Thu, 30 June 2022

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΔΙΕΥΘΥΝΟΝΤΑ ΣΥΜΒΟΥΛΟ κο. ΧΡΗΣΤΟ ΜΕΓΑΛΟΥ    

Trapeza Peiraios1               

Αγαπητές συναδέλφισσες, αγαπητοί συνάδελφοι,

σας ενημερώνουμε ότι την Πέμπτη 26.10.2017 πραγματοποιήθηκε προγραμματισμένη συνάντηση του Συλλόγου μας με το Διευθύνοντα Σύμβουλο του Ομίλου Τράπεζας Πειραιώς κο. Χρήστο Μεγάλου. Στην ίδια συνάντηση παρευρέθησαν ο Ανώτερος Γενικός Διευθυντής κος. Πουλόπουλος Γεώργιος και η Βοηθός Γενική Διευθύντρια κα. Τούντα Τατιάνα.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος εξέφρασε, για ακόμη μια φορά, την αισιοδοξία του για το μέλλον της Τράπεζας και την εμπιστοσύνη του στο προσωπικό, χωρίς να παραλείψει να αναφερθεί στην πρόσφατη έκθεση που διενήργησε η Τράπεζα της Ελλάδος, από την οποία, ωστόσο, επανέλαβε ότι δεν υπάρχει καμία ουσιώδης επίπτωση στα αποτελέσματα και στην κεφαλαιακή θέση της Τράπεζας.

Επιπλέον, η αισιοδοξία του αυτή απορρέει και από πολύ συγκεκριμένα και μετρήσιμα αποτελέσματα, με κυρίαρχα:

§  Τηνσημαντική αύξηση κατά περίπου 1 δις € των καταθέσεων, το τρίτο τρίμηνο του 2017,

§  Την σταθερή μείωση των δανείων σε καθυστέρηση

καθώς και μέσω της εμπέδωσης, πλέον, κλίματος αξιοκρατίας και διαφάνειας σε όλες τις εκφάνσεις λειτουργίας της Τράπεζας, που αποτελεί εξαρχής δέσμευση της νέας Διοίκησης.

Επόμενη, βεβαίως, πρόκληση αποτελούν τα επικείμενα τραπεζικά τεστ αντοχής (stress tests), τα οποία κατά τον κο. Μεγάλου αναμένεται να επιβεβαιώσουν τη θωράκιση και χρηματοοικονομική σταθερότητα της Τράπεζας Πειραιώς.

Ειδικότερα, στο πεδίο των εργασιακών σχέσεων και σε ό,τι αφορά τις υπάρχουσες δεσμεύσεις για μείωση προσωπικού, όπως προκύπτει από το υφιστάμενο Σχέδιο Αναδιάρθρωσης, αυτές θα υλοποιηθούν είτε με παροχή κινήτρων στους εργαζόμενους  (στην περίπτωση έγκρισης από τους θεσμούς ), είτε με μελέτη εναλλακτικών σχεδίων.

Σε ότι αφορά δε το τμήμα του Piraeus Legacy Unit (PLU), Ο κος. Μεγάλου μας ενημέρωσε, για ακόμα μία φορά, ότι ήδη αποδίδει σημαντικούς καρπούς, βοηθά στην επιστροφή της Τράπεζας στην ανάπτυξη και αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της Τράπεζας Πειραιώς.

Από την πλευρά μας τονίσαμε ότι στο μεγαλύτερο ελληνικό πιστωτικό ίδρυμα, οποιαδήποτε διαδικασία εμπέδωσης της σταθερότητας με προοπτικές ανάκαμψης δεν είναι δυνατόν να δυναμιτίζεται από τυχόν ενέργειες, που θίγουν τη σταθερή εργασία και κλονίζουν την πίστη των εργαζομένων και του συναλλασσόμενου κοινού στον Όμιλο.

Σε κάθε περίπτωση, κοινή διαπίστωση Συλλόγου και Διοίκησης αποτελεί το γεγονός ότι οφείλει να τερματιστεί το κλίμα ανασφάλειας, αναφορικά με το συγκεκριμένο ζήτημα.

Επιπλέον, σε ό,τι αφορά τρέχοντα εργασιακά ζητήματα οι επικεφαλής της Διεύθυνσης Ανθρωπίνου Δυναμικού, ως καθ’ ύλην αρμόδιοι, επιβεβαίωσαν:

§  ότισυνεχίζεται η παροχή κινήτρων, κατόπιν πάγιου αιτήματός μας, στους εργαζόμενους του Δικτύου καταστημάτων, οι οποίοι και αποτελούν την αιχμή του δόρατος της Τράπεζας.

§  την ολοκλήρωση της διαδικασίας ένταξης των εργαζομένων στο νέο Πρόγραμμα Αρωγής Τέκνων, και μάλιστα με αναδρομική ισχύ, έως τα τέλη Νοεμβρίου.

§  την αποζημίωση της πρόσθετης παρεχόμενης εργασίας στους εργαζόμενους της Διεύθυνσης Πληροφορικής, που απασχολήθηκαν κατά την προγραμματισμένη διενέργεια «Disaster Tests», η οποία και μας διαβεβαίωσαν ότι θα καταβληθεί την 1η Νοεμβρίου.

§  την αποζημίωση της υπερωριακής απασχόλησης παρελθόντων ετών για το σύνολο των φυλάκων.

§  την αξιολόγηση δημιουργίας ενιαίου συνταξιοδοτικού προγράμματος για όλους τους συναδέλφους.

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

σε μία περίοδο παρατεταμένης ύφεσης και γενικευμένης αβεβαιότητας, ο Σύλλογός μας, με συντονισμένη δράση και αποτελεσματικές παρεμβάσεις, συνεχίζει όχι μόνο να διασφαλίζει, αλλά και να διευρύνει τα εργασιακά δικαιώματα, προς όφελος των συναδέλφων (προστασία του νομίμου ωραρίου εργασίας, προστασία των χρονικών ορίων παροχής εργασίας μέσω της επιβολής συστήματος βαρδιών, αποζημίωση της πρόσθετης παρεχόμενης εργασίας, προστασία της μητρότητας, τήρηση των κανόνων υγείας και ασφάλειας στην εργασία).

Αυτή τη συνεπή, άλλωστε, στάση τιμούν και οι συνάδελφοι – μέλη μας όλα αυτά τα χρόνια, που συνεχίζουν να αυξάνονται καθημερινά, δίνοντας στο Σύλλογό μας, όλο και περισσότερη δύναμη και επιμονή ώστε να κερδηθούν κι άλλες μάχες.

Συνεχίζουμε την προσπάθειά μας να δίνουμε όραμα, προοπτική και κυρίως διέξοδο στα πραγματικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι συνάδελφοί μας στους χώρους εργασίας, απέναντι στις σειρήνες που σταθερά επιχειρούν να καλλιεργήσουν κλίμα ηττοπάθειας και εκφοβισμού στους εργαζόμενους,

Παραμένουμε στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε διευκρίνιση στα τηλ. του Συλλόγου   216 4001691 – 3 (εσ. 81691 – 3), 216 4001974 (εσ. 81974), 210 3288141 (εσ. 28141) & 216 9001245.

Με  συναδελφικούς χαιρετισμούς

Ο Πρόεδρος                              Ο Γεν. Γραμματέας

Μπεμπένης  Εμμανουήλ                      Γοίλιας Ισίδωρος