Sat, 20 July 2024
«Ε»: Πρόταση νόμου στις ΗΠΑ κατά της Ελλάδας
Το ελληνικό χρέος και το Μνημόνιο έχουν μετατραπεί σε θέμα πολέμου μεταξύ των Ρεπουμπλικανών και του προέδρου Ομπάμα. Ηδη οι πρώτοι έχουν καταθέσει πρόταση νόμου, με την οποία ζητούν να σταματήσει η παροχή βοήθειας των ΗΠΑ μέσω ΔΝΤ στην Ελλάδα.
 
Η ΑΥΓΗ: «Ο,τι προαιρείσθε» η κυβερνητική θέση για τη Σύνοδο Κορυφή
Χωρίς να ξέρει που πατά και πού πηγαίνει και με τη στρατηγική του «ό,τι προκύψει», η κυβέρνηση ομολογεί ευθέως ότι θα πάρει μέρος στην αυριανή έκτακτη Σύνοδο Κορυφής των Βρυξελλών δίχως διεκδικήσεις και απαιτήσεις.
 
ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ: Αρχιτέκτονας του χάους ο Ραγκούσης!
Στην αντεπίθεση περνά η Ν.Δ. για τις κινητοποιήσεις των ταξί με τις δηλώσεις του εκπρόσωπου του κόμματος Γιάννη Μιχελάκη: Αρχιτέκτονας του χάους που έχει δημιουργηθεί από την απεργία των ταξί, είναι ο κ. Ραγκούσης.
 
ΑΥΡΙΑΝΗ: Παίζεται η τύχη της Ευρώπης στη Σύνοδο Κορυφής
Στην αυριανή Σύνοδο των Βρυξελλών δεν παίζεται μόνο η τύχη της Ελλάδας, η πραγματική χρεωκοπία της οποίας συγκαλύπτεται από τον μνημονιακό δανεισμό που ισοδυναμεί με μηχανική υποστήριξη σε ασθενή που τελεί σε κώμα. Παίζεται η τύχη της ίδιας της Ευρωζώνης.
 
ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: Γιώργο θυμάσαι;
Γιώργο, θυμάσαι; Αυτός είναι ο τίτλος που ταιριάζει γάντι στο… λεύκωμα 2008-2009 του «αντιστασιακού» Γιώργου Παπανδρέου, όταν βρισκόταν στην αντιπολίτευση.
 
ΕΘΝΟΣ: Τα κριτήρια πρόσληψης 15.000 εκπαιδευτικών
Διαφανή κριτήρια για τη μοριοδότηση αναπληρωτών και ωρομίσθιων εκπαιδευτικών εισάγει το υπουργείο Παιδείας…
 
ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Ιεροσυλία στο Σπήλαιο της Αποκάλυψης!
Σχέδιο… θεατροποιημένης από-ιεροποίησης στην Πάτμο με τις ευλογίες (;) του Οικουμενικού Πατριάρχη.
 
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: Καρατζαφέρης προς Παπανδρέου: Παίξε σκληρό ροκ στη Σύνοδο
Τη στρατηγική του σκληρού ροκ έναντι των Ευρωπαίων εταίρων, με αφορμή την αυριανή σύνοδο της Ε.Ε., η οποία καλείται να δώσει λύση στην κρίση χρέους που ταλανίζει την Ελλάδα και απειλεί να τινάξει στον αέρα την Ευρωζώνη, υιοθετεί ο Γιώργος Καρατζαφέρης.
 
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Ηλεκτρονικό πόθεν έσχες για καταθέσεις και μετοχές
Τη θέσπιση νέων αντικειμενικών κριτηρίων για 800.000 μικρομεσαίους επιτηδευματίες, την καθιέρωση ηλεκτρονικού «πόθεν έσχες» για τις καταθέσεις και όλα τα περιουσιακά στοιχεία των φορολογουμένων -πλην των κατοικιών, που έχουν εξαιρεθεί μέχρι το 2013-, καθώς και τη σταδιακή κατάργηση των συναλλαγών με μετρητά περιλαμβάνουν τα σχέδια της κυβέρνησης για την επιβολή νέων φοροεισπρακτικών μέτρων από το 2012.
 
ΕΣΤΙΑ: Θέατρο παραλόγου με την πτώχευση
Υποτίθεται ότι η χώρα μας έπρεπε να κάνη τα πάντα για να αποφευχθή η πτώχευσις. Ομως και η πτώχευσις -έστω και επιλεκτική- είναι επί θύραις, ο πολιτικός κόσμος της χώρας και οι διαμορφωτές της κοινής γνώμης δεν ενδιαφέρονται ποσώς για το ενδεχόμενο αυτό.
 
Η ΒΡΑΔΥΝΗ: Πλασματικά χρόνια για πιο γρήγορη και μεγαλύτερη σύνταξη
Σημαντικά μπόνους κερδίζουν όσοι συνταξιοδοτηθούν μέσω των πλασματικών χρόνων, αφού βγαίνουν νωρίτερα στη σύνταξη. Οσα πλασματικά έτη εξαγοράζονται, θα προσμετρώνται για την προσαύξηση της σύνταξης και όσα δεν είναι εξαγοράσιμα, για τη θεμελίωση συνταξιοδοτικού δικαιώματος.
 
Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: Πυρετώδεις διαβουλεύσεις στο παρά πέντε της Συνόδου
Εντονες είναι οι διεργασίες που λαμβάνουν χώρα στο παρά πέντε της αυριανής Συνόδου Κορυφής στις Βρυξέλλες.
 
Η ΝΙΚΗ: «Επιλεκτική» ντρίμπλα
Το σχέδιο που ετοιμάζει η κυβέρνηση προκειμένου να αποφύγει η Ελλάδα την υπαγωγή στη βαθμίδα της «επιλεκτικής χρεοκοπίας». Οι 3 επιδιώξεις για τη Σύνοδο Κορυφής: α) μείωση του επιτοκίου, β) επιμήκυνση στην αποπληρωμή και γ) διασφάλιση ρευστότητας και καταθέσεων. Τα 3 σενάρια και πως θα… ξεγελαστούν οι οίκοι αξιολόγησης.
 
Ο ΛΟΓΟΣ: Μαστίγιο και καρότο από τη Μέρκελ
Κορυφώνεται η αγωνία στην Αθήνα για την αυριανή Σύνοδο Κορυφής, την ώρα που ο υπουργός Οικονομικών ζητά σαφή λύση, ο Τρισέ αποκλείει κατηγορηματικά την επιλεκτική χρεοκοπία και η στάση της γερμανίδας Καγκελαρίου παραμένει άγνωστη καθώς δήλωσε ότι υπάρχουν και άλλα απαραίτητα βήματα που πρέπει να γίνουν και όχι ένα θεαματικό αποτέλεσμα που θα λύσει όλα τα προβλήματα.
 
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: Συλλαλητήρια σήμερα για την Υγεία
Με συγκεντρώσεις σε 36 πόλεις της χώρας που οργανώνουν ΠΑΜΕ, ΠΑΣΕΒΕ, ΠΑΣΥ, ΜΑΣ και ΟΣΕ κορυφώνεται σήμερα η αντίσταση στα νέα αντιλαϊκά μέτρα της κυβέρνησης στην Υγεία και η πάλη για δωρεάν δημόσιες και σύγχρονες υπηρεσίες.
 
ΤΑ ΝΕΑ: Το μαρτύριο της σταγόνας από τη Μέρκελ
Χρειάζονται μέτρα και όχι μια θεαματική πρόοδος στη Σύνοδο Κορυφής, δήλωσε χθες η Ανγκελα Μέρκελ δίνοντας νέα παράταση στην οριστική λύση του προβλήματος χρέους της Ελλάδας.
 
City Press: Απεργιακός καύσωνας
Συνεχίζουν επ΄αόριστον οι ιδιοκτήτες ταξί. Προς κινητοποιήσεις οι ναυτεργάτες στο τέλος του μήνα. 24 σήμερα οι γιατροί και οι νοσηλευτές.
 
Metro: Παζάρι… Κορυφής
Στο τραπέζι τρεις επιλογές για τους ιδιώτες. Κατεβάζει τον πήχη η Μέρκελ, τονίζοντας ότι δεν θα υπάρξει θεαματικό αποτέλεσμα. Παρέμβαση Ομπάμα για την κρίση.
 
ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: Βόσπορος ο Θερμαϊκός
 
ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ
 
ΕΞΠΡΕΣ: Ανοιχτά όλα τα σενάρια για τη σύνοδο κορυφής
«Πυρετός» διαπραγματεύσεων μεταξύ των εμπλεκόμενων πλευρών για την επίλυση της κρίσης χρέους στην Ελλάδα και την αποφυγή επέκτασής της σε άλλες περιφερειακές οικονομίες, ενόψει της αυριανής συνόδου κορυφής των ηγετών των χωρών της ευρωζώνης.
 
ΗΜΕΡΗΣΙΑ: Παιχνίδια κορυφής
Σε θολό τοπίο με ανοιχτά όλα τα σενάρια για τη μορφή και το περιεχόμενο της νέας βοήθειας προς την Ελλάδα, συνεχίζονται οι πυρετώδεις διαβουλεύσεις ενόψει της κρισιμότερης Συνόδου της Ευρωζώνης.
 
ΚΕΡΔΟΣ: Ελπίδες για συνολική λύση
Η επιβολή φόρου στις τράπεζες και η χορήγηση μακροπρόθεσμου και φθηνότερου δανείου από την τρόικα προς την Ελλάδα είναι το σενάριο που βγαίνει τώρα σε πρώτο πλάνο μέσα στον πυρετό των ευρωπαϊκών διαβουλεύσεων για τη λύση της κρίσης χρέους.
 
Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: Σκληρό πολιτικό θρίλερ για τη Σύνοδο Κορυφής
 
Ενα σκληρό πολιτικό θρίλερ εξελίσσεται στο παγκόσμιο σκηνικό, τα τελευταία εικοσιτετράωρα πριν από την αυριανή σύνοδο Κορυφής, ώστε να επιτευχθεί μια αποτελεσματική συμφωνία για την επίλυση της κρίσης χρέους στην Ευρωζώνη.