Tue, 16 April 2024

 

ΚΑΜΙΑ ΑΝΟΧΗ, ΚΑΜΙΑ ΣΥΓΚΑΛΥΨΗ

Αγαπητές συναδέλφισσες, αγαπητοί συνάδελφοι,

σε προηγούμενες ανακοινώσεις μας έχουμε αναφερθεί αναλυτικά σε καταγγελίες συναδέλφων του καταστήματος Μολάων (κωδ. 1341), προς τους οποίους η Διεύθυνση του καταστήματος μεταξύ άλλων άφησε σοβαρές υπόνοιες, ακόμη και εγγράφως, για το εργασιακό τους μέλλον.

Και όλα αυτά, επειδή έκαναν χρήση των προβλεπόμενων από το νόμο αδειών, είτε γιατί ανήκαν σε ευπαθείς ομάδες, είτε γιατί άσκησαν την αυτονόητη επιμέλεια και εποπτεία των ανηλίκων τέκνων τους, με δεδομένη την αναστολή λειτουργίας των εκπαιδευτικών δομών λόγω κορωνοϊού.

Η σοβαρότητα και έκταση των καταγγελλομένων αποδεικνύεται από το γεγονός ότι η πλειονότητα των συναδέλφων, ξεπερνώντας ακόμη και τους όποιους αυτονόητους ενδοιασμούς, έφτασε στο σημείο να ενεργοποιήσει και την εσωτερική Διαδικασία Διαχείρισης Καταγγελιών, επιζητώντας την άμεση παρέμβαση της Διεύθυνσης Ανθρωπίνου Δυναμικού (Δ.Α.Δ).

Αποδεικνύεται, επίσης, και από το ότι τόσο η αρμόδια Περιφερειακή Διεύθυνση, όσο και εκπρόσωπος της ΔΑΔ, μετέβησαν στο κατάστημα και συνομίλησαν κατ’ ιδίαν με το προσωπικό.

Αποδεικνύεται, επιπλέον, από το γεγονός ότι το Εργατικό Κέντρο Λακωνίας και τα τοπικά μέσα ενημέρωσης ανέδειξαν με Δελτίο Τύπου και σχετικές καταχωρήσεις αντίστοιχα το συγκεκριμένο ζήτημα.

Ωστόσο, η Διεύθυνση Ανθρωπίνου Δυναμικού οφείλει:

  • να αποκαταστήσει το περί δικαίου αίσθημα μεταξύ των εργαζομένων και τη λειτουργική ευρυθμία του καταστήματος, που τόσο βάναυσα έχει πληγεί,

  • να εμπνεύσει σεβασμό και εμπιστοσύνη στις εσωτερικές διαδικασίες της Τράπεζας,

  • να εμπεδώσει τη δημοκρατία και διαφάνεια στους χώρους εργασίας,

σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να συντηρείται μια τοξική, διαβρωτική και αντιεπαγγελματική ατμόσφαιρα, και ελπίζουμε να γίνουν πράξη οι διαβεβαιώσεις των επικεφαλής της Διοίκησης για άμεση ενεργοποίηση των εσωτερικών διαδικασιών για την εξέταση και τη λύση του ζητήματος μακριά από κοντόφθαλμες λογικές. Είμαστε όλοι υπόλογοι στην ορθή τήρησή τους, από τον τελευταίο υπάλληλο μέχρι το Διευθύνοντα Σύμβουλο.

 Δυστυχώς, το συγκεκριμένο ζήτημα έχει και μια άλλη, πολύ θλιβερή παράμετρο. Στη επιστολή – καταγγελία από μερίδα εργαζομένων του καταστήματος  (δείτε παρακάτω), και η οποία έχει κοινοποιηθεί σε όλους τους Συλλόγους και σε όλες τις παρατάξεις. Δυστυχώς, φαίνεται ότι στο παιχνίδι της συγκάλυψης, σύμφωνα με τα καταγγελλόμενα, ενεργό ρόλο είχαν και κάποιοι που από τη φύση του λειτουργήματός τους, ως εκπρόσωποι των εργαζομένων, όφειλαν να ενεργούν με τελείως διαφορετικό τρόπο.

Τα συμπεράσματα δικά σας…

Με  συναδελφικούς χαιρετισμούς

 

             Ο Πρόεδρος                              Ο Γεν. Γραμματέας

  Μπεμπένης Εμμανουήλ                      Γοίλιας Ισίδωρος

 

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΜΕΛΩΝ ΤΟΥ ΣΕΤΑΠ ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΜΟΛΑΩΝ

 

*Για ευνόητους λόγους οι υπογραφές των συναδέλφων έχουν σβηστεί.