Sat, 20 August 2022

 Αυταπόδεικτη η αδυναμία προσέλευσης στην εργασία

 

Αγαπητές συναδέλφισσες, αγαπητοί συνάδελφοι,

Με δεδομένο ότι το κύμα κακοκαιρίας της 16/2/2021 επηρέασε την κυκλοφορία των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς σε ολόκληρο το λεκανοπέδιο Αττικής, ο Σύλλογός μας ήρθε σε επικοινωνία με τη Δ.Α.Δ, ζητώντας να λογισθεί ως ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΜΕΝΗ η απουσία όσων συναδέλφων δεν μπόρεσαν να προσέλθουν στην εργασία τους, ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ Η ΠΡΟΣΚΟΜΙΣΗ ΣΧΕΤΙΚΗΣ ΒΕΒΑΙΩΣΗΣ.

 

Το γεγονός ότι οι αστικές συγκοινωνίες δεν λειτούργησαν με κρατική απόφαση και οι γραμμές του ΜΕΤΡΟ και του ΗΣΑΠ ήταν σε μεγάλο βαθμό εκτός λειτουργίας, καθιστούν πρόδηλη την ανυπαίτια αδυναμία παροχής εργασίας, σε τέτοιο βαθμό που η βεβαίωση του προφανούς καθίσταται πλέον περιττή. Εξάλλου, η κατάσταση του οδικού δικτύου τόσο στην Αττική όσο και σε πολλούς νομούς της χώρας που επλήγησαν από την κακοκαιρία, ήταν σχεδόν απαγορευτική για κάθε είδους μετακίνηση, χωρίς άμεσο κίνδυνο της ασφάλειας των συναδέλφων.

 

Με αφορμή τα ανωτέρω, επισημάνθηκε ότι δεν υπάρχει κανένας ουσιαστικός λόγος να αμφισβητείται, έστω και σε συμβολικό επίπεδο, ο επαγγελματισμός και η φιλοτιμία των συναδέλφων την στιγμή που:

         Παρά τις ακραίες πολικές θερμοκρασίες που επικρατούσαν, όσοι μπόρεσαν, προσήλθαν στην εργασία τους με κάθε διαθέσιμο μέσο

         Σε συνθήκες πανδημίας δίνουν τον καλύτερο εαυτό τους προκειμένου να εξυπηρετήσουν το πλήθος των πελατών που προσέρχεται καθημερινά στην Τράπεζα

         Λόγω της τρέχουσας συγκυρίας τόσο με την κακοκαιρία όσο και με την πανδημία και το lockdown, οι δημόσιες υπηρεσίες υπολειτουργούν και δεν μπορούμε να προβλέψουμε αν και πότε θα χορηγήσουν τις σχετικές βεβαιώσεις.

Στο σημείο αυτό αξίζει να επισημάνουμε ότι και στην Εθνική Τράπεζα δεν ζητούνται δικαιολογητικά και θα καταχωρηθεί σε όσους δεν προσήλθαν ως Άδεια Αποκλεισμού, χωρίς την περαιτέρω ταλαιπωρία των συναδέλφων.

 

Για μια ακόμη φορά θα επαναλάβουμε προς κάθε κατεύθυνση, ότι τα ζητήματα της ασφάλειας δεν μπορεί να αντιμετωπίζονται τυπολατρικά, εφόσον συγκροτούν τον πυρήνα της εργασιακής κουλτούρας που ηθικά μας δεσμεύει όλους.

 

Με  συναδελφικούς χαιρετισμούς

 

             Ο Πρόεδρος                              Ο Γεν. Γραμματέας

  Μπεμπένης Εμμανουήλ                       Γοίλιας Ισίδωρος

 

 

Υ.Γ.: ΣΟΒΑΡOΤΑΤΗ ΚΑΤΑΓΓΕΛIΑ 

" Κατά παράκληση.. κομψά το μεταφέρω...  εντολή...Το κατάστημα αύριο πρέπει να λειτουργήσει κανονικά... συνεπώς θα πρέπει να κάνουν τα απαραίτητα από σήμερα... ώστε αύριο να μην λείψει κάνεις"

 

 

κάντε κλικ στο παρακάτω link για να δείτε σε ποιους  συναδέλφους καταστήματος στάλθηκε χθες το απαράδεκτο μήνυμα στο viber αλλά και να μάθετε ποιές θα είναι οι ενέργειες του Συλλόγου μας.

Viber ΣΕΥΤΠΕ (κάντε κλικ εδώ από κινητό τηλέφωνο)