με σφοδρή επίθεση κατά της κυβέρνησης και κλείνοντας κάθε περιθώριο συναίνεσης ο Αντώνης Σαμαράς παρουσίασε στο Ζάππειο συγκεκριμένες προτάσεις για την επανεκκίνηση της ελληνικής οικονομίας και όχι μόνο”.

ΕΣΤΙΑ: “Θετικές προτάσεις από τον κ. Σαμαρά”

“Ευχάριστη έκπληξη απετέλεσαν οι προτάσεις στις οποίες προέβη ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας χθες στο Ζάππειο. Το “σχέδιο επανεκκίνησης της οικονομίας”, όπως το απεκάλεσε, περιλαμβάνει σειρά προτάσεων”.

Η ΒΡΑΔΥΝΗ: “Δημιουργικό σοκ για την οικονομία”

“Ο πρόεδρος της ΝΔ προέταξε την αλλαγή του αναπτυξιακού μοντέλου και την επαναδιαπραγμάτευση των όρων του Μνημονίου και τόνισε ότι ως επανεκκίνηση για την οικονομία εννοεί ένα δημιουργικό σοκ, ενώ χαρακτήρισε το σύνολο των προτάσεων του “συμβόλαιο αυτοπεποίθησης και αξιοπρέπειας”.

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: “Κρούσματα επικίνδυνης βίας”

“Επικίνδυνα φαινόμενα βίας στο κέντρο της Αθήνας πυροδοτούν αφενός η δολοφονία του 44χρονου Μανώλη Καντάρη στην οδό Ηπείρου, αφετέρου ο βαρύτατος τραυματισμός του 31χρονου διαδηλωτή κατά το συλλαλητήριο της περασμένης Τετάρτης”.

Η ΝΙΚΗ της Δημοκρατίας: “Ο νόμος στα χέρια των κατοίκων”

“Ανεξέλεγκτη φαίνεται πως είναι πλέον η κατάσταση στην Αθήνα, με τους κατοίκους του κέντρου, όπου η εγκληματικότητα έχει χτυπήσει “κόκκινο”, να έχουν πάρει το νόμο στα χέρια τους, την ώρα που ακροδεξιές οργανώσεις λιντσάρουν όποιον αλλοδαπό βρεθεί στο δρόμο τους”.

 Ο ΛΟΓΟΣ: “Δημιουργικό ΣΟΚ” για την ανάκαμψη της οικονομίας”

 “Το συνολικό σχέδιό του για την επανεκκίνηση της οικονομίας, με ένα δημιουργικό σοκ, όπως είπε, παρουσίασε ο Αντώνης Σαμαράς χθες στο Ζάππειο”.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ +13: “Αίμα και νέα μέτρα”

“Τσουνάμι απολύσεων στο Δημόσιο. Στο στόχαστρο οι συμβάσεις αορίστου χρόνου. Πετσοκόβουν τις επικουρικές. Στο στόχαστρο δεκάδες χιλιάδες υπάλληλοι με συμβάσεις αορίστου χρόνου”.

 ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: “Χιλιάδες απεργοί με το ΠΑΜΕ πλημμύρισαν τους δρόμους της χώρας”

“Χιλιάδες απεργοί εργατοϋπάλληλοι, αλλά και μικρομεσαίου της πόλης και του χωριού, νέοι και γυναίκες των λαϊκών στρωμάτων συναντήθηκαν στις συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ, της ΠΑΣΕΒΕ, της ΠΑΣΥ, της ΟΓΕ, του ΜΑΣ, σε 73 πόλεις όλης της χώρας”.

ΤΑ ΝΕΑ: “Κι όμως συναινούν! Η κυβέρνηση “υιοθετεί” τέσσερα μέτρα της ΝΔ”

“Δεν διαφωνεί η κυβέρνηση με ορισμένα σημεία από το πρόγραμμα που ανακοίνωσε χθες η Νέα Δημοκρατία, όπως την κατάργηση του πόθεν έσχες για κάθε κατοικία, καθώς και για την επιστροφή κεφαλαίων, την πρόταση για τις αποκρατικοποιήσεις και τη νομιμοποίηση των αυθαιρέτων”.

City Press:.“Προτάσεις Σαμαρά για ανάκαμψη της οικονομίας”

“Ο πρόεδρος της ΝΔ θεωρεί αναγκαία τη μείωση των φόρων και των ασφαλιστικών εισφορών. Προσφέρει κίνητρα για ένταξη της παραοικονομίας στην οικονομία”.

ΜETRO: “Πρόταση ελπίδας για την Ελλάδα”

“Το εναλλακτικό σχέδιο της Νέας Δημοκρατίας για έξοδο από την κρίση παρουσίασε χθες στο Ζάππειο ο Α. Σαμαράς. Πρότεινε μείωση φορολογικών συντελεστών, υποσχέθηκε αποκατάσταση των χαμηλοσυνταξιούχων και έκλεισε κάθε “χαραμάδα” συναίνεσης”.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: “Σας υπόσχομαι ότι θα βγούμε από την κρίση- Ο Αντώνης Σαμαράς από το “Ζάππειο ΙΙ””

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΕΞΠΡΕΣ: “Πλήρης η απελευθέρωση στα δίκτυα ηλεκτρισμού”

“Το “πράσινο φως”¨για την απόκτηση από ιδιώτες ποσοστού πολύ υψηλότερου από το 50% των εταιριών που θα κατέχουν τα δίκτυα ηλεκτρισμού και φυσικού αερίου αλλά και για την εκχώρηση του management, υπό την προϋπόθεση ότι το Δημόσιο θα διατηρεί τον πρώτο λόγο σε αποφάσεις μείζονος σημασίας , δίνει το νομοσχέδιο που εγκρίθηκε προχθές από το Υπουργικό Συμβούλιο και πήρε το δρόμο για κατάθεση στη Βουλή”.

ΗΜΕΡΗΣΙΑ: ” “Ψαλίδι” στο Δημόσιο- Η τρόικα ζητά λιγότερους υπαλλήλους”

‘Σκληρό “παζάρι” βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη ώστε να καθοριστούν ποια πρόσθετα μέτρα και παρεμβάσεις θα δρομολογήσει η Ελλάδα ώστε να λάβει πρόσθετη βοήθεια από ΕΕ και ΔΝΤ”.

ΚΕΡΔΟΣ: “Επανεκκίνηση με 8 άξονες προτείνει ο κ. Αντ. Σαμαράς”

“Τις προτάσεις του για έξοδο από την κρίση παρουσίασε χθες από το Ζάππειο ο κ. Αντ. Σαμαράς. Οι προτάσεις του, που αποτελούν ουσιαστικώς ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα, στηρίζονται σε οκτώ άξονες”.

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: “Αποκρατικοποιήσεις τώρα για το νέο πακέτο βοήθειας”

“Την άμεση υλοποίηση αλλά και διεύρυνση των ιδιωτικοποιήσεων και αποκρατικοποιήσεων θέτουν ως προϋπόθεση για μια νέα διάσωση της χώρας μας κορυφαίοι παράγοντες της Ευρωπαϊκής Ενωσης και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου”.

DEAL NEWS: ” Θρίλερ με το νέο δάνειο”

“Ο διευθυντής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου δηλώνει: “Ναι στο νέο δάνειο για την Ελλάδα, αν και δεν μας το ζήτησαν”. Η στάση της Μέρκελ, τα ελληνικά αιτήματα, αλλά και τα αδιέξοδα με τα ανταλλάγματα που ζητούνται”.