Tue, 16 April 2024

 ​​ ​​ ​​ ​​​​ ΤΑΜΕΙΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ​​ ΠΡΑΚΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

 

Αγαπητές συναδέλφισσες, αγαπητοί συνάδελφοι,

με σχετικό Υπηρεσιακό Σημείωμα​​ (Υ.Σ. 1575/1-12-2020),​​ η​​ Διεύθυνση Ανθρωπίνου Δυναμικού ενημερώνει για την ίδρυση του Ταμείου Επαγγελματικής Ασφάλισης (ΤΕΑ), για τη συνταξιοδοτική κάλυψη του συνόλου του προσωπικού της Τράπεζας​​ Πειραιώς.

Η εξέλιξη​​ αυτή​​ δικαιώνει​​ τον αγώνα μας​​ για τη συμπερίληψη του συνόλου των εργαζομένων σ’ ​​ ένα​​ Νέο, Ενιαίο​​ Συνταξιοδοτικό​​ Πρόγραμμα, μετά από αδικαιολόγητη καθυστέρηση οκτώ (8) ετών, διάστημα κατά το οποίο​​ συνάδελφοι​​ προερχόμενοι​​ από​​ πρ. Αγροτική, πρ.​​ CPB, πρ. Γενική, πρ.​​ Millennium, πρ. Πανελλήνια​​ - και εδώ οι ευθύνες είναι πολύ συγκεκριμένες - ​​ παρέμεναν​​ χωρίς προστιθέμενη συνταξιοδοτική παροχή.​​ Μεγάλοι χαμένοι οι εργαζόμενοι, προερχόμενοι από την Τράπεζα Πειραιώς, οι οποίοι αντί ενός (1) μικτού μηνιαίου μισθού ετησίως που προβλεπόταν από Επιχειρησιακή Σύμβαση, λαμβάνουν πλέον το 28% αυτού (μείωση συνταξιοδοτικής παροχής κατά 72% με υπαναχώρηση του ΣΕΤΠ).

Δικαιώνει, αλλά δεν​​ αναστέλλει​​ τον αγώνα μας​​ για την κατοχύρωση ενός πραγματικού Συνταξιοδοτικού Προγράμματος, καθώς το ποσοστό συμμετοχής του εργοδότη​​ (ποσοστό εργοδοτικής εισφοράς 2% επί του μικτού μηνιαίου μισθού εκάστου συναδέλφου​​ x​​ 14 μήνες)​​ υπολείπεται των πραγματικών αναγκών και προσδοκιών των εργαζομένων.

Ωστόσο,​​ η συμπερίληψη ΟΛΩΝ των εργαζομένων​​ στο Πρόγραμμα​​ είναι​​ επιβεβλημένη.​​ 

Για το λόγο αυτό και​​ προκειμένου​​ να μην χαθούν εργοδοτικές εισφορές προς όφελος των εργαζομένων, για χρονικό διάστημα 27 μηνών, σας καλούμε να αποστείλετε άμεσα συμπληρωμένο και υπογεγραμμένο​​ το σχετικό Έντυπο Εγγραφής Μέλους, έως τις 14 Δεκεμβρίου 2020.

ΟΔΗΓΙΕΣ

Για την πληρέστερη ενημέρωσή​​ σας, θα θέλαμε να διευκρινίσουμε τα ακόλουθα:

  • εκτός από την εργοδοτική εισφορά (2%), υπάρχει η δυνατότητα από πλευράς του εργαζόμενου να συμμετέχει​​ προαιρετικά​​ με​​ ποσοστό ατομικής εισφοράς, που μπορεί να κυμανθεί​​ από 0% έως 20% επί του μικτού μηνιαίου μισθού (​​ x​​ 14 σε ετήσια βάση).​​ Υφίσταται επίσης​​ η δυνατότητα μεταβολής του ποσοστού ατομικής εισφοράς ή εφάπαξ καταβολής,​​ έως 2 φορές κάθε έτος.

  • σε ό,τι αφορά την ένταξη των εξαρτώμενων μελών στη συμπληρωματική ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, απαιτείται​​ Βεβαίωση Ασφάλισης ΕΦΚΑ, την οποία​​ μπορείτε​​ να​​ προμηθευτείτε ηλεκτρονικά στο:​​ https://apps.ika.gr/eAccess/login.xhtml​​ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΤΟ​​ TAXISNET,  με τους αντίστοιχους​​ κωδικούς,   Επιλογή ΑΤΟΜΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ​​ 

  • Ο​​ Κλάδος Συμπληρωματικών Παροχών Ζωής και Υγείας​​ δεν ενεργοποιείται στην παρούσα φάση.​​ Παραμένει σε ισχύ​​ το ομαδικό ασφαλιστήριο της ΝΝ.

  • σε περίπτωση που στα ΑΤΟΜΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ δεν εμφανίζονται τα εξαρτώμενα μέλη,​​ μπορείτε να στείλετε​​ e​​  -​​ mail​​ στο​​ tm.asfpar.tayteko@efka.gov.gr,​​ με τα δικά σας στοιχεία και των εξαρτώμενων μελών (ΑΜΚΑ, ονοματεπώνυμο, ονόματα γονέων),​​ ζητώντας​​ να ενημερωθεί το μητρώο του ΕΦΚΑ για να βλέπετε τα εξαρτώμενα μέλη. Στο​​ e-​​ mail​​ να επισυνάψετε και πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης.​​ Προκειμένου να υλοποιηθεί εγκαίρως​​ το αίτημά σας​​ να αναφέρετε ότι είναι επείγον,​​ λόγω της εγγραφής σας στο νέο Ταμείο​​ Επαγγελματικής Ασφάλισης της Τράπεζας.

  • σε περίπτωση που μετά την οριστικοποίηση της υποβολής των στοιχείων της αίτησης​​ προκύπτει τυχόν​​ λάθος καταχώρηση,​​ υπάρχει​​ η​​ δυνατότητα μεταβολής κατόπιν επικοινωνίας με​​ το​​ ΤΕΑ - Εταιρεία Aon Solutions στα τηλέφωνα:​​ 211 1072777​​ -​​ 216 400 1237​​ (Δευτέρα​​ ​​ Παρασκευή,​​ 9:00 - 17:00), ή​​ αποστέλλοντας​​ mail​​ στο:​​ TEApiraeus@aonsolutions.gr​​ 

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

για το​​ Σύλλογό​​ μας,​​ η ίδρυση του Ταμείου Επαγγελματικής Ασφάλισης​​ δίνει απάντηση σε μια χρονίζουσα εκκρεμότητα προς το σκοπό ομογενοποίησης των παροχών​​ των εργαζομένων στη Τράπεζα, αλλά στην πράξη αποτελεί​​ τη​​ minimum​​ αναγνώριση, έστω και όψιμη,​​ στην καταλυτική συνεισφορά​​ των εργαζομένων​​ στην ανόρθωση και κερδοφορία της Τράπεζας.

Από την πλευρά μας, θα συνεχίσουμε να​​ διεκδικούμε​​ ουσιαστικές συνταξιοδοτικές παροχές και​​ συμπληρωματικές​​ ιατροφαρμακευτικές καλύψεις, που θα​​ ανταποκρίνονται​​ στις πραγματικές ανάγκες των εργαζομένων!

​​ Παραμένουμε στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε διευκρίνιση στα τηλ. του Συλλόγου  ​​ 216 4001691 - 3 (εσ. 81691 - 3), 216 4001974 (εσ. 81974), 216 4001699 (εσ. 81699)​​ & 216 9001245.

          Με  συναδελφικούς χαιρετισμούς

                                  ​​ 

 ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​​​ Ο Πρόεδρος                              Ο Γεν. Γραμματέας 

                     ​​ ​​ ​​ ​​ ​​​​ Μπεμπένης​​ Εμμανουήλ                        Γοίλιας​​ Ισίδωρος​​ 

1