Sat, 20 July 2024

Οιι διαβουλεύσεις πολιτικών ηγετών και η προσπάθεια επίτευξης λύσης για το χρέος ενόψει της σημερινής έκτακτης Συνόδου Κορυφής της Ευρωζώνης και η διαφωνία που προκαλεί στο εσωτερικό του κυβερνώντος κόμματος η συνέχιση της απεργίας των ιδιοκτητών ταξί, είναι τα θέματα που κυριαρχούν στα πρωτοσέλιδα των σημερινών εφημερίδων.

“Ε”: “Οι πράσινοι στο κόκκινο για τα κίτρινα”.

“Σε κλοιό  αυτοκινητιστών βρίσκεται η χώρα, σε κλοιό πράσινων βουλευτών είναι και ο αρμόδιος υπουργός Γ. Ραγκούσης, με την απελευθέρωση του επαγγέλματος ταξί. Με 21 βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος να ζητούν άμεση σύγκληση του διευρυμένου Κοινοβουλευτικού Τομέα Εργασίας Μεταφορών και 3 να βάλλουν ευθέως κατά του υπουργού, η Βουλή χθες μύριζε μπαρούτι.”

Η ΑΥΓΗ: “Δεν πάει μακριά αυτή η Ευρώπη”.

“Από μηχανής θεός θα πρέπει να εμφανιστεί σήμερα, προκειμένου η έκτακτη Σύνοδος Κορυφής να έχει ευτυχή κατάληξη για την αντιμετώπιση του ελληνικού προβλήματος και των κινδύνων για το ευρώ, καθώς μέχρι αργά χθες το βράδυ δεν διαφαινόταν ουσιαστική λύση. Τέτοιος θεός, όμως, υπήρχε μόνο στις αρχές τραγωδίες…”.

ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ: “Κρίσιμες οι αποφάσεις της Συνόδου Κορυφής σήμερα”.

“Κρίσιμη Σύνοδος των Ηγετών των Χωρών της Ευρωζώνης, με αντικείμενο το δεύτερο πακέτο χρηματοδότησης της Ελλάδας και την αντιμετώπιση της ευρωπαϊκής κρίσης χρέους, διεξάγεται σήμερα στις Βρυξέλλες, και η καγκελάριος της Γερμανίας, Ανγκελα Μέρκελ, δήλωσε πως αναμένει «καλά αποτελέσματα» στη συνάντηση αυτή”.

ΑΥΡΙΑΝΗ: “Ανταρσία 21 βουλευτών του ΠΑΣΟΚ κατά Ραγκούση”.

“Σε… κίτρινο πανί για τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ έχει μετατραπεί πλέον ο Υπουργός Υποδομών Γιάννης Ραγκούσης για το θέμα της πλήρους απελευθέρωσης των ταξί και με πρωταρχικό σημείο αιχμής την έλλειψη ενημέρωσης προς την Κ.Ο. του κόμματος για το τι μέλλει γενέσθαι”.

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: “Ραγκούσης μόνος ψάχνει”.

“Κάλλιο πρώτος στο χωριό παρά δεύτερος στην πόλη, λέει σοφά ο λαός μας. Ο Γιάννης Ραγκούσης ίσως είναι ο άνθρωπος που σκέφτεται αυτόν τον καιρό περισσότερο από κάθε άλλον αυτήν τη ρήση, μια και έφυγε από το χωριό όπου ήταν πρώτος και παρασύρθηκε από το μεθύσι του πράσινου ήλιου, για να φτάσει πλέον να γίνει τελευταίος στην κυβέρνηση και να ζει την απόλυτη μοναξιά, ύστερα από την εγκατάλειψή του από τον Γ. Παπανδρέου”.

ΕΘΝΟΣ: “Θρίλερ κορυφής μέχρι το παρά 5′ “.

“Αποφασιστικής σημασίας για την Ελλάδα και την Ευρωζώνη είναι η σημερινή Σύνοδος Κορυφής στις Βρυξέλλες. Μέχρι το παρά 5′ εξελίσσεται θρίλερ διαπραγματεύσεων για να αποτραπεί η επέκταση της κρίσης”.

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: “Οι πεφωτισμένοι διαλύουν την Ε.Ε.”.

“Ενώ στην Ευρώπη αλληλοσφαζόμαστε και το ευρώ κλυδωνίζεται, η Μεγάλη Σφραγίδα των ΗΠΑ, όπως βρίσκεται στο χαρτονόμισμα του ενός δολαρίου, αποκαλύπτει το σατανικό σχέδιο του Διεθνούς Σιωνισμού για να εγκαθιδρύσει την Παγκόσμια Κυβέρνηση”.

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: “Ξεμπροστιάζει το ΠΑΣΟΚ για τη Ζίμενς ο Αλογοσκούφης”.

“Επιστολή-«κόλαφο», με την οποία «ξεμπροστίαζει» το ΠΑΣΟΚ για τα τεχνάσματά του στην υπόθεση της Ζίμενς και την απόδοση ευθυνών σε παντελώς άσχετους με την υπόθεση πολιτικούς απέστειλε ο υπουργός Οικονομικών Γιώργος Αλογοσκούφης στον Πρόεδρο της Βουλής, τους αρχηγούς των κομμάτων και στο σύνολο των βουλευτών του ελληνικού Κοινοβουλίου”.

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: “Πράσινο φως για επιμήκυνση, μείωση επιτοκίων. Μέγα θρίλερ η συμμετοχή ιδιωτών στη λύση”.

“Οι υπόγειες διαβουλεύσεις των Ευρωπαίων με τους οίκους αξιολόγησης για να ξεπεραστεί ο ύφαλος της «επιλεκτικής χρεοκοπίας». Εναλλακτική διέξοδος ο φόρος στις ευρωπαϊκές τράπεζες για την επαναγορά ομολόγων”.

ΕΣΤΙΑ: “Κρίσιμες ώρες για την Ελλάδα”.

“Το τί θα αποφασισθή κατά την κρίσιμη σημερινή σύνοδο δεν είναι ακόμη γνωστό. Ομως ό,τι και αν γίνη, ένα είναι βέβαιο. Οτι η λύσις του ελληνικού προβλήματος δεν επαφίεται αποκλειστικώς, όπως κακώς πιστεύεται, στις Βρυξέλλες, το Παρίσι και το Βερολίνο. Προέχει η βούλησις των Αθηνών να εφαρμοσθή η πολιτική που θα μας απεμπλέξη από την κρίση. Αν συνεχισθούν οι ολέθριοι κυβερνητικοί χειρισμοί, η πτώχευσις θα καταστή αναπόφευκτη”.

Η ΒΡΑΔΥΝΗ: “Στο έλεος του γερμανικού εγωισμού”.

“Εν όψει της σημερινής Συνόδου Κορυφής στην ευρωζώνη έχει διαμορφωθεί ένα σκηνικό έκτακτης ανάγκης, ενώ οι διαφωνίες που παραμένουν στο εσωτερικό της, οδήγησαν σε αναβολή της χθεσινής διαβούλευσης των εμπειρογνωμόνων για την οριστικοποίηση της πρότασης για την ελληνική διάσωση”.

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: “Μαραθώνιος συνομιλιών και αγωνία στην Ευρώπη”.

“Μαραθώνιος διαβουλεύσεων, μεταξύ της Γερμανίδας καγκελαρίου Αγκελα Μέρκελ και του Γάλλου προέδρου Νικολά Σαρκοζί, εξελισσόταν έως τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα για την εξεύρεση λύσης στο πρόβλημα του ελληνικού χρέους”.

Η ΝΙΚΗ της Δημοκρατίας: “Στο σταυροδρόμι των Βρυξελλών”.

“Την ύστατη προσπάθεια για επίτευξη συμφωνίας στη σημερινή Σύνοδο Κορυφής των Βρυξελλών διεξάγουν πολιτικοί ηγέτες ανά τον πλανήτη καθιστώντας σαφές το μέγεθος του διακυβεύματος”.

Ο ΛΟΓΟΣ: “Κίνδυνος για «ντόμινο».

“Ο οίκος αξιολόγησης Fitch ανακοίνωσε ότι μια αιφνίδια στάση πληρωμών της Ελλάδας θα μπορούσε να προκαλέσει κίνδυνο μετάδοσης και σε άλλες χώρες της ευρωζώνης που αντιμετωπίζουν προβλήματα και τα τραπεζικά τους συστήματα”.

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: “Ισχυρή πάλη και αντεπίθεση για την προστασία του λαού”.

“Ελπίδα και προοπτική για το λαό αποτελεί μόνο η πάλη μαζί με το ΚΚΕ για τη λαϊκή εξουσία που θα καταργήσει το χρέος, αποδεσμεύοντας την Ελλάδα από τη λυκοσυμμαχία του κεφαλαίου, και θα κοινωνικοποιήσει τα μέσα παραγωγής, για να καρπώνεται ο λαός τον πλούτο που παράγει”.

ΤΑ ΝΕΑ: “Ελλάς-Γαλλία… Γερμανία”.

“Προσδοκίες για την επίτευξη λύσης – ανάσας για την Ελλάδα και την ευρωζώνη δημιούργησε πρόταση του γάλλου Προέδρου Ν. Σαρκοζί που συζητήθηκε χθες το βράδυ σε δείπνο με την Α. Μέρκελ”.

Το ΠΟΝΤΙΚΙ: “Μακροβούτι χωρίς τέλος”.

“Ανίκανοι οι ευρωπαίοι να εγκαταλείψουν τον βυθό της κρίσης. Ισορροπία τρόμου για την κυβέρνηση η σημερινή Σύνοδος Κορυφής. Ο σκληρός οικονομικός πόλεμος απειλεί με καταστροφή την ευρωζώνη”.

City Press: “Ημιτελής συμφωνία για το ελληνικό χρέος”.

“Η προσέγγιση Βερολίνου – Παρισιού δεν λύνει όλα τα προβλήματα. Προβλέπει παράταση της αστάθειες μέχρι το φθινόπωρο”.

Metro: “«Ευρω-θρίλερ» για γερά νεύρα”.

“Δραματικές διαβουλεύσεις Μέρκελ – Σαρκοζί, παρουσία του Τρισέ, ως τις πρώτες πρωινές ώρες για το σχέδιο διάσωσης της Ελλάδας. Η Γερμανίδα καγκελάριος θα έχει σήμερα τετ-α-τετ με τον Γ. Παπανδρέου. Παγκόσμιες οι συνέπειες αν δεν βρεθεί λύση, λέει ο Μπαρόζο”.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: “«Τειρεσίας» για οφειλές στη ΔΕΗ”.

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΕΞΠΡΕΣ: “Αρση κλίματος αβεβαιότητας στόχος της συνόδου κορυφής”.

“Χωρίς κάποιο από τα προτεινόμενα σενάρια να συγκεντρώνει τις περισσότερες πιθανότητες να επιλεγεί ως λύση στην κρίση χρέους που αντιμετωπίζει η ευρωζώνη, με αιχμή την Ελλάδα, συνέρχεται σήμερα η σύνοδος κορυφής, με όλα τα ενδεχόμενα να παραμένουν ανοιχτά”.

ΗΜΕΡΗΣΙΑ: “Ωρα κρίσης για την Ευρώπη”.

“Με κομμένη την ανάσα παρακολουθεί η διεθνής κοινότητα τη σημερινή Σύνοδο Κορυφής των ηγετών της Ευρωζώνης. Ελπίδες για την εξεύρεση μιας συμβιβαστικής λύσης στην αντιμετώπιση της κρίσης χρέους, που θα πείσει τις αγορές”.

ΚΕΡΔΟΣ: “Κρίνεται η τύχη του ευρώ”.

“Η τύχη της Ελλάδας, αλλά και του ίδιου του ευρώ, κρίνεται σήμερα στην έκτακτη Σύνοδο Κορυφής των Βρυξελλών – μία Σύνοδο, που καλείται να δώσει ιστορική απάντηση στον εφιάλτη της κρίσης χρέους”.

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: “Ωρα μεγάλων αποφάσεων για την τύχη της Ευρώπης”.

“Η τύχη της Ελλάδας, της Ευρωζώνης και του ευρώ κρίνεται σήμερα το απόγευμα στη βελγική πρωτεύουσα, στην οποία στρέφονται και τα βλέμματα όλων των πρωταγωνιστών της παγκόσμιας οικονομικής και πολιτικής σκηνής”.