Fri, 19 April 2024

Διευθύντρια υποκαταστήματος τράπεζας στη Θεσσαλονίκη, ηλικίας 46 ετών, κατηγορείται για υπεξαίρεση χρημάτων, το ποσό των οποίων υπερβαίνει τα 2.400.000 ευρώ. Σε βάρος της σχηματίστηκε δικογραφία.

Διεθύντρια τράπεζας υπεξαίρεσε 2.400.000 ευρώ

Σύμφωνα με την αστυνομία η διευθύντρια του υποκαταστήματος φέρεται ότι από το Δεκέμβριο του 2008 μέχρι και τον περασμένο Μάιο αποσπούσε συστηματικά χρήματα από ανυποψίαστους πελάτες της τράπεζας και τα μετέφερε σε δικούς της “κρυφούς” λογαριασμούς.

Ακόμα, κατηγορείται ότι στην προσπάθειά της να συγκαλύψει τις υπεξαιρέσεις των μεγάλων χρηματικών ποσών πλαστογραφούσε τραπεζικές εντολές και ταμειακές αποδείξεις, ενώ φέρεται ακόμα ότι εξαπάτησε και ανώτερους συναδέλφους της που πραγματοποίησαν ελέγχους στην τράπεζα, μετά από τις καταγγελίες καταθετών.

Όπως αποκαλύφθηκε η 46χρονη απέσπασε το συνολικό χρηματικό ποσό των 2.405.855 ευρώ, από λογαριασμούς προθεσμιακών καταθέσεων 8 πελατών, ενώ μέχρι στιγμής βαρύνεται με τις κατηγορίες της απάτης, πλαστογραφίας, υπεξαίρεσης στην υπηρεσία και ψευδούς βεβαίωσης.

Από την Ασφάλεια ερευνάται το ενδεχόμενο εμπλοκής και άλλων ατόμων στην υπόθεση.

Πηγή: http://www.ethnos.gr