Thu, 01 December 2022

Αγαπητές συναδέλφισσες, αγαπητοί συνάδελφοι,

 

Σας κοινοποιούμε την ανακοίνωση της Ομοσπονδίας μας (ΟΤΟΕ), αναφορικά με την 24ωρη Πανελλαδική Πανεργατική Απεργία στο Δημόσιο και Ιδιωτικό τομέα.

apergia

 

Με  συναδελφικούς χαιρετισμούς

             Ο Πρόεδρος                              Ο Γεν. Γραμματέας

    Μπεμπένης Εμμανουήλ                     Γοίλιας Ισίδωρος

 
  ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Νο 25

OTOE2

           

 

Αθήνα, 12 Δεκεμβρίου 2017

14 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2017

24ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ – ΑΠΑΝΤΗΣΗ

ΣΤΗΝ ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ

ΤΟΥ ΑΠΕΡΓΙΑΚΟΥ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΟΣ

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ 11:00πμ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΛΑΥΘΜΩΝΟΣ

 

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,

            Οι Εργαζόμενοι και το Συνδικαλιστικό Κίνημα της χώρας, απαντούν με 24ωρη Πανελλαδική Απεργία την Πέμπτη 14 Δεκεμβρίου στην νομοθετική καταστολή του απεργιακού δικαιώματος που επιχειρεί η Κυβέρνηση, υλοποιώντας κατά γράμμα τις μνημονιακές οδηγίες των δανειστών.

            Η απεργία αυτή απαντάει στην μεθοδευμένη συρρίκνωση των δικαιωμάτων των εργαζόμενων, που εισήγαγαν τα μνημόνια και εφάρμοσαν πιστά όλες οι Κυβερνήσεις της χώρας.

            Σήμερα, με την επίθεση που δέχονται οι Έλληνες στα εισοδήματά τους, με την παράδοση των τραπεζών στους ξένους, χωρίς να διαφαίνεται ελπίδα ανάπτυξης και έξοδος από την κρίση, έρχεται να προσθέσει ένας νόμος – ταφόπλακα στο ιερό δικαίωμα της απεργίας.

            Πόση υποκρισία και πόσο θράσος μπορεί να αντέξουν ακόμα οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι, όσοι μένουν στο δρόμο γιατί χάνουν τα σπίτια τους, η κοινωνία των συσσιτίων, οι νέοι που μεταναστεύουν για να σωθούν, οι συνταξιούχοι που βλέπουν τις συντάξεις τους (κύριες και επικουρικές) να μειώνονται συνεχώς, οι εργαζόμενοι και οι συνταξιούχοι της Εθνικής Τράπεζας που βλέπουν σήμερα να εξανεμίζεται η επικούριση του ΛΕΠΕΤΕ, με ευθύνη της Εθνικής Τράπεζας, ενώ η Κυβέρνηση παρακολουθεί αδιάφορη και αμέτοχη τις δραματικές εξελίξεις.

Απαιτούμε:

üΝα σταματήσουν ΤΩΡΑ οι μειώσεις των εισοδημάτων και των συντάξεων, οι ληστρικές επιδρομές των άμεσων και έμμεσων φόρων, οι περικοπές των κοινωνικών δικαιωμάτων.

üΝα διασφαλιστεί η βιωσιμότητα των φορέων κοινωνικής ασφάλισης και η επαναφορά των συντάξεων σε προμνημονιακά επίπεδα αξιοπρεπούς διαβίωσης.

üΝα καταργηθούν οι μνημονιακές πολιτικές προσβολής των εργασιακών και συνδικαλιστικών δικαιωμάτων.

üΝα κατοχυρωθεί η υποχρέωση των εργοδοτών να προσέρχονται στις κλαδικές συλλογικές διαπραγματεύσεις και να υπογράφουν Σ.Σ.Ε. χωρίς παρελκυστικές τακτικές.

üΝα διασφαλιστεί πλήρως η ελεύθερη συνδικαλιστική δράση και το υφιστάμενο νομοθετικό πλαίσιο των συνδικαλιστικών δικαιωμάτων λειτουργίας των Σωματείων και λήψης των αποφάσεων από τους εργαζόμενους.

            Η ΟΤΟΕ, εκφράζοντας το συνδικαλιστικό κίνημα των τραπεζοϋπαλλήλων και τους εργαζόμενους που έδωσαν και συνεχίζουν να δίνουν τον καλύτερο εαυτό τους στα χρόνια της κρίσης, ενώνουν την φωνή και την δύναμή τους με όλους εκείνους που αντιστέκονται και συνεχίζουν να αγωνίζονται ενάντια στις αδιέξοδες και καταστροφικές κυβερνητικές πολιτικές της υποκρισίας και της διάλυσης όσων κατακτήθηκαν στο παρελθόν με σκληρούς αγώνες.

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΛΕΜΕ ΟΧΙ

ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ΑΠΕΡΓΙΑΚΟΥ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΟΣ

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΛΕΜΕ ΝΑΙ

ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΜΑΖΙΚΟ ΑΓΩΝΑ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗ ΤΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΜΑΣ

ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΕΡΓΑΣΙΑΚΩΝ

ΓΙΑΤΙ ΜΟΝΟ ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Η ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΕΛΠΙΔΑ

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ 24ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ

ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 14 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2017

Συγκέντρωση τραπεζοϋπαλλήλων 
στην Πλατεία Κλαυθμώνος ώρα 11:00

OTOE ΣΦΡΑΓΙΔΑ

                                                                           

Με  συναδελφικούς χαιρετισμούς

 

 

 

                                                                           Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                              Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

                                                    Σταύρος ΚΟΥΚΟΣ                      Αχιλλέας ΜΥΛΩΝΟΠΟΥΛΟΣ