Tue, 05 July 2022

Ανακοίνωση για το Πρόγραμμα Αποχώρησης

piraeusbank

Αγαπητές συναδέλφισσες, αγαπητοί συνάδελφοι,

Με αφορμή την επαναφορά σε ισχύ από τη Διοίκηση του Προγράμματος Αποχώρησης, ο Σύλλογός μας σάς καλεί για ακόμη μία φορά να γυρίσετε την πλάτη στις απατηλές σειρήνες των προγραμμάτων «εθελούσιας» ανεργίας.

Καθημερινά γινόμαστε μάρτυρες περιπτώσεων συναδέλφων, που συμμετείχαν σε προηγούμενα αντίστοιχα προγράμματα, με τα αποτελέσματα στις περισσότερες των περιπτώσεων να είναι άκρως αποκαρδιωτικά: τα έτοιμα χρήματα τελείωσαν, τα πολυπόθητα εναλλακτικά … «επιχειρηματικά σχέδια» κατέρρευσαν, οι συνεχείς ασφαλιστικές και συνταξιοδοτικές ρυθμίσεις τούς διέψευσαν, σοβαρά προβλήματα υγείας ήλθαν στην επιφάνεια και η απογοήτευση και η κατήφεια, δυστυχώς, κυριαρχούν.

Καλούμε τους συναδέλφους μας, για κανέναν λόγο, να μην ξεπουλήσουν:

      ·         την εργασία τους,

      ·         τα πρόσθετα συνταξιοδοτικά τους προγράμματα,

      ·         τα προγράμματα πρόσθετης ιατροφαρμακευτικής και νοσοκομειακής περίθαλψης για τους ίδιους και τα μέλη των οικογενειών τους,

      ·         το προστατευτικό πλαίσιο των Κλαδικών Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας σε επίπεδο μισθολογικών και λοιπών ρυθμίσεων,

      ·         την υποστήριξη ενός πραγματικά διεκδικητικού Συλλόγου.

Οι δυσκολίες και οι δοκιμασίες, που αναμφισβήτητα βιώνουμε καθημερινά, σε καμία περίπτωση δεν θα πρέπει να μας οδηγούν σε λάθος αποφάσεις, για τις οποίες αύριο θα μετανιώσουμε.

Αντίθετα μας χαλυβδώνουν να ενισχύσουμε την προσπάθειά μας για την εμπέδωση ενός υγιούς εργασιακού περιβάλλοντος, με σεβασμό στην προσωπικότητα των εργαζομένων, αξιοκρατία και ίσες ευκαιρίες, διασφαλισμένες θέσεις εργασίας, κατοχυρωμένα εργασιακά δικαιώματα, ποιοτικές συνθήκες εργασίας.

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

ο δρόμος που ανοίγεται μπροστά μας, στον τραπεζικό κλάδο, δεν θα είναι βεβαίως στρωμένος με ροδοπέταλα. Αυτό, άλλωστε, ισχύει και για όλα τα υπόλοιπα κομμάτια της ελληνικής κοινωνίας. Έχουμε, ωστόσο, μπροστά μας μία προοπτική. Αυτήν της δέσμευσης, της συσπείρωσης και της ενίσχυσης της συλλογικής μας προσπάθειας. Για να περιφρουρήσουμε τα κεκτημένα μας, για να διασφαλίσουμε το μέλλον μας, το δικό μας και των οικογενειών μας.

Από την πλευρά μας, παραμένουμε αυτονόητα στο πλευρό των συναδέλφων, με την ίδια συνέπεια και αποφασιστικότητα, όπως άλλωστε αποδεδειγμένα το πράττουμε όλο το προηγούμενο διάστημα. Δίνοντας όραμα και προοπτική, κυρίως όμως πρωτοστατώντας στον αγώνα για την προστασία των θέσεων εργασίας και των εργασιακών μας δικαιωμάτων, από τις όποιες επιβουλές.

Στο ίδιο πλαίσιο, καλούμε τους συναδέλφους – μέλη μας, να μη διστάσουν να επικοινωνήσουν και να συμβουλευθούν το Σύλλογό μας, πριν τη λήψη της όποιας απόφασης, που μέλλει να καθορίσει το εργασιακό τους μέλλον και τη ζωή τη δική τους αλλά και των οικογενειών τους.

 Παραμένουμε στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε διευκρίνιση στα τηλ. του Συλλόγου 216 4001691 – 3 (εσ. 81691 – 3), 216 4001974 (εσ. 81974) & 216 9001245.

                                           Με συναδελφικούς χαιρετισμούς

                           Ο Πρόεδρος                                        Ο Γεν. Γραμματέας

                   Εμμανουήλ Μπεμπένης                                Ισίδωρος Γοίλιας