Tue, 02 June 2020

 ​​ ​​​​ 

 ​​ ​​ ​​​​ ΔΙΑΔΡΑΣΤΙΚΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΣΤΗΝ ΑΚΡΟΠΟΛΗ

ΤΗΣ ΕΠΟΧΗΣ ΤΟΥ ΠΕΡΙΚΛΗ

 ​​ ​​ ​​ ​​ ​​​​ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ «ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΚΟΣΜΟΣ»

 ​​ ​​​​ Κυριακή 16 Φεβρουαρίου 2020

 

Αγαπητές συναδέλφισσες, αγαπητοί συνάδελφοι,

στο πλαίσιο των πολιτιστικών αποδράσεων του Συλλόγου μας, σας προσκαλούμε μαζί με τους μικρούς μας φίλους σε μια μοναδική διαδραστική περιήγηση στην Ακρόπολη της εποχής του Περικλή, στη «ΘΟΛΟ» Εικονικής Πραγματικότητας, στο Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος» (Πειραιώς 254, Ταύρος), την Κυριακή 16 Φεβρουαρίου και κατ’ επιλογή σε μία από τις δύο παραστάσεις, με ώρες έναρξης 14:00 και 15:00.

Λίγα λόγια για την προβολή

Μέσα από τη «ΘΟΛΟ» θα ταξιδέψετε στην Αθήνα του 5ου αιώνα π.Χ., όπου θα δείτε να ανασυντίθενται μπροστά στα μάτια σας με κάθε λεπτομέρεια όλα τα κτήρια που βρίσκονταν στον «Ιερό Βράχο» στην πραγματική τους κλίμακα και τις διαστάσεις.

Με τη χρήση των νέων τεχνολογιών, ο θεατής θα έχει την ευκαιρία να θαυμάσει τα πιο περίπλοκα, από αρχιτεκτονικής άποψης, κτήρια της Ακρόπολης, όπως τον Παρθενώνα, το Ερεχθείο, τον Ναό της Απτέρου Νίκης, τα Προπύλαια, αλλά και τα αγάλματα που τα διακοσμούσαν σε 3D και στα φυσικά τους χρώματα, όπως ήταν την εποχή που δημιουργήθηκαν.

Παράλληλα, παρουσιάζονται ναοί και αγάλματα τα οποία δεν διασώζονται όπως το Αρρηφόριον, το Ιερό του Διός Πολιέως, το Ιερό της Αρτέμιδος Βραυρωνίας, η Χαλκοθήκη, ο γλυπτός διάκοσμος του Παρθενώνα με το χρυσελεφάντινο άγαλμα της θεάς Αθηνάς κ.α.

Ομάδες ειδικών, ζωγράφοι, προγραμματιστές και αρχαιολόγοι ανέπτυξαν τα τρισδιάστατα μοντέλα κάθε κτηρίου. Στη συνέχεια, οι επιστήμονες του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού προσάρμοσαν την προβολή για τις ανάγκες της «ΘΟΛΟΥ» και με τη βοήθεια του καθηγητή Κλασικής Αρχαιολογίας Πάνου Βαλαβάνη προσφέρουν στους επισκέπτες του «Ελληνικού Κόσμου» μία ακόμη συγκλονιστική εμπειρία.

Τιμή εισιτηρίων: Εξασφαλίσαμε την προνομιακή τιμή των 6€ ανά άτομο για μικρούς και μεγάλους.

Σημείο Συνάντησης: Εκδοτήρια εισιτηρίων.

Ώρες προβολών: 14:00 & 15:00.

Οι συνάδελφοι - μέλη του Συλλόγου μας, που επιθυμούν να συμμετάσχουν, παρακαλούνται να αποστείλουν συμπληρωμένη τη συνοδευτική αίτηση έως και τη Δευτέρα 10 Φεβρουαρίου, σε μία από τις παρακάτω ηλεκτρονικές διευθύνσεις:

ή εναλλακτικά στο fax του Συλλόγου 216 7005404, έχοντας προηγουμένως καταθέσει στο λογαριασμό του Συλλόγου μας με αριθμό 6558 - 108414 - 190 και περιγραφή το ονοματεπώνυμό τους το σχετικό ποσό.

ΘΑ ΤΗΡΗΘΕΙ ΣΕΙΡΑ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑΣ

Διευκρίνιση: Στα εκδοτήρια των εισιτηρίων θα υπάρχουν εκπρόσωποι του Συλλόγου μας με σχετική κατάσταση, αναφορικά με τον αριθμό των ατόμων που έχετε δηλώσει.

Για τους συναδέλφους, που δεν είναι μέλη του ΣΕΥΤΠΕ και επιθυμούν να κάνουν χρήση της συγκεκριμένης προσφοράς, μπορούν χωρίς να καταθέσουν χρήματα, να αποστείλουν την αίτησή τους, σε μία από τις παραπάνω ηλεκτρονικές διευθύνσεις, προκειμένου να μπουν σε λίστα αναμονής και, εφόσον υπάρχει διαθεσιμότητα, θα ενημερωθούν μέχρι την Τετάρτη 12 Φεβρουαρίου.

Παραμένουμε στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε διευκρίνιση στα τηλ. του Συλλόγου μας 216 4001691 - 3 (εσ. 81691 - 3), 216 4001974 (εσ. 81974), 210 3288141 (εσ. 28141), 216 4001699 (εσ.81699)  & 216 9001245.

                                            ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​​​           

 ​​ ​​ ​​​​ Με  συναδελφικούς χαιρετισμούς

 ​​ ​​ ​​ ​​​​ Ο Πρόεδρος                              Ο Γεν. Γραμματέας 

                     ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​​​ Μπεμπένης Εμμανουήλ                      Γοίλιας Ισίδωρος

 

 

 

 

 

 

 

3

ΑΙΤΗΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ – ΑΚΡΟΠΟΛΗ