Thu, 28 September 2023

Το «φλερτ» μεταξύ κυβέρνησης και αξιωματικής αντιπολίτευσης, οι κινητοποιήσεις των «Αγανακτισμένων», οι επιπτώσεις που είχε το κλίμα αβεβαιότητας των τελευταίων ημερών στις τραπεζικές καταθέσεις, καθώς και οι τελευταίες διαβουλεύσεις για την εκταμίευση της 5ης δόσης κυριαρχούν στα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων.

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: “Φλερτ στα κρυφά και στα φανερά”

“Παρά τα όσα λέγονται δημοσίως, τα στοιχεία δείχνουν ότι αρχίζει ένα «φλερτ» μεταξύ της κυβέρνησης και της Ν.Δ., με θέματα αιχμής τις αποκρατικοποιήσεις και τη δημόσια περιουσία, θέματα στα οποία έχουν παρόμοιες θέσεις και, το κυριότερο, είναι στην πρώτη γραμμή του ενδιαφέροντος των δανειστών της χώρας”.

ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ: “Πάνω από 1,5 δισ. σήκωσαν οι Ελληνες από τις Τράπεζες σε μια μέρα!”

“Πανικός επικράτησε την Παρασκευή στους καταθέτες που σήκωσαν πάνω από ένα και πλέον δισ. ευρώ από τις τράπεζες μετά από τα κυβερνητικά πήγαιν’ έλα για τη δραχμή, και κυρίως μετά το κλίμα τρομοκρατίας που πέρασε στην αγορά από τις προφητείες Δαμανάκη για έξοδο από το ευρώ!”.

ΑΥΡΙΑΝΗ: “Νέα εποχή ανοίγει για το ALTER”

“Ξεκινάει σήμερα με στόχο να γίνει το πιο μαχητικό και το πιο ανεξάρτητο κανάλι στη χώρα. Ο Κουρής πούλησε 400 στρέμματα παραλία, 12 βίλες στην Κεφαλονιά και υποθήκευσε δύο κτίρια 15.000 τμ, πήρε 9 εκατομμύρια ευρώ και τα έβαλε όλα στο κανάλι για να το γλιτώσει”.

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: “Φύγε από την πόλη της θυσίας!”

“Αντιμέτωπος με τον ασυγκράτητο πλέον θυμό των απλών πολιτών ήρθε ο πρωθυπουργός κατά την επίσκεψη που πραγματοποίησε μαζί με τον Καναδό ομόλογου του Σ. Χάρπερ στα Καλάβρυτα”.

ΕΘΝΟΣ: “Κλείστε τώρα μία ΔΕΚΟ, πιέζει η τρόικα”

“Χαρακτήρα τελεσιγράφου προς την κυβέρνηση προσλαμβάνει η απαίτηση της τρόικας να κλείσουν δημόσιες επιχειρήσεις. Καθώς σε εκκρεμότητα βρίσκεται η έγκριση της πέμπτης δόσης του δανείου, αξιώνει να μπει λουκέτο σε ΔΕΚΟ. Στο «κόκκινο» βρίσκονται 1.800 Οργανισμοί. Το φάσμα της απόλυσης αντιμετωπίζουν χιλιάδες εργαζόμενοι”.

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: “Μάθανε πως… ξεβρακωνόμαστε πλακώνουνε κι΄ οι «γκεη»

“Άντρο κάθε ατόμου με «σεξουαλικές ιδιαιτερότητες» θα γίνει αυτή την εβδομάδα η Αθήνα. Με πρόσκληση του Π. Γερουλάνου και του Γ. Καμίνη τα… κελεπούρια της ομοφυλοφιλίας καταφθάνουν στην πρωτεύουσα και αν ετοιμαστούμε όλοι για πολλές αηδίες και ξεράσματα”.

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: “«Ηφαίστειο» η Ν.Δ. με τη στάση Σαμαρά στη σύσκεψη των αρχηγών”

“Το αδιέξοδο στο οποίο οδήγησε τη χώρα το ΠΑΣΟΚ, εξαιτίας της φοβερής αντιφατικής πολιτικής του και της κραυγαλέας αναποτελεσματικότητας του οικονομικού του επιτελείου, μετατρέπεται πλέον σε πρόβλημα και της Ν.Δ., εξαιτίας της στάσεις που κράτησε ο κ. Σαμαράς στην πρόσφατη συνάντηση των πολιτικών αρχηγών”.

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: “Εσπειραν τρόμο «θέρισαν» καταθέσεις 1 δισ. ευρώ”

“Η κυβέρνηση έσπειρε πανικό στην οικονομία και θέρισε καταθέσεις 1 δισ. ευρώ, με μαζικές αναλήψεις τις τελευταίες μέρες”.

ΕΣΤΙΑ: “Οι αντιφάσεις του κ. Παπανδρέου”

“Παρά το ναυάγιο του συμβουλίου αρχηγών, ο Πρωθυπουργός επιμένει για συναίνεση ως προς την εφαρμογή του μεσοπροθέσμου Προγράμματος. Και μακάρι να την εξασφαλίση. Ομως η κυριώτερη αιτία των δεινών που βιώνουμε σήμερα είναι η δική του μέχρι τούδε αντιφατική στάσις. Παρ΄ότι θέλει να εμφανίζεται συνεπής και σταθερός ως προς την εφαρμογή του μνημονίου, στην πραγματικότητα ταλαντεύεται διαρκώς”.

Η ΒΡΑΔΥΝΗ: “Παγώνουν τις αιτήσεις συνταξιοδότησης”

“Σε σιωπηρό πάγωμα των αιτήσεων συνταξιοδότησης προχωρούν τα ασφαλιστικά ταμεία, τα οποία βρίσκονται στο κόκκινο και δεν μπορούν να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους απέναντι στους συνταξιούχους”.

ΤΑ ΝΕΑ: “Η μεγάλη γιορτή της διαμαρτυρίας”

“Λαοθάλασσα πολιτών έστειλε χθες το απόγευμα μηνύματα αγανάκτησης από την ασφυκτικά γεμάτη Πλατεία Συντάγματος και τους γύρω δρόμους σε μια ειρηνική συγκέντρωση διαμαρτυρίας που ξεπέρασε κάθε προηγούμενο”.

City Press: “Πάμε πλατεία”

“Με ιδαίτερη δυναμική, παλμό και κυρίως μαζική συμμετοχή συνεχίστηκαν και χθες, για πέμπτη συνεχόμενη ημέρα, οι συγκεντρώσεις των «Αγανακτισμένων» πολιτών στην πλατεία Συντάγματος αλλά και σε κεντρικά σημείων πολλών πόλεων της χώρας”.

Πηγή: http://www.enet.gr