Sat, 20 July 2024

 

 ​​ ​​​​ ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΓΩΝΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΧΑΜΕΝΟΣ!

 ​​​​ ΑΠΟΧΑΙΡΕΤΟΥΜΕ ΤΟ ΑΛΛΟΤΕ ΠΑΝΙΣΧΥΡΟ ΣΤΕΛΕΧΟΣ ΤΗΣ Β.​​ ΕΛΛΑΔΟΣ

 

Αγαπητές συναδέλφισσες, αγαπητοί συνάδελφοι,

ο Σύλλογός μας​​ όλο το προηγούμενο διάστημα​​ έχει κινηθεί με πλήθος ενεργειών και αποτελεσματικών παρεμβάσεων,​​ στην κατεύθυνση της προστασίας των εργαζομένων από​​ φαινόμενα αντιεπαγγελματικής και επιθετικής συμπεριφοράς.

Στη συνεχή αυτή πορεία, υπήρξε​​ ωστόσο​​ μία περίπτωση που ξεχωρίζει κατά κράτος​​ έναντι των υπολοίπων, καθώς ενέργειες συγκεκριμένου διευθυντικού στελέχους προσέλαβαν χαρακτηριστικά άσκησης συνεχούς ψυχολογικής πίεσης και εκφοβισμού σε βάρος συναδέλφων.​​ 

Έφτασαν,​​ μάλιστα, στο σημείο οι πρακτικές αυτές​​ να​​ προσβάλλουν​​ την προσωπικότητα και αξιοπρέπειά τους, χωρίς να υπάρξει αρμοδίως - ως όφειλε - η παραμικρή αντίδραση, παρά το γεγονός ότι υποβλήθηκαν ακόμη και​​ έγγραφες αναφορές από εργαζόμενους προς τη Διεύθυνση Ανθρωπίνου Δυναμικού,​​ ενώ πάμπολλα ήταν και τα αντίστοιχα​​ έγγραφα αιτήματα μετακίνησης από τη συγκεκριμένη μονάδα.

Το γεγονός αυτό, σε συνδυασμό​​ με την κατάφωρη παραβίαση του νομίμου ωραρίου εργασίας,​​ μπήκαν στο μικροσκόπιο του Συλλόγου μας και κατόπιν αιτήματός μας, με επιτόπιο έλεγχο της Επιθεώρησης Εργασίας,​​ επιβεβαιώθηκε με τον πλέον εύγλωττο τρόπο η συστηματική καταστρατήγηση του νομίμου ωραρίου εργασίας, επισύροντας πρωτοφανείς για τα ελληνικά δεδομένα διοικητικές κυρώσεις.

Όλα τα παραπάνω​​ συνθέτουν τη​​ ζοφερή πραγματικότητα που βίωσαν​​ επί σειρά ετών​​ στο πετσί τους εργαζόμενοι στη Β. Ελλάδα,​​ με όλους τους … «παροικούντες την Ιερουσαλήμ» να γνωρίζουν τα έργα και τις ημέρες αυτού του​​ άλλοτε​​ πολλά υποσχόμενου,​​ με εξαιρετικές προοπτικές εξέλιξης​​ στελέχους,​​ χωρίς​​ κανείς​​ - πλην ΣΕΥΤΠΕ -​​ να τολμά να αντιστρέψει την αλγεινή και διαβρωτική για τις εργασιακές σχέσεις εικόνα.

​​ Η​​ αποχώρησή του από την Τράπεζα​​ δεν αποτελεί αυτοδικαίωση για το Σύλλογό μας, αλλά πραγματική δικαίωση και λύτρωση στα τραγικά αδιέξοδα, με τα οποία ήλθαν αντιμέτωποι οι συνάδελφοί μας.

Αποτελεί,​​ όμως,​​ την ίδια στιγμή και την καλύτερη απάντηση προς όλους εκείνους που​​ σκόπιμα προβάλλουν​​ τον εύκολο δρόμο της παραίτησης, της μοιρολατρικής στάσης, της ηττοπάθειας, αντί της αδιάκοπης και αξιοπρεπούς εναντίωσης και ανατροπής κάθε είδους διαβρωτικής για την προσωπικότητα και την εργασία μας συμπεριφοράς.

Από την πλευρά μας,​​ θα συνεχίσουμε να παρεμβαίνουμε​​ πάντοτε στο πλευρό των συναδέλφων μας,​​ αφουγκραζόμενοι τις καθημερινές ανησυχίες και ανάγκες τους, δρώντας αποτελεσματικά και​​ υψώνοντας αναχώματα​​ σε αντίστοιχες αποκρουστικές πρακτικές και αντιλήψεις.​​ 

​​ Παραμένουμε στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε διευκρίνιση στα τηλ. του Συλλόγου μας 216 4001691 - 3 (εσ. 81691 - 3), 216 4001974 (εσ. 81974), 210 3288141 (εσ. 28141)  & 216 9001245, 216 4001699 (εσ. 81699).

Με  συναδελφικούς χαιρετισμούς

 

            ​​ Ο Πρόεδρος                              Ο Γεν. Γραμματέας

   ​​ Μπεμπένης Εμμανουήλ                     Γοίλιας Ισίδωρος

2