Thu, 18 April 2024

  ΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ

ΝΕΑ ΔΙΚΑΙΩΣΗ ΤΟΥ Σ.Ε.Υ.Τ.ΠΕ

justice


«Πάντα με αγώνα, πολύ σιγά, προχωράει το φως. Το ξέρουμε και γι’ αυτό δουλεύουμε με επιμονή και πείσμα. Ξέρουμε στο τέλος το φως θα νικήσει».

Ν. Καζαντζάκης

Αγαπητές συναδέλφισσες, αγαπητοί συνάδελφοι,

η ιδιαίτερη σημασία, που αποδίδουμε ως Σύλλογος στο θέμα της διασφάλισης των συνταξιοδοτικών προγραμμάτων, για τους εργαζόμενους που προέρχονται από το δίκτυο της πρώην Τράπεζας Κύπρου, είναι σε όλους γνωστή.

Στην κατεύθυνση αυτή, άλλωστε, έχει προηγηθεί και η ιδιαίτερης σημασίας απόφαση 3445/2014 του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών,που δικαίωσε πλήρως τις θέσεις του Συλλόγου μας.

Ωστόσο, καθώς από πλευράς της Διεύθυνσης Ανθρωπίνου Δυναμικού (ΔΑΔ) εξακολουθούν συστηματικά να μην παρέχονται έγγραφες εγγυήσεις για την παρούσα κατάσταση των συνταξιοδοτικών μας προγραμμάτων, παρά τις κατ΄ επανάληψη προς τούτο προσκλήσεις μας, ο Σύλλογός μας προχώρησε στην κατάθεση ασφαλιστικών μέτρων, η συζήτηση των οποίων, λόγω και της πολύμηνης αποχής των δικηγόρων, πραγματοποιήθηκε στις 28 Ιουνίου του 2016.

Το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών, με μία ακόμη εξαιρετικής βαρύτητας απόφαση, την 3963/2016, την οποία και σας κοινοποιούμε (δείτε εδώ), δικαιώνει τις θέσεις του Συλλόγου μας, απορρίπτοντας παράλληλα τις ενστάσεις και τους ισχυρισμούς της Τράπεζας, και διατάσσει να χορηγηθούν:

  ενημερωτικά σημειώματα για το σωρευμένο υπόλοιπο των συνταξιοδοτικών λογαριασμών στους δικαιούχους του ομαδικού ασφαλιστηρίου 50652 της Alico (Πρόγραμμα Γ΄),

    οι ετήσιες αναλογιστικές μελέτες, που έχουν συνταχθεί επί των ομαδικών ασφαλιστηρίων συμβολαίων «Κύπρου Ζωής 100» (Πρόγραμμα Α΄) και «Κύπρου Ζωής 101» (Πρόγραμμα Β΄),

    κάθε πρόσθετη πράξη, που αφορά και τα τρία παραπάνω ομαδικά ασφαλιστήρια προγράμματα από 01.01.2014 και εντεύθεν.

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

είναι προφανές ότι και με τη νέα αυτή δικαστική απόφαση, συνεχίζουμε αταλάντευτα ως Σύλλογος, με την αποτελεσματική συνδρομή του νομικού μας επιτελείου, τη διαρκή προσπάθειά μας για την ουσιαστική διασφάλιση των συνταξιοδοτικών μας προγραμμάτων.

Αναμένουμε από τη Διοίκηση της Τράπεζας να ανταποκριθεί άμεσα στις παραπάνω συμβατικές της υποχρεώσεις, έναντι των συνταξιοδοτικών μας προγραμμάτων.

Σε κάθε περίπτωση και αφού περιέλθουν σε γνώση μας τα νέα στοιχεία από τις αναλογιστικές μελέτες θα σας ενημερώσουμε άμεσα για τα ευρήματα με νεότερη ανακοίνωσή μας.

Κλείνοντας, για ακόμη μία φορά, αποδεικνύεται στην πράξη ότι με συνέπεια, μεθοδικότητα και προπάντων αποφασιστικότητα, μπορούμε πραγματικά να προασπίσουμε τα εργασιακά μας δικαιώματα.

Σε ό,τι μας αφορά, θα συνεχίσουμε με την ίδια επιμονή και προσήλωση την καθημερινή προσπάθεια για την ανάδειξη των προβλημάτων και τη διασφάλιση των δικαιωμάτων των εργαζομένων. Με μόνη ικανή και αναγκαία συνθήκη τη δύναμη που μας δίνει η στήριξη και η δική σας ενεργός συμμετοχή σε αυτήν την κοπιώδη αλλά και υπερήφανη συλλογική προσπάθεια.

Ο Σύλλογός μας παραμένει ο εγγυητής των συνταξιοδοτικών μας δικαιωμάτων.

Παραμένουμε στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε διευκρίνιση στα τηλ. του Συλλόγου   216 4001691 – 3 (εσ. 81691 – 3), 216 4001974 (εσ. 81974) & 216 9001245.

          

Με  συναδελφικούς χαιρετισμούς

                                  

Ο Πρόεδρος                              Ο Γεν. Γραμματέας 

                          Εμμανουήλ Μπεμπένης                         Ισίδωρος Γοίλιας