Thu, 30 June 2022

ΝΕΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΗ ΣΥΜΒΑΣΗ ΤΩΡΑ!

 nea epix


Αγαπητές συναδέλφισσες, αγαπητοί συνάδελφοι,

τις τελευταίες ημέρες πολύ μελάνι έχει χυθεί, προκειμένου να αποτυπωθούν οι επιπτώσεις και το εύρος των διαρθρωτικών αλλαγών στις διοικήσεις των ελληνικών πιστωτικών ιδρυμάτων, αρχής γενομένης από την παραίτηση του Προέδρου της Τράπεζας Πειραιώς Μιχάλη Σάλλα.

Η σταδιακή ανασύνθεση των Διοικητικών Συμβουλίων, κατά τρόπο που η πραγματική διοίκηση περιέρχεται ουσιαστικά υπό τον έλεγχο στελεχών, προερχόμενων από ένα τραπεζικό περιβάλλον παντελώς ξένο προς το ελληνικό τραπεζικό σύστημα, με αναβαθμισμένο, παράλληλα, το ρόλο ευκαιριακών επενδυτικών σχημάτων (funds), δημιουργεί εύλογα ερωτήματα για πιθανές εξελίξεις και στο πεδίο των εργασιακών σχέσεων.

Το παραπάνω εξαιρετικά ρευστό και αβέβαιο σκηνικό καθιστά κάτι παραπάνω από επιβεβλημένη την άμεση υπογραφή νέας Επιχειρησιακής Σύμβασης Εργασίας (ΣΣΕ), με το θέμα, επιπλέον, της τρίμηνης μετενέργειας να καιροφυλακτεί.

Για την έγκαιρη και αποτελεσματική προστασία, έναντι πιθανών εξελίξεων στα εργασιακά, ο Σύλλογός μας αναλαμβάνει την πρωτοβουλία και καταθέτει συγκεκριμένη πρόταση διαπραγματευτικού πλαισίου – ενόψει της έναρξης τής διαδικασίας για την υπογραφή νέας επιχειρησιακής σύμβασης – που θα περιλαμβάνει:

§  την ένταξη του συνόλου του προσωπικού στις προστατευτικές και κανονιστικές διατάξεις του Οργανισμού Προσωπικού της Τράπεζας Πειραιώς.

§  την αποτύπωση της ουσιαστικής δέσμευσης – όχι βούλησης – της Τράπεζας, για τη διασφάλιση του συνόλου των θέσεων εργασίας.

§  την πλήρη διασφάλιση των μισθολογικών απολαβών των συναδέλφων, χωρίς υποσημειώσεις και αστερίσκους,

§  την παροχή του Προγράμματος Αρωγής Τέκνων, για το σύνολο των παιδιών των συναδέλφων (αφορά εργαζόμενους από την πρ. Κύπρου, πρ. Ελληνική, πρ. Millenium, πρ. Γενική, πρ. Πανελλήνια).

§  την ένταξη των συναδέλφων, που μέχρι στιγμής δεν υπάγονται, σε Συνταξιοδοτικό Πρόγραμμα (αφορά εργαζόμενους από την πρ. Αγροτική, πρ. Marfin, πρ. Γενική, πρ. Millenium, πρ. Πανελλήνια).

§  την επέκταση και βελτίωση του προγράμματος, των καλύψεων (π.χ. δωρεάν ετήσιο checkup για όλους) και του ανώτατου ποσού νοσοκομειακής και ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης, για το σύνολο των εργαζομένων, χωρίς οικονομική επιβάρυνση των προστατευόμενων μελών (π.χ. σύζυγοι).

Το ποσό των 11.000€ ετησίως, που ισχύει για τη νοσοκομειακή περίθαλψη των περισσοτέρων εργαζομένων αυτή τη στιγμή στην Τράπεζα, υπολείπεται σημαντικά για την κάλυψη των αναγκών, των δικών τους και των προστατευόμενων μελών.

§  την απόδοση του επιδόματος παιδικής μέριμνας στη μισθοδοσία των συναδέλφων, που δεν το λαμβάνουν (αφορά εργαζόμενους από την πρ. Millenium).

§  τη βαθμολογική και μισθολογική εξέλιξη, που απορρέει από τις διατάξεις του Οργανισμού Προσωπικού της Τράπεζας Πειραιώς, και η οποία οφείλει να εφαρμοστεί.

§  ευνοϊκότερες ρυθμίσεις στην αποπληρωμή των δανειακών υποχρεώσεων (staff) των συναδέλφων (σε προσωπικά, καταναλωτικά, στεγαστικά δάνεια).

§  μείωση επιτοκίου πιστωτικών καρτών (staff).

Στο πλαίσιο αυτό, καλούμε το Σύλλογο Εργαζομένων Τράπεζας Πειραιώς (Σ.Ε.Τ.Π), να σπάσει επιτέλους τη … «σιωπή» του και να προχωρήσει στην άμεση υπογραφή νέας επιχειρησιακής σύμβασης, υπό την ιδιότητα του αντιπροσωπευτικού συλλόγου.

Μας προβληματίζει το γεγονός ότι, πέραν μιας πρώτης ανακοίνωσης, τον Ιούνιο του 2016, περί συνάντησης Συλλόγου και Τράπεζας για την υπογραφή νέας επιχειρησιακής ΣΣΕ, καμία άλλη σχετική αναφορά ή ενημέρωση δεν υπάρχει πάνω στο συγκεκριμένο θέμα.

Πόσο μάλλον, με δεδομένο το γεγονός ότι 15.000 εργαζόμενοι στην Τράπεζα Πειραιώς αγνοούν παντελώς, ακόμη και αυτή τη στιγμή, το πλαίσιο με το οποίο προσέρχεται ο ΣΕΤΠ στις διαπραγματεύσεις.

Εκτός εάν η κατάληξη και της νέας επιχειρησιακής είναι ήδη προδιαγεγραμμένη, ως μία ακόμη σύμβαση με μόνα στοιχεία την επιδότηση της ετήσιας κάρτας απεριορίστων διαδρομών και τα χρηματικά βραβεία για τα αριστεύσαντα παιδιά των εργαζομένων. Περνώντας για άλλη μια φορά κάτω από τον πήχη των προσδοκιών των συναδέλφων, αφήνοντας και πάλι άλυτα τα υπόλοιπα θέματα, που αφορούν την καθημερινότητα στους χώρους εργασίας.

Επαναλαμβάνουμε, ότι μια τέτοια προοπτική μόνο ως εμπαιγμός στα πρόσωπα των εργαζομένων μπορεί να αξιολογηθεί, με ευθύνη της Διοίκησης της Τράπεζας και των … «προθύμων», που ενδεχομένως θα θελήσουν να την υπογράψουν.

Από την πλευράς μας, με τη δική σας συνεχή στήριξη, θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε στην ίδια κατεύθυνση, για τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας, την προστασία και περαιτέρω διεύρυνση των εργασιακών μας δικαιωμάτων.

Παραμένουμε στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε διευκρίνιση στα τηλ. του Συλλόγου  216 4001691 – 3 (εσ. 81691 – 3), 216 4001974 (εσ. 81974) & 216 9001245.

Με συναδελφικούς χαιρετισμούς

Ο Πρόεδρος                                        Ο Γεν. Γραμματέας

                                                                      Εμμανουήλ Μπεμπένης                            Ισίδωρος Γοίλιας