Thu, 01 December 2022

Κατάληψη Κτηρίου Αμερικής 4 – Ο αγώνας συνεχίζεται!

katalipsi

 

Αγαπητές συναδέλφισσες, αγαπητοί συνάδελφοι,

σας κοινοποιούμε την 2η κοινή ανακοίνωση όλων των Συλλόγων Εργαζομένων, που δραστηριοποιούνται στην Τράπεζα Πειραιώς, μετά τη χθεσινή πολύωρη και μαζική κατάληψη του Κεντρικού Κτηρίου Διοίκησης (Αμερικής 4), για την ανατροπή της πρωτοφανούς απόφασης τής Διοίκησης για απόσχιση των δραστηριοτήτων κλάδου Φύλαξης και Καθαριότητας, και τους κινδύνους που αυτή εγκυμονεί για τη σταθερή εργασία όλων.

Επαναλαμβάνουμε, ότι ο συγκεκριμένος σχεδιασμός της Διοίκησης είναι μόνο η αρχή, καθώς το επόμενο διάστημα και άλλοι συνάδελφοί μας ενδεχομένως θα αντιμετωπίσουν την ίδια … «κοινωνική ευαισθησία».

Για το λόγο αυτό η αντίδραση ΟΛΩΝ μας και η δυναμική απάντησή μας στους αντεργατικούς σχεδιασμούς, που πλήττουν τη σταθερή εργασία και τα εργασιακά μας δικαιώματα, θα είναι πρωτοφανής.

Για να μην συμβεί αυτό, που τόσο παραστατικά αποτυπώνει ο Γερμανός θεολόγος και πολέμιος του Ναζισμού Μάρτιν Νιμέλερ, στο ποίημά του «Στην αρχή ήρθαν…» (σε παράφραση):

«Στην αρχή ήρθαν για τους φύλακες,

σιώπησα,

δεν ήμουν φύλακας.

Ύστερα ήρθαν για τις καθαρίστριες,

σιώπησα,

δεν ήμουν καθαρίστρια.

 

Όταν ήρθαν για εμένα,

δεν υπήρχε κανείς πλέον,

που να μπορούσε να διαμαρτυρηθεί».

Παραμένουμε στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε επιπλέον διευκρίνιση στα τηλ. του Συλλόγου μας 216 4001691 – 3 (εσ. 81691 – 3), 216 4001974 (εσ. 81974), 210 3288141 (εσ. 28141), 216 9001245 & 216 4001938 (εσ. 81398).

Με  συναδελφικούς χαιρετισμούς

             Ο Πρόεδρος                              Ο Γεν. Γραμματέας

    Μπεμπένης Εμμανουήλ                     Γοίλιας Ισίδωρος

 

katalipsi 5


Αθήνα, 20/12/2017

ΣΕ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΕΤΟΙΜΟΤΗΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΚΡΟΥΣΗ ΤΩΝ ΣΥΓΚΑΛΥΜΜΕΝΩΝ ΑΠΟΛΥΣΕΩΝ ΣΤΗΝ ΤΡΑΠΕΖΑ!!

Σε αποκλεισμό του κεντρικού κτιρίου της Διοίκησης  της Τράπεζας Πειραιώς (Αμερικής 4) προχώρησαν από κοινού ΟΛΟΙ οι Σύλλογοι των Εργαζόμενων, μετά την άτυπη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε σήμερα με θέμα την ματαίωση της απόφασης για απόσχιση του κλάδου των φυλάκων και των καθαριστριών.

Αυτό αποτελεί την πρώτη δυναμική απάντησή μας στην εμμονή της Τράπεζας για την υλοποίηση της απόφασής της.

Θέση όλων των Συλλόγων είναι ότι οι εργαζόμενοι αποτελούσαν πάντα το πιο σημαντικό περιουσιακό στοιχείο της Τράπεζας και όχι ένα απλό αριθμητικό δεδομένο, που μπορεί να διακριθεί σε κατηγορίες και να τύχει περικοπών και εξωτερικεύσεων εργασιών.

Η απόφαση της Τράπεζας που επιφυλάσσει έναν χριστουγεννιάτικο εφιάλτη για τους 120 εργαζόμενους συναδέλφους και τις οικογένειές τους, συνιστά ομαδική απόλυση και καταδεικνύει την καθόλου νέα εταιρική κουλτούρα που ευαγγελίζεται η Διοίκηση της Τράπεζας,.

Είμαστε αποφασισμένοι μετά και τη σημερινή άκαρπη συνάντηση με τη Διοίκηση να συνεχίσουμε τον αγώνα μας για την ανατροπή της μονομερούς και απαράδεκτης απόφασης της Τράπεζας, που μάλιστα αφορά σε συναδέλφους που καλύπτουν πάγιες ανάγκες στον ευαίσθητο χώρο της υγιεινής και της ασφάλειας στην Τράπεζα.

Με δική μας πρωτοβουλία, έχει ήδη προγραμματιστεί για την Πέμπτη, 21/12/2017, επίσημη συνάντηση με την Υπουργό Εργασίας, την ΟΤΟΕ και τη Διοίκηση της Τράπεζας.

Μετά και τη σημερινή εξέλιξη αναμένουμε την οριστική διευθέτηση του θέματος από την Υπουργό, προσβλέποντας όχι μόνο στο θεσμικό ρόλο της, αλλά και στη συνεπή, πάγια και δεδηλωμένη θέση της για προστασία των συλλογικών συμβάσεων και διαπραγματεύσεων.

Μέχρι τότε παραμένουμε σε διαρκή ετοιμότητα και καθορίζουμε από κοινού και με την Ομοσπονδία μας τα επόμενα βήματά μας.

Συνάδελφοι,

 Στον αγώνα που μόλις ξεκίνησε, η ενότητα, η συμμετοχή και η αποφασιστικότητα μας είναι η απόλυτη δύναμή μας.

 Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς

Τα Διοικητικά Συμβούλια 

Σύλλογος Εργαζομένων Τράπεζας Πειραιώς (Σ.Ε.Τ.Π.)

Σύλλογος Εργαζομένων Τράπεζας Αγροτικής Πειραιώς (Σ.Ε.Τ.Α.Π)

Σύλλογος Εργαζομένων στις Υπηρεσίες της Τράπεζας Πειραιώς (Σ.Ε.Υ.Τ.ΠΕ)

Ενωτικός Σύλλογος Εργαζομένων Τράπεζας Πειραιώς (Ε.Σ.Ε.Τ.Π)

Σύλλογος Υπαλλήλων Γενικής Τράπεζας Πειραιώς (Σ.Υ.Γ.Τ.Ε)

Σύλλογος Υπαλλήλων Τραπέζης Πειραιώς – πρ. ΕΤΒΑ