Tue, 11 February 2025

Σε Μπλε Βελούδο θα κυλήσει το προγράμμα του θεάτρου Παλλάς μέσα από τραγούδια σταθμούς της μακρόχρονης και πολύχρωμης διαδρομής της Χάρις Αλεξίου και της Δήμητρας Γαλάνης για 15 παραστάσεις.

Ήδη το κοινό αποδεικνύει το θαυμασμό του προς τις δυο τραγουδίστριες, καθώς έχουν προπωληθεί δέκα χιλιάδες εισιτήρια. Όσοι τυχεροί βρεθούν στο θέατρο, θα απολαύσουν τις δυο τους, να μοιράζονται τη σκηνή για περισσότερες από δυο ώρες.

«Αισθάνομαι πιο δυνατή και πιο ασφαλής, γιατί θα μοιραστώ τη σκηνή με την αγαπημένη μου Δήμητρα Γαλάνη, με την οποία μας ενώνει ένα πολύτιμο παρελθόν», ανέφερε η Χάρις Αλεξίου, στη συνέντευξη τύπου που πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης (4/12) στο φουαγέ του Θεάτρου Παλλάς.

Με τη Δήμητρα αισθάνομαι όπως με κάποιον αγαπημένο φίλο ή συγγενή που έχω να τον δω χρόνια και όμως, όταν ξαναβρισκόμαστε, συνεχίζουμε την κουβέντα από εκεί που την έχουμε αφήσει σα να μην έχει περάσει μέρα».

Για την ουσιαστική σχέση που υπάρχει ανάμεσά τους, μίλησε και η Δήμητρα Γαλάνη, η οποία τόνισε: «Όταν βρισκόμαστε στην σκηνή μαζί, συμβαίνει κάτι το απίστευτο. Νομίζεις ότι οι φωνές δεν ξεχωρίζουν γιατί πιστεύω πως οι φωνές γίνονται “ένα”, όταν οι ψυχές γίνονται ένα».

Στη σταθερή τους πίστη αποδίδει την επιτυχία τους, η καλλιτέχνις, και στο πολύ σημαντικό ρεπερτόριο που κουβαλούν στις πλάτες τους. «Αισθανόμαστε ευλογημένες για όλα αυτά τα σημαντικά τραγούδια που έχουμε τραγουδήσει αλλά και μεγάλη ευγνωμοσύνη στον ελληνικό λαό που μας τιμά και μας ακούει επί σαράντα συναπτά έτη».

Χαρακτηριστική ήταν η παρομοίωση του ενορχηστρωτή της παράστασης Γιώργου Ζαχαρίου για τις δυο καλλιτέχνιδες, ο οποίος είπε: «Εμείς απλά θέλαμε να φτιάξουμε ένα φαγητό και είχαμε τα καλύτερα υλικά».

Είναι ένα φυσικό πρόγραμμα όπως συμφώνησαν όλοι, ωστόσο χρειάστηκε πολύς χρόνος και πολλές πρόβες για να καταλήξουν στην επιλογή των τραγουδιών.

Σε ότι αφορά τα τραγούδια που θα ακουστούν, εκτός από τις εκπλήξεις που θα αποκαλυφθούν στο κοινό τις ημέρες των συναυλιών, οι δυο τραγουδίστριες ανέφεραν πως το πρόγραμμα θα ξεκινάει με τραγούδια από το παρελθόν και τον “Μαρμαρωμένο Βασιλιά” του Απόστολου Καλδάρα, έως και τραγούδια του σήμερα.

Από την παράσταση δεν θα λείψουν και “Τα τραγούδια της χθεσινής μέρας”, ενός νοσταλγικού δίσκου, της Χάρις Αλεξίου με την Δήμητρα Γαλάνη, ο οποίος επανακυκλοφορεί 30 χρόνια μετά, με τις σφραγίδες των σημαντικότερων ονομάτων της σύνθεσης και στιχουρχικής, όπως οι Μίκης Θεοδωράκης, Γιάννης Σπανός, Γιάννης Μαρκόπουλος, Μάνος Χατζιδάκις, Μάνος Λοϊζος, Γιώργος Χρονάς, Μάνος Ελευθερίου, Λευτέρης Παπαδόπουλος και πολλοί άλλοι.

Την καλλιτεχνική επιμέλεια της παράστασης υπογράφει η Λίνα Νικολακοπούλου, τη σκηνογραφία οι Γιώργος Γαβαλάς και Γιάννης Μουρίκης, ενώ υπεύθυνοι για τις ενορχηστρώσεις είναι οι Κώστας Παπαδούκας και Γιώργος Ζαχαρίου.

Συντελεστές:Καλλιτεχνική Επιμέλεια:  Λίνα Νικολακοπούλου

Σκηνoγραφία: Γιώργος Γαβαλάς – Γιάννης Μουρίκης 

Σχεδιασμός Φωτισμών: Ελευθερία Ντεκώ

Ενορχηστρώσεις: Κώστας Παπαδούκας,  Γιώργος Ζαχαρίου

Ημέρες παραστάσεων:13, 14, 15, 20, 21, 22, 27, 28, 29 Ιανουαρίου 

17, 18, 19, 24, 25, 26 Φεβρουαρίου 

Ώρα έναρξης: 21.00

Τιμές εισιτηρίων: 60€ (VIP), 55€, 50€, 45€, 40€, 35€, 25€, 20€

Θέατρο Παλλάς, Βουκουρεστίου 5, ΑθήναΤηλέφωνο επικοινωνίας: 210 3213100

http://www.nooz.gr/