Fri, 19 April 2024

 

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΕΣ ΘΕΑΤΡΙΚΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΙ ΕΦΗΒΟΥΣ - ΑΘΗΝΑ

  • «Χίλιες και μια ιστορίες», στο μικρό Εθνικό Θέατρο, για παιδιά ηλικίας 7 ετών και άνω, την Κυριακή 15 Δεκεμβρίου

  • «Μικρές ιστορίες για αγρίους», στο μικρό Εθνικό Θέατρο, για εφήβους ηλικίας 12 ετών και άνω, την Κυριακή 15 Δεκεμβρίου

  • «ΝΤΑΜΠΥ το ελεφαντάκι», στο θέατρο Χυτήριο, για παιδιά ηλικίας από 2 έως 6 ετών, το Σάββατο 14 Δεκεμβρίου

 

 

 

 

 

Αγαπητές συναδέλφισσες, αγαπητοί συνάδελφοι,

ο Σύλλογός μας σας προσκαλεί μαζί με τους μικρούς μας φίλους στις εξής τρεις (3) θεατρικές παραστάσεις:

  • «Χίλιες και μία ιστορίες» (θεατρική παράσταση για παιδιά ηλικίας 7 ετών και άνω), στο Μικρό Εθνικό Θέατρο, στο ανακαινισμένο ισόγειο του θεάτρου Rex (Πανεπιστημίου 48), την Κυριακή 15 Δεκεμβρίου.

Ώρες παραστάσεων: 12:00 και 15:00

  • ​​ «Μικρές ιστορίες για αγρίους» (θεατρική παράσταση για εφήβους ηλικίας 12 ετών και άνω) στο Μικρό Εθνικό Θέατρο, στο ανακαινισμένο ισόγειο του θεάτρου Rex (Πανεπιστημίου 48), την Κυριακή 15 Δεκεμβρίου και ώρα 19:30.

  • «ΝΤΑΜΠΥ – το ελεφαντάκι» (θεατρική παράσταση για παιδιά ηλικίας από 2 έως 6 ετών), στο Θέατρο Βαφείο, (Αγ. Όρους 16 & Λεωφ. Κωνσταντινουπόλεως 115), το Σάββατο 14 Δεκεμβρίου

Ώρες παραστάσεων: 10:00 και 12:00

Η είσοδος για τα παιδιά των μελών του Συλλόγου μας είναι δωρεάν.

Για τους γονείς, συναδέλφους - μέλη του Συλλόγου μας, υπάρχει συμβολική τιμή εισόδου (βλ. συνημμένες αιτήσεις).

Λόγω περιορισμένου αριθμού θέσεων επιτρέπεται η παρακολούθηση μίας παράστασης ανά παιδί.

Οι συνάδελφοι, που επιθυμούν να συμμετάσχουν, παρακαλούνται να αποστείλουν συμπληρωμένη τη συνοδευτική αίτηση για την παράσταση της επιλογής τους έως την Δευτέρα 9 Δεκεμβρίου, σε μία από τις παρακάτω ηλεκτρονικές διευθύνσεις:  

ΘΑ ΤΗΡΗΘΕΙ ΣΕΙΡΑ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑΣ

Διευκρίνιση: Οι θέσεις θα δοθούν απευθείας στο θέατρο, παρουσία εκπροσώπων του Συλλόγου μας. Για την καλύτερη εξυπηρέτησή σας, παρακαλούμε για την προσέλευσή σας στο θέατρο ένα τέταρτο νωρίτερα από την ώρα έναρξης της παράστασης. ​​ Λόγω περιορισμένου αριθμού θέσεων, παρακαλούμε όπως μας ενημερώσετε έγκαιρα για τον ακριβή αριθμό ατόμων, τόσο των ενηλίκων συνοδών όσο και των παιδιών.

 

Λίγα λόγια για τις παραστάσεις

«Χίλιες και μία ιστορίες», του Μάικ Κέννυ

Μια νυχτερινή παιδική κωμωδία που διαρκεί 1000 και μία νύχτες!

Στα πολύ πολύ πολύ παλιά χρόνια, σ’ ένα μέρος πολύ πολύ πολύ μακρινό, σε μια χώρα που δεν υπήρξε, δεν υπάρχει και δεν θα υπάρξει ποτέ, ζούσε ένας μεγάλος Σουλτάνος. Πληγωμένος και απογοητευμένος από την προδοσία της πρώτης του γυναίκας, ο μεγάλος Σουλτάνος αποφασίζει να παντρεύεται κάθε νύχτα ένα άλλο κορίτσι και κάθε αυγή να το θανατώνει. Όλα όμως αλλάζουν όταν παντρεύεται την Σεχραζάτ, την κόρη του πιστού του βεζίρη… Η Σεχραζάτ με τις ιστορίες της – όπου μπαινοβγαίνουν τζίνι, λυχνάρια, τα ταξίδια του Σεβάχ του Θαλασσινού – και πολλές άλλες περιπέτειες μαγεύει το σουλτάνο, κερδίζει κάθε νύχτα της ζωή της και τελικά… και την καρδιά του Σουλτάνου.

Βασισμένος στην πολυαγαπημένη διάσημη συλλογή ιστοριών με τίτλο «Χίλιες και μία νύχτες» ο Μάικ Κέννυ δημιουργεί ένα έργο για παιδιά σύγχρονο, αστείο, συγκινητικό και παραμυθένιο που παρουσιάζεται από το Εθνικό Θέατρο, με μια φρέσκια και νεανική ματιά, σε σκηνοθεσία των Βάσια Ατταριάν, Μυρτώ Μακρίδη.

Στην παράστασή μας ένα ολόκληρο αραβικό παλάτι είναι αναγκασμένο να ζει τη νύχτα: ένας αστείος βεζίρης, δύο κορίτσια γεμάτα φαντασία που κινδυνεύει η ζωή τους, το επίσημο μουσικό συγκρότημα του παλατιού και οι τραγουδιστές του, τα πρόσωπα της αυλής νυσταγμένα και … τρομαγμένα από έναν κακομαθημένο, πολύ πληγωμένο νεαρό σουλτάνο. Μοναδική ελπίδα: οι ιστορίες, τα παραμύθια της Σεχραζάτ που τον απασχολούν ώς την αυγή και τον κάνουν να περιμένει να ξαναπέσει η νύχτα.

Με τη δύναμη της φαντασίας και της αφήγησης, η Σεχραζάτ ξαναφέρνει το γέλιο και την επιθυμία για ζωή στο νεαρό σουλτάνο και σε όλους μας, που έχουμε ανάγκη να λέμε και να ακούμε ιστορίες. Νυχτερινά πάρτι, τραγούδια, κωμικές φιγούρες, η μυθική ανατολή όπως την φανταζόμαστε σήμερα, αφηγήσεις περιπετειών και κυρίως ήρωες γραμμένοι σύγχρονα αλλά πάντα κλασικοί και αξεπέραστοι στα μάτια μικρών και μεγάλων, είναι όλα όσα θα συμβούν καθώς οι νύχτες κυλάνε και η απαίτηση παραμένει η ίδια: «Πες μου μια ιστορία».

 

«Μικρές ιστορίες για αγρίους», του Μπερνάρ Φριό

 

Το Εθνικό Θέατρο ανοίγει την Εφηβική Σκηνή στο Θέατρο Rex με μια παράσταση της περσινής χρονιάς που σημείωσε μεγάλη επιτυχία.. Βασισμένη στις ιστορίες του σπουδαίου Γάλλου παιδαγωγού και συγγραφέα BERNARD FRIOT.

Μια σειρά από ιστορίες βασισμένες σε αυθεντικές εφηβικές αφηγήσεις γίνονται η αφορμή για μια παράσταση με σύγχρονους προβληματισμούς, άμεσα συνδεδεμένη με ζητήματα που απασχολούν τους εφήβους διαχρονικά, σε σκηνοθεσία της έμπειρης Μαρίας Σαββίδου.

Οι ιστορίες του Φριό μιλούν για όλα εκείνα τα σημαντικά και ασήμαντα θέματα που απασχολούν και αναστατώνουν καθημερινά μικρούς και μεγάλους, τις οικογενειακές σχέσεις, την πρώτη αγάπη, τις μαθητικές αταξίες, την έλλειψη επικοινωνίας, την κυριαρχία της τεχνολογίας και τις δυσκολίες της καθημερινότητας. Με χιούμορ και φαντασία, η παράσταση στέκεται σε αυτήν την τόσο γοητευτική και συνάμα παράξενη στιγμή που ένα παιδί γίνεται έφηβος και ταξιδεύει προς την ενηλικίωση. Μια αλληλουχία γεγονότων, συγκρούσεων, εξομολογήσεων και αποκαλύψεων ζωντανεύει στη σκηνή την καθημερινότητα των νέων ανθρώπων, διασκεδάζει, προβληματίζει και συναρπάζει.

Μια παράσταση που επιχειρεί «να προσδώσει πολύχρωμη φωνή σε όσα καμιά φορά με δυσκολία λέγονται πίσω από τις κλειστές πόρτες του εφηβικού μας δωματίου και ακούγονται από τα κατειλημμένα με hands free αυτιά», όπως τονίζει η σκηνοθέτης της παράστασης Μαρία Σαββίδου

 

 

 

«ΝΤΑΜΠΥ - το ελεφαντάκι»

 

Ένα συγκινητικό παραμύθι για ένα διαφορετικό ήρωα με μεγάλα αυτιά και ακόμη μεγαλύτερη καρδιά, μία πανδαισία χρωμάτων και σκηνικών, ένας φόρος τιμής στο μαγικό και ανεξάντλητο κόσμο των παραμυθιών, μία πληθωρική θεατρική εμπειρία για όλη την οικογένεια με εντυπωσιακές στολές.

Η εταιρεία L & S έχει ειδικότητα στις διαδραστικές παραστάσεις για παιδιά. Στόχος της είναι να δίνει στα παιδιά την ευκαιρία για μια βιωματική εμπειρία στο θέατρο, μέσα από την συμμετοχή τους στην ιστορία που ξετυλίγεται μπροστά τους.

Παραμένουμε στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε επιπλέον διευκρίνιση στα τηλ. του Συλλόγου μας 216 4001691 - 3 (εσ. 81691 - 3), 216 4001699 (216 4001974 (εσ. 81974) &210 3288141 (εσ. 28141).  ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​​​  ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​​​ 

Με ​​ συναδελφικούς χαιρετισμούς

Ο Πρόεδρος  ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​​​ Ο Γεν. Γραμματέας

 ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​​​ Μπεμπένης Εμμανουήλ  ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​​​ Γοίλιας Ισίδωρος  ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​​​ 

 

ΒΑΦΕΙΟ- AΙΤΗΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΝΤΑΜΠΥ το ελεφαντακι – ΠΑΙΔΙΚΟ

ΕΘΝΙΚΟ – AΙΤΗΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΜΙΚΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΑΓΡΙΟΥΣ- ΕΦΗΒΙΚΟ

ΕΘΝΙΚΟ – AΙΤΗΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΧΙΛΙΕΣ ΚΑΙ ΜΙΑ ΙΣΤΟΡΙΕΣ – ΠΑΙΔΙΚΟ