Tue, 05 December 2023

 

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟ ΚΟ. ΧΑΡΔΑΛΙΑ

ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΗΣ ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ

 

 

Αγαπητές συναδέλφισσες, αγαπητοί συνάδελφοι,

 

      σας κοινοποιούμε την επιστολή που απέστειλε ο Σύλλογος μας προς τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων κο. Χαρδαλιά, αναφορικά με την έλλειψη αναγνώρισης της προσφοράς των τραπεζοϋπαλλήλων, καθώς δε γίνεται καμία αναφορά γι’ αυτούς στην καμπάνια της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας.

Η παρέμβαση μας έκανε αίσθηση στους εργαζόμενους στις τράπεζες διότι εκφράζει το αίσθημα δικαίου όλων ανεξαιρέτως των τραπεζοϋπαλλήλων που ζητούν την ηθική αναγνώριση της προσφοράς τους από την Πολιτεία. Η επιστολή αναδημοσιεύθηκε και από μεγάλη μερίδα του ηλεκτρονικού τύπου. Ενδεικτικά αναφέρουμε:

https://www.sofokleousin.gr/trapezoypalliloi-se-xardalia-eimaste-stin-proti-grammi-mas-ksexas

https://bankingnews.gr/index.php?id=494908

https://left.gr/news/trapezoypalliloi-eimaste-stin-proti-grammi-mas-xehasate-k-hardalia

 

Παραμένουμε στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε διευκρίνιση στα τηλ. του Συλλόγου μας 216 4001691 - 3 (εσ. 81691 - 3), 216 4001974 (εσ. 81974), 210 3288141 (εσ. 28141)  & 216 9001245, 216 4001699 (εσ. 81699).

Με  συναδελφικούς χαιρετισμούς

 

             Ο Πρόεδρος                              Ο Γεν. Γραμματέας

  Μπεμπένης Εμμανουήλ                       Γοίλιας Ισίδωρος

 

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

 

   

ΠΡΟΣ:   κο. Χαρδαλιά Νικόλαο

        Υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων

ΚΟΙΝ : Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας

 

 

Αξιότιμε κ.Υφυπουργέ ,

 

ως Έλληνες πολίτες που ζούμε τη δοκιμασία της παγκόσμιας εξάπλωσης του COVID-19 και των συνεπειών της, στηρίζουμε και αναγνωρίζουμε το έργο σας στην προσπάθεια αναχαίτισης της πανδημίας.

Ωστόσο ως κλάδος τραπεζικών υπαλλήλων που από την αρχή της πανδημίας βρισκόμαστε στην πρώτη γραμμή της εξυπηρέτησης των χιλιάδων πελατών μας που δεν διαθέτουν ψηφιακές δεξιότητες, θα θέλαμε να εκφράσουμε την δυσαρέσκειά μας διότι στην επικοινωνιακή σας καμπάνια δεν γίνεται η παραμικρή αναφορά στις υπηρεσίες που παρέχουμε στο κοινωνικό σύνολο.

Όπως γνωρίζετε, το σύνολο των καταστημάτων του δικτύου των τραπεζών παραμένουν ανοιχτά και εξυπηρετούν ηλικιωμένους κατά κύριο λόγο συμπολίτες μας διενεργώντας συναλλαγές  που επιθυμούν να πραγματοποιήσουν. Ακόμη και  τα τραπεζικά καταστήματα που βρίσκονται εντός νοσοκομείων, παρά τον αυξημένο κίνδυνο για τους συναδέλφους μας, παραμένουν ανοιχτά μετά από έκκληση των Διοικήσεων αυτών για την  εξυπηρέτηση του υγειονομικού προσωπικού, όλο αυτό το διάστημα.

         Αξίζει δε να σημειωθεί ότι οι τραπεζικοί υπάλληλοι της πρώτης γραμμής, εργάζονται εξυπηρετώντας με σοβαρότητα και αυταπάρνηση το πελατειακό κοινό – ενδεικτικά να σας αναφέρουμε ότι σε ένα τραπεζικό υποκατάστημα εξυπηρετούνται κατά μέσο όρο 100 πελάτες ημερησίως.   

Με λύπη μας διαπιστώνουμε ότι στην καμπάνια «Μένουμε σπίτι, Βγαίνουμε Νικητές» της Γραμματείας σας οι τραπεζοϋπάλληλοι είναι ίσως οι μοναδικοί εργαζόμενοι για τους οποίους δε γίνεται καμμιά αναφορά ως ενεργά συμμετέχοντες σε αυτή τη δοκιμασία  ώστε να ξεπεραστεί η πανδημία. 

Για τους λόγους αυτούς κρίνουμε σκόπιμη την αναγνώριση της προσφοράς τους και την συμπερίληψη τους στο σύνολο των εργαζομένων που με επαγγελματισμό και αίσθημα ευθύνης στο κοινωνικό σύνολο, συνεισφέρουν και εκείνοι ώστε όλοι μαζί να βγούμε αλώβητοι από αυτή την περιπέτεια.

 

Με εκτίμηση

Για το Δ.Σ του Σ.Ε.Υ.Τ.ΠΕ

Ο Πρόεδρος                                  Ο Γεν. Γραμματέας

Μπεμπένης Εμμανουήλ                          Γοίλιας Ισίδωρος