Tue, 30 May 2023

8 ΔΕΚΕΜΒΡΗ – ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΑΥΡΙΟ ΟΛΩΝ

  ntountou1

 

 Αγαπητές συναδέλφισσες / αγαπητοί συνάδελφοι,

την Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου, ημέρα πανελλαδικής απεργίας στον ιδιωτικό τομέα, οι εργαζόμενοι στην Τράπεζα Πειραιώς συντασσόμαστε με το απεργιακό πλαίσιο της ΓΣΕΕ και διεκδικούμε:

§  την άμεση κατάργηση του συνόλου των αντεργατικών, αντικοινωνικών,μνημονιακών διατάξεων, την αντιστροφή της εικόνας, που αντιμετωπίζει επί σειρά ετών κάθε ελληνική οικογένεια, η οποία βιώνει τη διαρκή φοροεπιδρομή, την ανεργία, τη φτωχοποίηση, τη λιτότητα, τον εκφοβισμό, τις απολύσεις.

§  την άμεση επαναφορά των πυλώνων του συλλογικού εργατικού δικαίου, την προστασία των κλαδικών συλλογικών συμβάσεων εργασίας, τη δυνατότητα μονομερούς προσφυγής των εργατικών ενώσεων στη διαιτησία του ΟΜΕΔ, σύμφωνα και με τη σχετική απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας.

§  την προστασία της πλήρους και σταθερής εργασίας, στον αντίποδα της διεύρυνσης των ευέλικτων μορφών απασχόλησης και της επιχειρούμενης απελευθέρωσης του ορίου των ομαδικών απολύσεων.

§  την προστασία της κοινωνικής ασφάλισης, την επαναφορά των κύριων και επικουρικών συντάξεων σε επίπεδα αξιοπρεπούς διαβίωσης, αντί των επιχειρούμενων νέων μειώσεων.

§  την αποτελεσματική προστασία της πρώτης κατοικίας από τη συνεχή απειλή των πλειστηριασμών, τη στιγμή μάλιστα που τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια παραμένουν σε υψηλά επίπεδα, λόγω της παρατεινόμενης κρίσης και ύφεσης, με το ποσοστό της ανεργίας να παραμένει σε δυσθεώρητα ύψη, δημιουργώντας πρόβλημα στον κοινωνικό ιστό της χώρας μας και ουσιαστικό κίνδυνο για τη βιωσιμότητα των ασφαλιστικών ταμείων.

§  την προστασία του δημόσιου χαρακτήρα υπηρεσιών και κοινωνικών αγαθών, οργανισμών και επιχειρήσεων κοινής ωφέλειας.

Όλοι ΜΑΖΙ βροντοφωνάζουμε ΟΧΙ στην απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων.

Επιπλέον, με αφορμή την απεργιακή κινητοποίηση της 8ης Δεκεμβρίου, οφείλουμε και ως εργαζόμενοι στην Τράπεζα Πειραιώς να στείλουμε ξεκάθαρα μηνύματα σε όλους εκείνους, που επιχειρούν να αποδομήσουν τις εργασιακές σχέσεις, στη μεγαλύτερη ελληνική συστημική τράπεζα:

 

§  επιβάλλοντας παράτυπα μειώσεις στη μισθοδοσία χαμηλόμισθων συναδέλφων μας, σε αποδοχές που αποτυπώνονται σαν «οικειοθελής παροχή»

§  παραβιάζοντας διαρκώς και συστηματικά κατοχυρωμένα εργασιακά δικαιώματα (ωράριο εργασίας, άδειες, αποζημίωση της υπερωριακής απασχόλησης, προστασία της μητρότητας),

§  πιέζοντας διαρκώς, μέσω της παράτυπης ατομικής στοχοθεσίας, για την επίτευξη ανέφικτων στόχων, σε συνθήκες παρατεταμένης ύφεσης, αδιαφορώντας για την εκδήλωση εργατικών ατυχημάτων και σοβαρών προβλημάτων στην υγεία των συναδέλφων, 

§  υποβαθμίζοντας την εργασία μας, μέσω της επιθετικής εκδήλωσης του διαβρωτικού φαινομένου του εργασιακού εκφοβισμού,

§  καλλιεργώντας κλίμα αδιαφάνειας και αναξιοκρατίας, στον αντίποδα του σεβασμού, των ίσων ευκαιριών, της αξιοκρατίας, που επιζητούν και αγωνίζονται να επιβάλλουν οι εργαζόμενοι στην Τράπεζα Πειραιώς,

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

στις 8 Δεκεμβρίου συμμετέχουμε, αντιστεκόμαστε, διεκδικούμε ένα καλύτερο μέλλον για εμάς, τους δικούς μας ανθρώπους και πολύ περισσότερο για τα παιδιά μας.

Με αφετηρία την Πανελλαδική Απεργία, ας δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις για ένα αύριο καλύτερο, ασφαλέστερο, δικαιότερο. 

Πίσω από το πανό μας και ενταγμένοι στο μπλοκ της ΟΤΟΕ, σάς καλούμε να ενώσουμε τις δυνάμεις μας για το αύριο που θέλουμε. Για το αύριο που μας αξίζει! 

Συγκεντρώσεις:

§  Οι συνάδελφοι από την Αττική θα μεταβούν στη συγκέντρωση των συνδικάτων, στις 11 π.μ, στο Πεδίον του ΆρεωςΠροσυγκέντρωση του Συλλόγου μας έξω από τα γραφεία μας, στην οδό Πανεπιστημίου 20, στις 10:30 π.μ.

§  Οι συνάδελφοι από τις υπηρεσίες και τα καταστήματα της περιφέρειας θα ενισχύσουν με την παρουσία τους τις κατά τόπους απεργιακές συγκεντρώσεις των Εργατικών Κέντρων.

Παραμένουμε στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε επιπλέον διευκρίνιση στα τηλ. του Συλλόγου μας 216 4001691 – 3 (εσ. 81691 – 3), 216 4001974 (εσ. 81974), 210 3288141 (εσ. 28141) & 216 9001245.

                                         

Με συναδελφικούς χαιρετισμούς

Ο Πρόεδρος                         Ο Γεν. Γραμματέας

                    Εμμανουήλ Μπεμπένης                      Ισίδωρος Γοίλιας