Tue, 16 April 2024

 

ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΣΤΟΧΩΝ

Και ξαφνικά οι στόχοι διπλασιάστηκαν…

Αγαπητές συναδέλφισσες, αγαπητοί συνάδελφοι,

η αγωνία της πανδημίας τείνει να επισκιασθεί από τον πάνδημο ψυχαναγκασμό της​​ πιεστικής στοχοθεσίας.​​ 

Ο Σύλλογός μας γίνεται​​ καθημερινά​​ αποδέκτης της εντεινόμενης ψυχολογικής πίεσης για την επίτευξη​​ ανέφικτων​​ στόχων,​​ λόγω των συνθηκών ευρύτερης εργασιακής και οικονομικής αβεβαιότητας που επικρατούν.​​ 

Η εμμονή της Διοίκησης με τη​​ στοχοθεσία, δεν είναι ούτε τυχαία ούτε άσχετη με τη μεθοδευμένη προσπάθεια να​​ συντηρηθεί​​ κλίμα εργασιακής ανασφάλειας, που θα στρώνει το χαλί για την περαιτέρω απομείωση προσωπικού, η οποία έχει ήδη εξαγγελθεί μέσω του επιχειρηματικού σχεδιασμού «Sunrise».

Ο ΣΕΥΤΠΕ έχει κατ’​​ επανάληψη αναδείξει, παρέμβει​​ και καυτηριάσει τον υπερβάλλοντα ζήλο,​​ με τον οποίο στελέχη της​​ Διοίκησης επιδίδονται σε​​ φραστικές αποδοκιμασίες και συγκεκαλυμμένες απειλές σε βάρος εργαζομένων,​​ στο πλαίσιο της εμμονικής προσήλωσης στο κυνήγι της επίτευξη των στόχων.

Είναι υπόθεση ΟΛΩΝ μας οι πρακτικές αυτές να πέσουν στο κενό.

Από την πλευρά μας,​​ έχουν ήδη γίνει παρεμβάσεις σε συγκεκριμένους​​ Περιφερειακούς​​ Διευθυντές και​​ Area​​ Sales​​ Managers,​​ για​​ ευρύτερες​​ πρακτικές και στάσεις​​ που​​ επενεργούν διαβρωτικά και​​ δηλητηριάζουν την καθημερινότητα των ήδη πολλαπλά επιβαρυμένων συναδέλφων μας.

Χαρακτηριστική​​ περίπτωση​​ άσκησης υπέρμετρης πίεσης συνδεδεμένης με τη στοχοθεσία​​ είναι και η Περιφερειακή Διεύθυνση​​ Ανατολικής Μακεδονίας​​ και​​ Θράκης,​​ όπου και​​ διαπιστώθηκε​​ ύστερα από περιοδεία εκπροσώπων του Συλλόγου μας ότι​​ η εκδήλωση φαινομένων ψυχολογικής πίεσης έχει φθάσει σε οριακό σημείο.​​ Θα γίνει εκτενής​​ αναφορά σε επόμενη ανακοίνωση και θα​​ αναληφθούν συγκεκριμένες πρωτοβουλίες.

Καλούμε ΟΛΟΥΣ τους συναδέλφους​​ να​​ επικοινωνούν άμεσα με το Σύλλογό μας, ώστε να αποκρούσουμε από κοινού​​ κάθε​​ απόπειρα​​ εκδήλωσης​​ φαινομένων αντιεπαγγελματικής​​ -​​ αντισυναδελφικής συμπεριφοράς.​​ 

Καλούμε τη Διοίκηση​​ να καταδικάσει​​ ρητά​​ κάθε ενέργεια που απαξιώνει την επαγγελματική επάρκεια των συναδέλφων και υποτιμά την τεράστια συνεισφορά τους στην υπέρβαση της κρίσης.

Καταδικάζουμε​​ εκ προοιμίου​​ κάθε απόπειρα να συνδεθεί μονομερώς η ετήσια αξιολόγηση με τις πωλήσεις και να σκηνοθετηθεί ένα θέατρο μαζικών άσσων,​​ που σε τελική ανάλυση απαξιώνει την ίδια την Τράπεζα.

Ο Σύλλογός μας τιμώντας την εμπιστοσύνη των ολοένα και περισσότερων συναδέλφων που επιθυμούν η φωνή τους να ακούγεται, θα συνεχίσει να παρεμβαίνει με κάθε μέσο και σε κάθε ζήτημα, για να υπερασπισθεί την​​ εργασιακή αξιοπρέπεια χωρίς εκπτώσεις και συμβιβασμούς.

Η πρακτική των ανέφικτων στόχων,​​ που σκοπό​​ έχει​​ να απαξιώσει επαγγελματίες εργαζόμενους με προϋπηρεσία​​ ετών,​​ θα πέσει στο κενό!

Ο ΣΕΥΤΠΕ​​ ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ​​ ΤΟ ΑΣΦΑΛΕΣ ΚΑΤΑΦΥΓΙΟ ΤΩΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ​​ 

Παραμένουμε στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε διευκρίνιση στα τηλ. του Συλλόγου   216 4001691 - 3 (εσ. 81691 - 3), 216 4001974 (εσ. 81974), 210 3288141 (εσ. 28141) & 216 9001245​​ & 216 4001938 (εσ. 81398).

Με ​​ συναδελφικούς χαιρετισμούς

          ​​             Ο Πρόεδρος                               ​​      ​​ Ο Γεν. Γραμματέας

                  ​​      ​​ Μπεμπένης ​​ Εμμανουήλ      ​​         ​​        ​​  ​​ ​​     Γοίλιας Ισίδωρος