Thu, 11 August 2022

Οι νέες πτυχές της οικονομικής κρίσης, οι διεργασίες σε όλη την Ευρώπη για τη σωτηρία του ευρώ, αλλά και η χθεσινή επίθεση Χρυσοχοΐδη στον Γ. Παπανδρέου βρίσκονται στα πρωτοσέλιδα των σημερινών εφημερίδων.

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: Το ΙΚΑ υποθηκεύει εισφορές-ακίνητα

“Μέρος των ασφαλίστρων του μέλλοντος -της περιόδου 2014-20- ετοιμάζεται να προεισπράξει στις αρχές του χρόνου το ΙΚΑ, προκειμένου να συνάψει δάνειο 3 δισ. ευρώ, για να πληρώσει τις συντάξεις της προσεχούς διετίας (2012-13). Παράλληλα, θα απαιτηθεί η υποθήκη των ακινήτων του”

ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ: Να μας αδειάσει τώρα τη γωνιά ο Γ. Παπανδρέου!…

“Την ανάγκη άμεσης αλλαγής ηγεσίας στο ΠΑΣΟΚ με διαδικασίες που πρέπει να ξεκινήσουν αμέσως μετά τις γιορτές, πριν διαλυθεί το ΠΑΣΟΚ, ζήτησε με ξεκάθαρο τρόπο ο υπουργός Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας Μιχ. Χρυσοχοΐδης μιλώντας χθες σε πρωινή εκπομπή του Mega”

ΑΥΡΙΑΝΗ: Εκτέλεσε τον Γιωργάκη ο Χρυσοχοΐδης

“Κεφάλαιο σεισμικών αλλαγών στο ΠΑΣΟΚ άνοιξε χθες ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, θέτοντας τον Παπανδρέου αποφασιστικά εκτός πλάνου εσωκομματικών εξελίξεων, με την έκφραση της απαίτησής του να φύγει προκειμένου να ενεργοποιηθούν αμέσως μετά τις γιορτές οι προβλεπόμενες από το καταστατικό διαδικασίες διαδοχής”

Η ΒΡΑΔΥΝΗ: Αυθαίρετα 11 νέες διευκρινίσεις για την τακτοποίηση

“Νέες διευκρινίσεις για την τακτοποίηση των αυθαιρέτων, μέσω 11 ερωτήσεων – απαντήσεων, έδωσε χθες στη δημοσιότητα το υπουργείο Περιβάλλοντος. Προκειται για τον 9ο οδηγό, ενώ να σημειώσουμε ότι η προθεσμία για την υποβολή των ηλεκτρονικών αιτήσεων λήγει στο τέλος Δεκεμβρίου”

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: “Ο Γιώργος και εμείς καταστρέψαμε τη χώρα”

“Ο Γιώργος Παπανδρέου και εμείς οι υπουργοί του είμαστε οι αποκλειστικοί υπεύθυνοι για την καταστροφή της χώρας μέσα σε δύο χρόνια. Με αυτήν τη δήλωση-ομολογία ο υπουργός Ανάπτυξης (και μέλος της ηγετικής ομάδας του ΠΑΣΟΚ) Μιχάλης Χρυσοχοΐδης ξεκίνησε την (εσωκομματική) προεκλογική του εκστρατεία, ζητώντας μάλιστα από τον τέως πρωθυπουργό επί της ουσίας να φύγει ακόμη και από τη χώρα!”

ΕΘΝΟΣ: Στα όρια κοινωνικού κραχ η χώρα

“20.000 νεόπτωχοι στην ουρά για συσσίτιο σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Σήμα κινδύνου εκπέμπει η ελληνική κοινωνία, καθώς η κρίση προκαλεί αδιέξοδα. Από το Βρεφοκομείο Αθηνών δάσκαλοι γειτονικών σχολείων ζητούν φαγητό για τους μαθητές τους”

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Ο Παπα-Στέφανος Σέρβος για το Σώμα και Πνεύμα!

“Στην ορθόδοξο χριστιανική πίστη κεντρικό είναι το ζήτημα της σωτηρίας της ψυχής, που μπορεί να επιτευχθεί μόνο σ΄αυτόν εδώ τον κόσμο ως αποτέλεσμα πολλών προσπαθειών και μιας ανώτερης στάσης ζωής”

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: 6 φόρους ακινήτων «κρύβει» η ηλεκτρονική δήλωση Ε9

“Η αποκάλυψη του περιεχομένου των επιστολών που απέστειλαν στην επικεφαλής του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ ο Γιώργος Παπανδρέου και ο Ευάγγελος Βενιζέλος δείχνει την πολιτική απάτη της κυβέρνησης γύρω από το περίφημο άρθρο 37, που αφορά τις συλλογικές συμβάσεις”

ΕΣΤΙΑ: Να αναστραφή η ψυχολογία. Προϋπόθεσις για να εξέλθουμε από το τέλμα

“Ο κυριώτερος λόγος για τον οποίο φθάσαμε εκεί που φθάσαμε: Η αρνητική ψυχολογία. Αυτο λοιπόν, πρέπει να αλλάξη. Προϋπόθεσις για να εξέλθη η χώρα από το τέλμα είναι να αναστραφή η αρνητικη ψυχολογία. Αυτός πρέπει να είναι ο πρώτος εθνικός στόχος”

ΤΑ ΝΕΑ: Τραπεζώματα και μαχαιρώματα

“Φωτιές στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ ανάβουν οι δηλώσεις του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, ο οποίος έδειξε ουσιαστικά την πόρτα της εξόδου στον Γιώργο Παπανδρέου, προκαλώντας την οργισμένη αντίδραση του γραμματέα του ΠΑΣΟΚ Μιχάλη Καρχιμάκη. Παρπάλληλα εντείνονται οι παρασκηνιακές διεργασίες στελεχών με στόχο την αναζήτηση συμμαχιών”

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΗΜΕΡΗΣΙΑ: Η μάχη του ευρώ

“Αγώνας δρόμου Γερμανίας-Γαλλίας ώστε να υπάρξει οριστική συμφωνία για το νέο Σύμφωνο Σταθερότητας, πριν από τη Σύνοδο Κορυφής της Ε.Ε. στις 8 και 9 Δεκεμβρίου στις Βρυξέλλες. Οι αναλυτές χαρακτηρίζουν τη Συνάντηση Κορυφής ως τελευταία ευκαιρία για το ευρώ”

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: Αναθεώρηση προγράμματος με πρόσθετα μέτρα 7 δισ. ευρώ

“Περικοπές στους μισθούς γιατρών, δικαστικών, στα σώματα ασφαλείας, «κούρεμα» των κοινωνικών επιδομάτων, των δαπανών υγείας και των ΔΕΚΟ και η κατάργηση της ΣΣΕ είναι μερικά από τα μέτρα για την εξοικονόμηση τουλάχιστον 7 δισ. που απαιτούνται μέχρι και το 2015 για την εφαρμογή του μνημονίου”