Fri, 12 August 2022

 

 

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ​​ ΜΕ​​ ΤΟΝ ΑΝ.​​ ΓΕΝΙΚΟ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ κο. ΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟ

 

Αγαπητές συναδέλφισσες, αγαπητοί συνάδελφοι,

σας ενημερώνουμε ότι πραγματοποιήθηκε​​ σήμερα​​ προγραμματισμένη​​ συνάντηση του Συλλόγου μας με τον Ανώτερο​​ Γενικό Διευθυντή Ανθρωπίνου Δυναμικού κο. Γεωργόπουλο​​ και τους κ.κ. Κατσουράνη,​​ Κεσόγλου​​ και Παπαγεωργακοπούλου.

Στη συνάντηση αυτή,​​ οι εκπρόσωποι της Διοίκησης έσπευσαν να περιγράψουν με μελανά χρώματα το γενικό πλαίσιο,​​ λόγω των επιπτώσεων στην​​ ελληνική​​ οικονομία (προβλέψεις για ύφεση 10% το 2020)​​ εξαιτίας της πανδημίας, ευελπιστώντας σε σταδιακό άνοιγμα της αγοράς ενδεχομένως το επόμενο δίμηνο, αναλόγως της πορείας των εμβολιασμών και της βελτίωσης των καιρικών συνθηκών που θα επιτρέψουν το άνοιγμα βήμα​​ -​​ βήμα της τουριστικής βιομηχανίας.

Από την πλευρά μας,​​ αφού επιμείναμε στην ανάγκη υπαναχώρησης από​​ προβληματικές​​ κατά την άποψή μας επιχειρηματικές επιλογές, χωρίς μάλιστα τον παραμικρό πιστωτικό κίνδυνο (πρόθεση πώλησης εργασιών​​ POS),​​ αναδείξαμε και θέσαμε επιτακτικά τα ζητήματα που αυτή τη στιγμή απασχολούν τους εργαζόμενους στην Τράπεζα Πειραιώς:

  • την παροχή νέας, πρόσθετης, πραγματικής υλικής ανταμοιβής προς τους εργαζόμενους,​​ που συνεχίζουν στην πρώτη γραμμή​​ του Δικτύου των καταστημάτων​​ να εργάζονται κάτω από πραγματικά αντίξοες συνθήκες.​​ 

  • άμεση καταβολή του​​ bonus​​ προώθησης ασφαλιστικών προϊόντων,​​ η παροχή του οποίου έχει αδικαιολόγητα καθυστερήσει.​​ Η διαδικασία, με βάση την τελευταία ενημέρωση, αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί μέχρι τις 15 Φεβρουαρίου.

  • θεσμοθέτηση ειδικού επιδόματος για ρόλους,​​ όπως​​ Personal, ΣΜΕ, Upper mass, BRO. Το αίτημα αυτό, όπως και η θεσμοθέτηση αντίστοιχου​​ επιδόματος για τις θέσεις ευθύνης​​ (Διευθυντών και Προϊσταμένων) αποτελούν πάγια διεκδίκησή μας, όταν κάποιοι άλλοι, δυστυχώς, συνεχίζουν αδικαιολόγητα να κωφεύουν…

  • την περαιτέρω ενίσχυση των μέτρων αυτοπροστασίας των εργαζομένων ταυτόχρονα με την πιστή εφαρμογή των μέτρων υγείας και ασφάλειας στην εργασία.​​ Προτεραιότητα η τοποθέτηση προστατευτικών​​ plexiglass​​ στα σημεία​​ εξυπηρέτησης του πελατειακού κοινού, με άμεση​​ εφαρμογή​​ στην περίπτωση των​​ meter​​ greeters​​ και ειδικής​​ επιδαπέδιας σήμανσης​​ για την οριοθέτηση ασφαλών αποστάσεων μεταξύ εργαζομένων και συναλλασσομένων.

Επιπλέον,​​ παροχή​​ δυνατότητας​​ επαγγελματικών​​ τηλεφωνικών κλήσεων προς κινητά,​​ σε​​ όλους τους εργαζόμενους που εκ της φύσης της εργασίας τους είναι υποχρεωμένοι να επικοινωνούν με​​ πελάτες στα κινητά τους τηλέφωνα, προκειμένου να περιορίσουμε τον κίνδυνο διασποράς του κορωνοϊού μέσω της μίας και μοναδικής ασύρματης συσκευής,​​ που λειτουργεί​​ και περιφέρεται​​ σε κάθε​​ κατάστημα…

Τέλος,​​ κρίνουμε επιβεβλημένη την υποβολή​​ των εργαζομένων​​ σε rapid test ανίχνευσης κορωνοϊού με δαπάνες της Τράπεζας.​​ 

Ο έλεγχος θα πρέπει να διενεργείται με την καθοδήγηση του γιατρού εργασίας από συνεργαζόμενα διαγνωστικά εργαστήρια εντός των καταστημάτων,​​ προκειμένου να αποφευχθεί η ταλαιπωρία των συναδέλφων μας​​ και​​ πάντοτε υπό την προϋπόθεση ότι υπάρχει η εθελοντική συναίνεση του εργαζόμενου.​​ 

  • πληρωμή ανεξάντλητων υπολοίπων κανονικής αδείας έτους 2020,​​ με προσαύξηση 100%, σύμφωνα με τις σχετικές προβλέψεις της εργατικής νομοθεσίας.​​ Δεν θα ανεχθούμε την επιστροφή σε φαινόμενα του παρελθόντος,​​ έχοντας εν προκειμένω δώσει έναν τεράστιο αγώνα για την εξάντληση των υπολοίπων κανονικής αδείας και την πιστή τήρηση του νομίμου ωραρίου εργασίας, για το σύνολο του προσωπικού.

  • θεσμοθέτηση ειδικού επιδόματος​​ τηλε - ετοιμότητας / διαθεσιμότητας (standby)​​ για τους εργαζόμενους στη Μηχανογράφηση,​​ καθιέρωση συστήματος βαρδιών,​​ αναλυτική​​ αποτύπωση​​ στη βεβαίωση μισθοδοσίας​​ και πλήρης εξόφληση της υπερωριακής απασχόλησης.

  • άμεση ανάληψη από πλευρά της Τράπεζας της δαπάνης​​ για την παροχή, συντήρηση, τεχνική υποστήριξη του αναγκαίου εξοπλισμού αλλά και την ανάληψη του κόστους επικοινωνιών​​ για​​ την​​ τηλεργασία.

Υπενθυμίζουμε ότι ο Σύλλογός μας έχει καταθέσει ολοκληρωμένο πλαίσιο διαπραγμάτευσης για την υπογραφή Ειδικής Επιχειρησιακής Σύμβασης για την Τηλεργασία, στο οποίο έχουν ανταποκριθεί θετικά ο Σύλλογος πρ. Μακεδονίας – Θράκης και ο Σύλλογος πρ. Γενικής. Αφήνουμε τα συμπεράσματα στους συναδέλφους μας…

  • διασφάλιση ενός​​ αξιακού συστήματος με αντίστοιχες δικλίδες ασφαλείας που δεν θα επιτρέπει την εκδήλωση ανήθικων συμπεριφορών,​​ οι οποίες​​ αγγίζουν ή εμπίπτουν στα όρια της σεξουαλικής παρενόχλησης εργαζομένων, με παράλληλη μηδενική ανοχή απέναντι σε τέτοιου είδους πρακτικές.

  • τοποθέτηση στην Τράπεζα των περίπου 30 συναδέλφων μας, που έχουν απομείνει με σύμβαση δανεισμού σε​​ PDS​​ και​​ Intrum.​​ Η​​ οριστική​​ αποκατάσταση και των τελευταίων συναδέλφων μας παραμένει​​ πάντοτε​​ στις προτεραιότητές μας.

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

από την πλευρά μας θα συνεχίσουμε να παρεμβαίνουμε αποτελεσματικά, να αναδεικνύουμε τα πραγματικά προβλήματα, να ενημερώνουμε υπεύθυνα,​​ παραμένοντας στα γραφεία του Συλλόγου μας, σε καθημερινή βάση, όπως και εσείς αντίστοιχα στους χώρους δουλειάς​​ ή με τηλεργασία.

Δηλώνουμε για ακόμη μία φορά ότι δεν θα επιτρέψουμε η πανδημία να αποτελέσει άλλοθι για​​ την υποστολή​​ ή τον περιορισμό των διεκδικήσεων και πραγματικών αναγκών των εργαζομένων.

Μέχρι την επιστροφή στην​​ πολυπόθητη για όλους κανονικότητα,​​ θα συνεχίσουμε να αναδεικνύουμε τις δικές σας​​ ανάγκες,​​ ανησυχίες και προβληματισμούς, πάντοτε στην κατεύθυνση της προστασίας και περαιτέρω διεύρυνσης των εργασιακών μας δικαιωμάτων.

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΝΑ ΕΝΗΜΕΡΩΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΡΕΜΒΑΙΝΟΥΜΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Με  συναδελφικούς χαιρετισμούς

 

             Ο Πρόεδρος                              Ο Γεν. Γραμματέας

   ​​ Μπεμπένης Εμμανουήλ                     Γοίλιας Ισίδωρος

1