Fri, 29 March 2024

 

ΕΚΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΑΙΜΑ

 

Αγαπητές συναδέλφισσες, αγαπητοί συνάδελφοι,

Η έλευση και η εξάπλωση του κορωνοϊού στη χώρα μας έχει προκαλέσει σημαντική μείωση των διαθέσιμων αποθεμάτων αίματος, θέτοντας σε κίνδυνο τη ζωή πολλών συνανθρώπων μας που χρειάζονται αίμα αυτήν την δύσκολη περίοδο ενώ παράλληλα δημιουργεί πρόβλημα και στην ασφάλεια των μεταγγιζόμενων ασθενών.

Ο Σύλλογός μας, σε συνεννόηση με τη Διοίκηση της Τράπεζας, εξέτασε τη δυνατότητα να πραγματοποιηθεί μια έκτακτη εθελοντική αιμοδοσία τις προσεχείς ημέρες για να συνδράμει στις μεγάλες ανάγκες που υπάρχουν. Ωστόσο λόγω των κρουσμάτων που είχαμε σε διάφορα κτήρια διοίκησης αλλά και λόγω της μειωμένης προσέλευσης προσωπικού σε αυτά λόγω των ειδικών αδειών και της τηλεργασίας, δεν κατέστη εφικτό.

Οι ανάγκες για αίμα είναι πολύ μεγάλες και όλα τα νοσοκομεία της χώρας αλλά και το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας απευθύνουν συνεχείς εκκλήσεις για προσέλευση εθελοντών αιμοδοτών. Για το λόγο αυτό σας καλούμε και εμείς με τη σειρά μας να προσέλθετε στο πλησιέστερο νοσοκομείο που έχει μονάδα αιμοληψίας, οι οποίες σε πολλά εξ αυτών διενεργούνται ειδικά αυτή την περίοδο εκτός των χώρων των νοσοκομείων. Τονίζεται βέβαια, ότι όλες οι αιμοδοσίες εντός ή εκτός νοσοκομείων πραγματοποιούνται με σχολαστική τήρηση όλων των κανόνων αντισηψίας, μεγάλο χώρο αναμονής και ελεγχόμενη ροή των εθελοντών, για την ασφάλεια όλων των εθελοντών αιμοδοτών και του προσωπικού της αιμοδοσίας, όπως αναφέρει το ΕΚΕΑ. Επισημαίνουμε επίσης ότι πολλοί δήμοι ανά τη χώρα διαθέτουν χώρους για εθελοντικές αιμοδοσίες με κινητά συνεργεία των νοσοκομείων. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις εξωτερικές αιμοδοσίες μπορείτε να βρείτε πατώντας στους παρακάτω συνδέσμους:

http://ekea.gr/home/upcoming-clinics/

https://bloode.org/coronavirus-response/

 

Αγαπητοί συνάδελφοι, από όλα όσα προαναφέραμε νομίζουμε ότι γίνεται κατανοητή η άμεση ανάγκη παροχής όσο το δυνατόν μεγαλύτερων αποθεμάτων αίματος και προσβλέπουμε στην προσφορά σας με μια φιάλη αίμα για ένα νεογνό ή για ένα συνάνθρωπό μας που το έχει απόλυτη ανάγκη.

Για όσους επιθυμούν να δώσουν αίμα, σας ενημερώνουμε ότι ο κωδικός της Τράπεζας αίματος του Συλλόγου μας είναι 10516, ώστε να εμπλουτίσετε το απόθεμά σας σε αυτή. Τέλος σας υπενθυμίζουμε να παραλάβετε και τη βεβαίωση αιμοδότησης προκειμένου να τη χρησιμοποιήσετε για την άδεια αιμοδοσίας που δικαιούστε.

Η τράπεζα αίματος σώζει ζωές.

         Με  συναδελφικούς χαιρετισμούς

                                   Ο Πρόεδρος                              Ο Γεν. Γραμματέας

             Μπεμπένης Εμμανουήλ                     ​​ ​​ ​​​​ Γοίλιας Ισίδωρος