Sat, 20 July 2024

Χωρίς μέσα μαζικής μεταφοράς Τρίτη και Τετάρτη

Χειρόφρενο θα τραβήξουν τα μέσα μαζικής μεταφοράς την Τρίτη και την Τετάρτη, λόγω της 48ωρης απεργίας της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ εν όψει της ψήφισης του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος.

Στην 48ωρη απεργία συμμετέχουν οι δημόσιοι υπάλληλοι, οι εφοριακοί, οι τελωνειακοί, οι εργαζόμενοι στις ΔΕΚΟ και στους δήμους, οι τραπεζικοί, οι ιδιωτικοί υπάλληλοι και το προσωπικό των ταμείων. Με προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργήσουν τα δημόσια νοσοκομεία, καθώς απεργούν οι γιατροί του ΕΣΥ.

Στο πλαίσιο των κινητοποιήσεων, οι εργαζόμενοι στους δήμους έχουν κλείσει από το βράδυ της Κυριακής τους ΧΥΤΑ Φυλής και Μαυροράχης (Θεσσαλονίκη), ενώ το μεσημέρι της Δευτέρας (από τις 12 έως τη λήξη του ωραρίου) έχει προγραμματιστεί κατάληψη όλων των δημαρχείων της χώρας.

Τετράωρες στάσεις εργασίας, από τις 11 το πρωί έως τις 3 το απόγευμα, θα πραγματοποιήσουν στις 28 και 29 Ιουνίου και οι εργαζόμενοι στα μέσα ενημέρωσης.

ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ διοργανώνουν συλλαλητήρια αύριο, Τρίτη, στις 11 το πρωί στο Πεδίον του Αρεως, ενώ τα συνδικάτα καλούν τους εργαζόμενους σε διαμαρτυρία το πρωί της Τετάρτης στο Σύνταγμα και την ίδια μέρα διοργανώνουν συγκέντρωση στις 7 το απόγευμα στην πλατεία Κλαυθμώνος.

Τρεις συγκεντρώσεις διοργανώνει το ΠΑΜΕ: Αύριο, Τρίτη, στις 10 το πρωί στην Ομόνοια και στις 7 το απόγευμα στους Στύλους του Ολυμπίου Διός. Την Τετάρτη θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση στις 10 το πρωί στην Ομόνοια.

Τι θα ισχύσει για τα μέσα μαζικής μεταφοράς
Συγκεκριμένα, οι εργαζόμενοι στα λεωφορεία της ΕΘΕΛ αποφάσισαν να συμμετέχουν στην 48ωρη απεργία κι έτσι τα λεωφορεία θα παραμείνουν ακινητοποιημένα και την Τρίτη και την Τετάρτη. Εξαιρούνται οι ειδικές λεωφορειακές γραμμές που εξυπηρετούν τους αθλητές των Special Olympics.

Οι εργαζόμενοι στα τρόλεϊ αποφάσισαν να συμμετέχουν στην 48ωρη απεργία και έτσι τα τρόλει δεν θα κινηθούν ούτε την Τρίτη ούτε την Τετάρτη.

Στην 48ωρη απεργία συμμετέχει και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών, με αποτέλεσμα να παραμείνουν ακινητοποιημένα τα τρένα του ΟΣΕ, καθώς και ο Προαστιακός τόσο την Τρίτη όσο και την Τετάρτη.

Οι εργαζόμενοι στο μετρό θα απεργήσουν όλο το 24ωρο την Τρίτη, ενώ για την Τετάρτη αποφάσισαν στάση εργασίας από την έναρξη της βάρδιας έως τις 16:00.

Από τις 16:00 και μετά δεν θα πραγματοποιούνται τα δρομολόγια στο τμήμα Δουκίσσης Πλακεντίας  – Αεροδρόμιο, λόγω της απεργίας του ΟΣΕ.

Ακινητοποιημένοι θα παραμείνουν οι συρμοί του ηλεκτρικού σιδηρόδρομου (ΗΣΑΠ) και του τραμ και την Τρίτη και την Τετάρτη.

Προβλήματα στις πτήσεις

Προβλήματα θα προκληθούν και στην ομαλή εκτέλεση των πτήσεων των αεροσκαφών, καθώς η Ενωση Ελεγκτών Εναέριας Κυκλοφορίας αποφάσισε να συμμετάσχει – με τετράωρες στάσεις εργασίας – στη 48ωρη απεργία.

Και οι έκτακτοι αρχαιολόγοι στη γενική απεργία

Στις 28 και 29 Ιουνίου, προχωρά σε 48ωρη κινητοποίηση και ο Σύλλογος Εκτάκτων Αρχαιολόγων, συμμετέχοντας στην γενική απεργία που έχουν κηρύξει ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ.

Στο πλαίσιο αυτό έχουν προγραμματίσει προσυγκέντρωση την Τρίτη στις 11 το πρωί στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο και πορεία προς το Σύνταγμα, καθώς και συγκέντρωση στις 7 το απόγευμα της Τετάρτης στην Πλατεία Κλαυθμώνος και πορεία προς τη Βουλή.

Σε ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Εκτάκτων Αρχαιολόγων καλεί τα μέλη του «να συσπειρωθούν και μαζικά, οργανωμένα, συντονισμένα να αντιδράσουν στη νέα λυσσασμένη εφόρμηση της τρόικας και των εγχώριων διαχειριστών της πολιτικής ζωής, ενάντια στα κοινωνικά, εργασιακά, μισθολογικά, συνταξιοδοτικά και ασφαλιστικά δικαιώματα».

Καλεί επίσης «όλο τον ελληνικό λαό να βγει στους δρόμους και να αντιταχθεί στο σχεδιαζόμενο ”ιστορικό πισωγύρισμα”».

«Ο ”ανασχηματισμένος” νέος υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος, με προσποιητή συμπόνια, παραδέχτηκε ότι τα νέα μέτρα είναι βαριά και σε πολλά σημεία τους άδικα, ωστόσο ”υποχρεώνεται” να τα λάβει διότι μόνο έτσι εξυπηρετείται τη στιγμή αυτή μια αδήριτη εθνική ανάγκη. Ομως η πραγματική αδήριτη εθνική ανάγκη είναι η επιβίωση του ελληνικού λαού. Αυτό το μήνυμα θα δοθεί ηχηρό στην απεργία της 28ης και 29ης Ιούνη».

Πηγή: http://www.tovima.gr