Tue, 16 April 2024

Για 14η ημέρα οι «αγανακτισμένοι» έχουν πλημμυρίσει το Σύνταγμα φωνάζοντας εναντίον της οικονομικής κρίσης, «μουντζώνοντας» όλους εκείνους που έφεραν τη χώρα σε δεινή οικονομική θέση και απαιτώντας να τους δοθεί πίσω το… μέλλον τους.

Από νωρίς το απόγευμα οι “αγανακτισμένοι” πολίτες κατέκλυσαν την πλατεία Συντάγματος, αναλύοντας μεταξύ τους θέματα οικονομίας, κρίσεως αλλά και νομικής φύσεως για το ενδεχόμενο δημοψηφίσματος που έθεσε χθές εμμέσως πλην σαφώς ο πρωθυπουργός.

Το σημερινό θέμα που θα αναλυθεί στην λαϊκή συνέλευση των 9 είναι το Μεσοπρόθεσμο και οι οργανωμένες αντιδράσεις των “αγανακτισμένων” πολιτών.

Οι πολίτες βγάζουν εκτός της συγκέντρωσής τους όποιον προσπαθεί να κομματικοποιήσει τις αντιδράσεις τους αλλά και όποιον προσπαθεί να βγάλει κέρδος μέσα από αυτές, πάντα με ειρηνικό τρόπο και χωρίς βία.

Τα “πηγαδάκια” των συγκεντρωμένων συζητούν τον αποκλεισμό της βουλής για αύριο Τετάρτη, ημέρα που πιθανόν να ψηφιστεί το Μεσοπρόθεσμο από το Υπουργικό Συμβούλιο.

Κόσμος συνεχίζει να συρρέει στο Σύνταγμα ενώ αυτή την ώρα είναι κλεισμένη η Λεωφ. Αμαλίας και η αστυνομία απέκλεισε και πάλι σήμερα με κλούβες τη Βασ. Σοφίας, παρόλο το ειρηνικό κλίμα της συγκέντρωσης.

Οι “αγανακτισμένοι” τα έβαλαν με το MEGA

Περίπου 40 άτομα συγκεντρώθηκαν έξω από τα γραφεία του τηλεοπτικού σταθμού vMEGA εκφράζοντας τη δυσαρέσκειά τους για τη μη κάλυψη των κινητοποιήσεών τους
από το κανάλι. Οι “αγανακτισμένοι” πολίτες φώναζαν συνθήματα κατά του δημοσιογράφου του MEGA, Γιάννη Πρετεντέρη, ενώ φώναζαν συνεχόμενα και: “Αλήτες, ρουφιάνοι, δημοσιογράφοι”.

Δεν δημιουργήθηκε ένταση με τους “αγανακτισμένους” πολίτες ενώ ο τηλεοπτικός σταθμός δεν αντέδρασε.

Αποδοκιμασίες και κατά Σκανδαλίδη στη Χίο

Στο μάτι του κυκλώνα των «αγανακτισμένων», βρέθηκε σήμερα ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης & τροφίμων Κώστας Σκανδαλίδης, κατά την επίσκεψη του στη Χίο. Εμπορικός σύλλογος, κάτοικοι Κάμπου, καθηγητές ξένων γλωσσών αλλά και το ΠΑΜΕ, Συνασπισμός, ΑΝΤΑΡΣΥΑ του ετοίμασαν «θερμή» υποδοχή.

Ο υπουργός έφασε στο κτήριο στο Μέγαρο της Περιφερειακής Ενότητας Χίου, μία ώρα νωρίτερα από την προκαθορισμένη έναρξη του περιφερειακού Συμβουλίου Βορείου Αιγαίου συνοδευόμενος από τη Χιώτισσα υφυπουργό Θαλασσίων Υποθέσεων, Νήσων και Αλιείας Ελπίδα Τσουρή. Έτσι οι λίγοι εκείνοι την ώρα συγκεντρωμένοι δεν τους πήραν είδηση και αφού είχαν μπει στο κτήριο προχώρησαν σε γιουχαΐσματα. Λίγο μετά τις 2.00 μ.μ. όμως οι συγκεντρωμένοι έφτασαν τους 500, και με συνθήματα κυρίως από τους «Αγανακτισμένους» που έδιναν το ρυθμό χτυπώντας κατσαρόλες, αλλά και το ΠΑΜΕ, κατήγγειλαν την κυβερνητική πολιτική του μνημονίου.

Οι δύο είσοδοι του κτιρίου φυλάσσονταν από δυνάμεις της Αστυνομίας και μάλιστα στην πίσω πλευρά η φρούρηση είχε ανατεθεί σε ομάδα 15 περίπου ανδρών των ΜΑΤ και μάλιστα με πλήρη εξάρτηση. Αντιπροσωπεία των διαμαρτυρομένων μπήκε στο κτίριο και έδωσε στον υπουργό υπόμνημα με τα αιτήματα τους Οι συγκεντρωμένοι συνέχισαν να κρατούν κλειστή την οδό Πολυτεχνείου, μπροστά από το κτίριο της Περιφέρειας και έτσι ο υπουργός αποχώρησε από την πίσω πόρτα του μεγάρου.

Και το κίνημα των “ευχαριστημένων” χθές στο Σύνταγμα

Το κίνημα των… “Ευχαριστημένων”, το οποίο εκπροσώπησε ο Σύνδεσμος Ειλικρινών Βιομηχάνων, διάσπαση του γνωστού ΣΕΒ, έκανε χθες την εμφάνισή του ανάμεσα στους “αγανακτισμένους” του Συντάγματος.

Φορώντας κοστούμια και γραβάτες, καπνίζοντας πούρα και κυματίζοντας Ελβετικές σημαίες, οι “ευχαριστημένοι” έπλεκαν το εγκώμιο της κυβέρνησης και της Τρόικα, εξηγώντας με απλά επιχειρήματα γιατί η πολιτική του μνημονίου είναι ευεργετική ενώ καλούσαν τους “αγανακτισμένους” να εγκαταλείψουν την πλατεία και να γυρίσουν στους καναπέδες τους, καθώς δεν θα μπορέσει να… πουληθεί το Σύνταγμα με 50.000
έξαλλους επάνω του!

Πηγή: http://www.enet.gr/