Sun, 29 January 2023

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΗ ΠΑΙΔΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ  – ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

«ΟΙ ΓΙΓΑΝΤΙΟΙ ΔΕΙΝΟΣΑΥΡΟΙ»

Κυριακή 10 Δεκεμβρίου 2017, ώρα 16:30 μ.μ

στη ΔΕΘ – HELEXPO

image004

Αγαπητές συναδέλφισσες, αγαπητοί συνάδελφοι,

ο Σύλλογός μας σάς προσκαλεί να παρακολουθήσετε μαζί με τους μικρούς μας φίλους την ξενάγηση στο θεματικό πάρκο «ΔΕΙΝΟΣΑΥΡΟΙ» στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης (ΔΕΘ HELEXPO) την Κυριακή 10 Δεκεμβρίου 2017, και ώρα 16:30 μ.μ.

         Οι συμμετέχοντες, και πολύ περισσότερο τα παιδιά μας, θα έχουν την ευκαιρία να  ξεναγηθούν στο πάρκο (διάρκεια ξενάγησης 50-60′),  να δουν, να ακούσουν, να αγγίξουν και να ζήσουν μια περιπέτεια μαζί με τα γιγάντια αυτά πλάσματα, που προσομοιώνουν μερικά από τα μεγαλύτερα εκθέματα στην Ευρώπη. Θα βιώσουν ένα απίστευτο ταξίδι στο χωροχρόνο, καθώς τα τεράστια ρομποτικά εκθέματα, οι κινήσεις, τα χρώματα, οι υφές, οι ήχοι, αλλά και η ατμόσφαιρα του χώρου, τους δίνουν την αίσθηση ότι βρίσκονται στην προϊστορική εποχή, όπου ζούσαν αυτά τα εντυπωσιακά ζώα.

Επίσης, αποκλειστικά για τους μικρούς μας φίλους, θα δοθεί η δυνατότητα για face painting, παιχνίδι με μασκότ, δεινόσαυρους και κλόουν. 

Η είσοδος για τα παιδιά των μελών του Συλλόγου μας είναι δωρεάν.

Για τους γονείς, συναδέλφους – μέλη του Συλλόγου μας, η είσοδος ορίζεται στη συμβολική τιμή των 3€.

Για τους συναδέλφους οι οποίοι θα προσέλθουν από γειτονικό Νομό εκτός Θεσσαλονίκης, η είσοδος θα είναι δωρεάν για παιδιά και ενήλικες συνοδούς.

Σημείο συνάντησης: εκδοτήρια εισιτηρίων.

Οι συνάδελφοι, που επιθυμούν να συμμετάσχουν, παρακαλούνται να αποστείλουν συμπληρωμένη τη συνοδευτική αίτηση (ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ) έως την Τρίτη 05 Δεκεμβρίου, σε μία από τις παρακάτω ηλεκτρονικές διευθύνσεις:

§   BebenisE@piraeusbank.gr 

§   GiliasI@piraeusbank.gr  

§  Kitsouch@piraeusbank.gr 

§  Abatisd@piraeusbank.gr 

§   Vidalisi@piraeusbank.gr

ή εναλλακτικά στο fax του Συλλόγου 216 7005404, έχοντας προηγουμένως καταθέσει στο λογαριασμό του Συλλόγου με αριθμό 5051 085304 994 και περιγραφή το ονοματεπώνυμό τους, το αναλογούν ποσό (μόνο για τους ενήλικες συνοδούς).

ΘΑ ΤΗΡΗΘΕΙ ΣΕΙΡΑ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑΣ

Παραμένουμε στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε επιπλέον διευκρίνιση στα τηλ. του Συλλόγου μας 216 4001691 – 3 (εσ. 81691 – 3), 216 4001974 (εσ. 81974) &2103288141 (εσωτ. 28141).                                  

          

                                                                           Με  συναδελφικούς χαιρετισμούς

                                                                           Ο Πρόεδρος                              Ο Γεν. Γραμματέας

                                                                                                     Μπεμπένης  Εμμανουήλ                      Γοίλιας Ισίδωρος

Λίγα λόγια για το πάρκο

Το μεγάλο ρολόι του Γαλαξία και το μικρότερο ρολόι της Γης, θα γυρίσουν ταυτόχρονα πίσω για 124 και πλέον, εκατομμύρια χρόνια, πριν από την προ – προ – προϊστορική εποχή, για να μας παρουσιάσουν -όπως ποτέ έως σήμερα- τους κυρίαρχους στον πλανήτη Γη: τον τρομακτικό Ρεξ, τον αλλόκοτο Τρικέρατο, τον Βραχιόσαυρο, τον Διπλόσαυρο και τη μεγάλη παρέα τους, που δεν έχει δει ανθρώπινο μάτι από κοντά.

Τι καθόρισε την εξέλιξή τους; Γνωρίζουμε όλα τα είδη των δεινοσαύρων; Πώς εξελίχθηκαν και επικράτησαν στον πλανήτη μας επί εκατομμύρια χρόνια; Γιατί εξαφανίστηκαν; Μπορούν να ξαναγεννηθούν; Γιατί παρά την τρομακτική όψη και μορφή τους εξακολουθούν να γοητεύουν τα μικρά παιδιά; Είναι ένα παραμύθι… Είναι περιπέτεια… Είναι η πραγματικότητα, πριν εμφανιστεί ο άνθρωπος στον γαλάζιο πλανήτη.

Στο νέο θεματικό πάρκο της ΔΕΘ-HELEXPO «Δεινόσαυροι», μικροί και μεγάλοι επισκέπτες μπαίνουν σε μια μηχανή του χρόνου και μεταφέρονται εκατομμύρια χρόνια πριν. Εκεί, κατά τη διάρκεια της παραμονής τους, ζουν μια μοναδική εμπειρία. Έχουν την ευκαιρία να δουν, να ακούσουν, να αγγίξουν και να ζήσουν μια περιπέτεια μαζί με τα γιγάντια αυτά πλάσματα, που προσομοιώνουν μερικά από τα μεγαλύτερα εκθέματα στην Ευρώπη.

Οι επισκέπτες βιώνουν ένα απίστευτο ταξίδι στον χωροχρόνο, καθώς τα τεράστια ρομποτικά εκθέματα, οι κινήσεις, τα χρώματα, οι υφές, οι ήχοι, αλλά και η ατμόσφαιρα του χώρου, τους δίνουν την αίσθηση ότι βρίσκονται στην προϊστορική εποχή, όπου ζούσαν αυτά τα εντυπωσιακά ζώα.

Το συναρπαστικό και πρωτόγνωρο αυτό ταξίδι δεν είναι μόνο ψυχαγωγικό, αλλά και εκπαιδευτικό. Οι ενήλικοι επισκέπτες και κυρίως τα παιδιά, έχουν την ευκαιρία να αλληλεπιδράσουν με τους δεινόσαυρους και το περιβάλλον τους και να ζήσουν μια βιωματική εμπειρία, η οποία θα τους εφοδιάσει με γνώση για την εποχή των δεινοσαύρων, τις κλιματικές αλλαγές και για πολλά ακόμη ενδιαφέροντα πράγματα.