Sat, 20 April 2024

Η ΑΠΟΠΕΙΡΑ ΦΙΜΩΣΗΣ ΔΕΝ ΜΑΣ ΣΤΑΜΑΤΑ!

ΤΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΜΑΓΕΙΡΕΥΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ;

Αγαπητές συναδέλφισσες, αγαπητοί συνάδελφοι,

η νέα παρέμβασή μας​​ για την προστασία του νομίμου ωραρίου εργασίας και πολύ περισσότερο η επιλογή του συγκεκριμένου χώρου (Διεύθυνση διαχείρισης κόκκινων δανείων),​​ κινητοποίησε άμεσα τα αντανακλαστικά της Διοίκησης.

Προχωρώντας σε μία σπασμωδική αντίδραση, η​​ Γενική Διευθύντρια Ανθρωπίνου Δυναμικού​​ -​​ σε χθεσινή επιστολή της​​ προς τους Προέδρους όλων των Συλλόγων Εργαζομένων που δραστηριοποιούνται στην Τράπεζα και η οποία παραπέμπει σε αλήστου μνήμης εποχές - ουσιαστικά​​ απαγορεύει την είσοδο των συνδικαλιστικών εκπροσώπων στους χώρους εργασίας εντός ωραρίου!

 ​​​​ Αν κάποιοι πιστεύουν​​ ότι με την κίνηση αυτή θα υποσταλεί ο αγώνας μας για την προστασία του νομίμου ωραρίου, των θέσεων εργασίας και συνολικά των δικαιωμάτων των συναδέλφων μας, προκαταβολικά τους διαβεβαιώνουμε ότι … πλανώνται πλάνην οικτράν!

Αν πιστεύουν​​ ότι η απόφασή τους αυτή καταδεικνύει πυγμή και αποφασιστικότητα, επίσης τους διαβεβαιώνουμε ότι μάλλον πανικό προδίδει.

Αν πάλι, τέλος,​​ θεωρούν​​ ότι με τον τρόπο αυτό συνεισφέρουν στην τόσο αναγκαία αυτήν την περίοδο σταθερότητα της Τράπεζας, τους προειδοποιούμε ότι μάλλον κακές υπηρεσίες προσφέρουν.

Επαναλαμβάνουμε ότι​​ η επιλογή για τη διενέργεια ελέγχου στο RBU δεν είναι τυχαία.​​ Οι εργαζόμενοι σε αυτό, βασικοί και έμπρακτοι υποστηρικτές της ανάκαμψης της Τράπεζας και επιστροφής της στην κερδοφορία​​ απαιτούν​​ και δικαιολογημένα​​ συγκεκριμένες απαντήσεις από πλευράς Διοίκησης.

Τους οφείλεται, άλλωστε, ως στοιχειώδης έκφραση ευγνωμοσύνης και αναγνώρισης του δύσκολου έργου τους, κάτω από πραγματικά αντίξοες συνθήκες, ​​​​ καθώς είναι αυτοί που όλα τα χρόνια επωμίζονται το βάρος της διαχείρισης των μη εξυπηρετούμενων δανείων. Η συμβολή τους στη βιωσιμότητα του τραπεζικού συστήματος υπήρξε καταλυτική, στον αντίποδα όλων εκείνων των μεγαλοστελεχών που επί σειρά ετών έχτιζαν καριέρες και μοιράζονταν αφειδώς παχυλά bonus, χορηγώντας θαλασσοδάνεια, χωρίς να έχουν καμία επίπτωση.

Σε βάρος, λοιπόν,​​ αυτών των συναδέλφων μας θα επιτρέψουμε να διακινούνται τέτοιου τύπου σενάρια; ​​​​ 

 ​​​​ Η Τράπεζα οφείλει να πάρει ξεκάθαρη θέση απέναντι στα φημολογούμενα σχέδια, που στο επίκεντρό τους έχουν τη συγκεκριμένη υπηρεσία, ώστε και οι συνάδελφοι να συνεχίσουν απερίσπαστοι να επιτελούν τα καθήκοντά τους. Κάθε άλλη στάση από πλευράς Διοίκησης και πολύ περισσότερο πρακτικές όπως αυτές που επιχειρούν να περιορίσουν τη συνδικαλιστική ελευθερία στους χώρους εργασίας, μάλλον το αντίθετο αποτέλεσμα φέρουν.

Στον αγώνα αυτό ενάντια στην απόπειρα φίμωσης της συνδικαλιστικής δράσης​​ θα είμαστε ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ, Εργαζόμενοι, Σύλλογοι και υπερκείμενες Συνδικαλιστικές Οργανώσεις (ΟΤΟΕ και ΕΚΑ).

Το βέβαιο είναι ότι​​ δεν πρόκειται να αποποιηθούμε τον ρόλο και πολύ περισσότερο την ευθύνη μας απέναντι στους συναδέλφους.

​​ Τέλος,​​ απευθυνόμαστε σε ΟΛΟΥΣ ΕΣΑΣ, τους συναδέλφους μας, καλώντας σας να βρίσκεστε σε αυξημένη ετοιμότητα. Κανείς δεν μπορεί και δεν επιτρέπεται να εφησυχάζει, μπροστά σε τέτοιου είδους πρακτικές.

Πριν από περίπου ένα χρόνο στο επίκεντρο ήταν η απόσχιση των εργαζομένων στη φύλαξη και τον καθαρισμό. Όλοι επίσης θυμόμαστε ότι η οργανωμένη αντίδραση των Συλλόγων έβαλε ταφόπλακα στα επιχειρούμενα σχέδια.

Αυτήν την δράση επιχειρούν τώρα να περιορίσουν…

Για ένα πράγμα, όμως, να είναι σίγουροι και ας μην σπεύσουν να το χαρακτηρίσουν κοινότυπο:

ΟΣΟΙ ΣΠΕΡΝΟΥΝ ΑΝΕΜΟΥΣ ΘΑ ΘΕΡΙΣΟΥΝ ΘΥΕΛΛΕΣ

Παραμένουμε στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε διευκρίνιση στα τηλ. του Συλλόγου μας 216 4001691 - 2 (εσ. 81691 - 2), 216 4001974 (εσ. 81974), 210 3288141 (εσ. 28141)  & 216 9001245, 216 4001699 (εσ. 81699).

.   ​​ ​​ ​​ ​​ ​​​​ Με συναδελφικούς χαιρετισμούς

 ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​​​ Ο Πρόεδρος ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​​​ Ο Γεν. Γραμματέας ​​ ​​ ​​​​ 

​​ 

 ​​ ​​ ​​​​ Μπεμπένης Εμμανουήλ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​​​ Γοίλιας Ισίδωρος ​​ ​​​​ 

24