Αυξάνονται τα κρούσματα από τον ιό του Δυτικού Νείλου. Tην τελευταία εβδομάδα ακόμη εφτά άτομα μολύνθηκαν από τσίμπημα κουνουπιού, ανεβάζοντας έτσι τον συνολικό αριθμό των ανθρώπων που έχουν διαγνωστεί με λοίμωξη από τον ιό του Δυτικού Νείλου σε 28.
Μάλιστα, και σύμφωνα με πρώτες πληροφορίες, το ένα από τα νέα κρούσματα εντοπίστηκε στην περιοχή της Δροσιάς γεγονός που αποδεικνύει την ισχυρή πλέον παρουσία του ιού του Δυτικού Νείλου στην ευρύτερη περιοχή της Αττικής.
Ειδικότερα και σύμφωνα με το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων, στην Αθήνα έχουν εντοπιστεί συνολικά 12 κρούσματα, μεταξύ των οποίων και ένα παιδί που έχει εκδηλώσει συμπτώματα πυρετού.
Σημειώνεται ότι από τους 28 ανθρώπους που έχουν μολυνθεί από το τσίμπημα του κουνουπιού, οι 17 έχουν πάρει εξιτήριο, ενώ τέσσερις νοσηλεύονται σε σοβαρή κατάσταση σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας.
Πάντως και όπως λέει στα «ΝΕΑ» ο λοιμωξιολόγος και συνεργάτης του ΚΕΕΛΠΝΟ κ. Σωτήρης Τσιόδρας, εκτός από τα προληπτικά μέτρα, οι πολίτες πρέπει να είναι σε εγρήγορση όταν οι ίδιοι ή τα συγγενικά τους πρόσωπα εκδηλώνουν ύποπτα συμπτώματα.
«Για παράδειγμα η διαταραχή συνείδησης σε συνδυασμό με πυρετό, ιδίως όταν αυτά τα συμπτώματα εμφανιστούν σε ηλικιωμένους, πιθανόν να μαρτυρούν λοίμωξη από τον συγκεκριμένο ιό. Αντίστοιχα, στους νεότερους, ο πυρετός σε συνδυασμό με αυχενική δυσκαμψία, αποτελούν επίσης ύποπτες ενδείξης. Ωστόσο σε τέσσερις περιπτώσεις εμφανίστηκαν ιδιαίτερα ήπια συμπτώματα όπως είναι το εξάνθημα και ο πυρετός».