Μετά τον άνανδρο ξυλοδαρμό νεαρής δημοσιογράφου από τα ΜΑΤ, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων μνήμης για τον 77χρονο Δ. Χριστούλα στο Σύνταγμα, σε κρίσιμη κατάσταση νοσηλεύεται ο πρόεδρος της Ένωσης Φωτορεπόρτερ.
Ο Μάριος Λώλος νοσηλεύεται με κρανιοεγκεφαλική κάκωση, μετά από χτύπημα που δέχτηκε από άνδρα των ΜΑΤ, ενώ επιχειρούσε να φωτογραφήσει τα επεισόδια που βρίσκονταν σε εξέλιξη.
Του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες και κρίθηκε αναγκαίο να παραμείνει νοσηλευόμενος. Σύμφωνα με ανακοίνωση της “Ένωσης Φωτορεπόρτερ Ελλάδος”, το τραύμα του χρήζει χειρουργικής επέμβασης,
Σύμφωνα με πληροφορίες θα υποβληθεί σε επέμβαση την Παρασκευή.
Χαρακτηριστικό του κλίματος είναι ότι ρεπόρτερ της κρατικής τηλεόρασης (ΕΤ3) ανέφερε στο κεντρικό δελτίο, ότι άνδρες των ΜΑΤ τον έδιωξαν από το σημείο όπου έκανε ρεπορτάζ στο Σύνταγμα, μιλώντας του με θράσος και λέγοντάς του “μέχρι εδώ” και “δεν θα τραβήξεις άλλο”.
Στο μεταξύ, μετά τις καταγγελίες αλλεπάλληλα κρούσματα αστυνομικής αυθαιρεσίας κατά δημοσιογράφων και πολιτών, διατάχθηκε από το αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. Ένορκη Διοικητική Εξέταση.
Ένταση στο Σύνταγμα
Κατά τη διάρκεια της δεύτερης ημέρας εκδηλώσεων μνήμης για τον 77χρονο σημειώθηκαν και πάλι μικροσυμπλοκές μεταξύ πολιτών και αστυνομίας, ενώ κουκουλοφόροι πέταξαν προς τα ΜΑΤ βόμβες μολότοφ.
Όπως έγινε γνωστό από την αστυνομία, κατά τη διάρκεια των επεισοδίων στην πλατεία Συντάγματος προσήχθησαν περίπου 15 άτομα.
http://www.nooz.gr