Fri, 29 March 2024

ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟ ΦΟΒΟ ΠΡΟΒΑΛΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΛΠΙΔΑ

ΝΕΑ ΝΙΚΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ  

image002


Αγαπητές συναδέλφισσες, αγαπητοί συνάδελφοι,

με αφορμή την προγραμματισμένη διενέργεια «Disaster Tests» στη Διεύθυνση Πληροφορικής Ομίλου, στο κτήριο Χειμάρας, το Σαββατοκύριακο 7 και 8 Οκτωβρίου, ο Σύλλογός μας επισήμανε έγκαιρα την ανάγκη τήρησης όλων των προβλεπόμενων εκ του νόμου σχετικών διαδικασιών, για την πρόσθετη απασχόληση και αποζημίωση των εργαζομένωνμε τήρηση των προβλεπόμενων κανόνων για την υγεία και ασφάλεια στην εργασία.

Το ζήτημα αυτό θέσαμε σε άμεση παρέμβασή μας στους επικεφαλής της Διεύθυνσης Πληροφορικής Ομίλου, καθώς και σε προγραμματισμένη συνάντησή μας με τους εκπροσώπους της Διεύθυνσης Ανθρωπίνου Δυναμικού (ΔΑΔ), κατά την οποία η επικεφαλής, Βοηθός Γενική Διευθύντρια, κα. Τούντα, μας διαβεβαίωσε ότι η Τράπεζα θα ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις της, σε ό,τι αφορά την αποζημίωση της πρόσθετης εργασίας.

Ως εκ τούτου, μετά και την επιτυχή ολοκλήρωση της διαδικασίας ενεργοποίησης του Εφεδρικού Μηχανογραφικού Κέντρου της Τράπεζας – διαδικασία, η οποία σημειωτέον και τις δύο ημέρες ενεργοποιήθηκε με τη συνδρομή των συναδέλφων τις πρώτες πρωινές ώρες –  απομένει και η τυπική υλοποίηση των δεσμεύσεων για την αποζημίωση των εργαζομένων, για το χρονικό διάστημα της πρόσθετης απασχόλησής τους.

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

απέναντι στις σειρήνες που σταθερά επιχειρούν να αποπροσανατολίσουν από την πραγματικότητα, καλλιεργώντας επιπλέον κλίμα ηττοπάθειας και εκφοβισμού στους εργαζόμενους, συνεχίζουμε με τη δράση και τις αποτελεσματικές παρεμβάσεις μας να δίνουμε όραμα, προοπτική και κυρίως διέξοδο στα πραγματικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι συνάδελφοί μας στους χώρους εργασίας.

Αξίζει να αναλογιστούμε ότι μόνο το τελευταίο διάστημα, με τη δική σας ενεργό συμμετοχή και στήριξη, επιτύχαμε:

§  τη ρύθμιση του ωραρίου εργασίας σε κεντρικές υπηρεσίες, με εφαρμογή επταμισάωρης και επτάωρης εργασίας αντίστοιχα, μετά από χρόνια ουσιαστικών καταστρατηγήσεων και παρεκκλίσεων,

§  την αποκατάσταση του νομίμου ωραρίου εργασίας σε μια σειρά καταστημάτων του δικτύου (Καρλοβασίου Σάμου, Νάξου, Πανεπιστημίου, Αγ. Νικολάου Αχαρνών, Παλλήνης, κ.α.),

§  την αποτελεσματική προστασία της μητρότητας, με τη χορήγηση του μειωμένου ωραρίου με τη μορφή σωρευτικής αδείας, εννεάμηνης διάρκειας,  σε όλες τις εργαζόμενες μητέρες,

§  την αποτροπή εκδήλωσης επιθετικών συμπεριφορών σε βάρος εργαζομένων, σε συγκεκριμένα καταστήματα και κεντρικές υπηρεσίες,

§  την αποζημίωση της πρόσθετης παρεχόμενης εργασίας.

Η προσήλωσή μας στην προάσπιση και διεύρυνση των εργασιακών μας δικαιωμάτων αποτελούν τα εχέγγυα για την αποτελεσματική προστασία τους και από οποιαδήποτε μελλοντική πρόκληση.

Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΑΣ ΣΥΝΕΧΩΣ ΙΣΧΥΡΟΠΟΙΕΙΤΑΙ,  Η ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΦΩΝΗ ΔΙΑΡΚΩΣ ΔΥΝΑΜΩΝΕΙ

Παραμένουμε στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε διευκρίνιση στα τηλ. του Συλλόγου   216 4001691 – 3 (εσ. 81691 – 3), 216 4001974 (εσ. 81974), 210 3288141 (εσ. 28141) & 216 9001245 216 4001398 (εσ. 81398).

          

                                                                           Με  συναδελφικούς χαιρετισμούς

                                                                           Ο Πρόεδρος                              Ο Γεν. Γραμματέας

                                                                                                     Μπεμπένης  Εμμανουήλ                      Γοίλιας Ισίδωρος