Sat, 20 August 2022

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΑΠΟΨΙΛΩΣΗ ΤΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ​​ 

ΟΧΙ ΣΤΑ ΕΚΒΙΑΣΤΙΚΑ ΔΙΛΗΜΜΑΤΑ​​ 

 

 

Αγαπητές συναδέλφισσες, αγαπητοί συνάδελφοι,

η ανακοίνωση της Διοίκησης για το μαζικό κλείσιμο καταστημάτων του Δικτύου, ξεδιπλώνει ένα ακόμη κεφάλαιο του σχεδίου ψευδεπίγραφης εξυγίανσης «Sunrise».

Η χρονική συγκυρία που επιλέχθηκε, μαρτυρά ότι και αυτή​​ η επιθετική συρρίκνωση λειτουργεί ως προπομπός ενός ακόμη προγράμματος «οικειοθελούς» αποχώρησης.​​ 

Ωστόσο, επειδή η ιστορία επαναλαμβάνεται μόνο ως φάρσα,​​ καλούμε​​ προκαταβολικά​​ ΟΛΟΥΣ τους συναδέλφους και πρωτίστως όσους υπηρετούν σε καταστήματα που κλείνουν, να μην υποκύψουν σε​​ ψευδεπίγραφα και​​ εκβιαστικά διλήμματα που ενδεχομένως τεθούν στο άμεσο μέλλον.

Σε χθεσινή προγραμματισμένη συνάντηση με τους επικεφαλής της Διεύθυνσης Ανθρωπίνου Δυναμικού,​​ δηλώσαμε ξεκάθαρα ότι:

  • ο σχεδιασμός αναστολής λειτουργίας τραπεζικών καταστημάτων από το σύνολο σχεδόν των συστημικών τραπεζών και στα ίδια περίπου σημεία εξυπηρέτησης, εντάσσεται σε ένα ευρύτερο πλαίσιο συμφωνίας και εναρμονισμένων πρακτικών μεταξύ των πιστωτικών ιδρυμάτων, που νοθεύουν τον υγιή ανταγωνισμό. ​​ 

Για το λόγο αυτό​​ ο Σύλλογός μας:

  • αντιτίθεται στη συρρίκνωση του δικτύου,​​ την οποία θεωρεί επιζήμια για την ανάπτυξη και κερδοφορία της τράπεζας, καθώς​​ αποστερεί​​ αφενός σημαντικά​​ σημεία πώλησης, αφετέρου​​ τους αφανείς ήρωες της ελληνικής υπαίθρου,​​ που κατά κανόνα στερούνται ψηφιακών δεξιοτήτων,​​ ευάλωτες κοινωνικές ομάδες και μικρομεσαίες επιχειρήσεις σε τοπικό επίπεδο​​ από τη πρόσβασή τους σε​​ τραπεζικές υπηρεσίες, με παράλληλες επιπτώσεις στο πεδίο των εργασιακών σχέσεων.

  • ΑΠΑΙΤΕΙ την άμεση τοποθέτηση των συναδέλφων από τα καταστήματα που κλείνουν​​ στα καταστήματα υποδοχής.

​​ Είμαστε αποφασισμένοι, για μια ακόμη φορά, να προστατεύσουμε το ιερό δικαίωμα στην εργασία και για το λόγο αυτό θα αποκρούσουμε κάθε απόπειρα​​ άσκησης​​ ψυχολογικού εκβιασμού, πίεσης, «συμβουλευτικής» παρότρυνσης ή κάθε άλλης​​ ​​ «προτροπής»​​ από Περιφερειακούς Διευθυντές και​​ λοιπά​​ στελέχη της τράπεζας προς συναδέλφους​​ μας.

Όπως, άλλωστε, πράξαμε​​ και στο πρόσφατο παρελθόν,​​ στην περίπτωση των​​ προγραμματισμένων​​ ραντεβού Περιφερειακών σε​​ ​​ ξενοδοχεία της επαρχίας, τα οποία ματαιώσαμε​​ στην πράξη και που μοναδικό στόχο​​ είχαν και​​ έχουν​​ να οδηγήσουν εργαζόμενους παρά​​ τη θέλησή τους στην «οικειοθελή» έξοδο.

Στο πλαίσιο αυτό καλούμε τους συναδέλφους μας σε περίπτωση που βρεθούν αντιμέτωποι με τέτοιου τύπου αντιεπαγγελματικές συμπεριφορές να επικοινωνούν άμεσα με το Σύλλογό μας, προκειμένου να αναληφθούν από πλευράς μας όλες οι ενδεδειγμένες ενέργειες.

Ο αγώνας αυτός δεν αφορά μόνο τους συναδέλφους στα καταστήματα που κλείνουν αλλά ΟΛΟΥΣ​​ μας.

Αν δεν αντιμετωπίσουμε​​ ΤΩΡΑ​​ το πρόβλημα,​​ στην επόμενη λίστα ενδεχομένως να βρίσκεται το δικό μας​​ κατάστημα.​​ 

Με τη δική σας​​ στήριξη​​ όπως πάντα,​​ ΟΛΟΙ μαζί​​ θα δώσουμε​​ και αυτή τη μάχη για την​​ προστασία των​​ θέσεων εργασίας​​ και των εργασιακών μας δικαιωμάτων, δίπλα στον κάθε συνάδελφο ξεχωριστά, μέχρι να ανατείλει για ΟΛΟΥΣ μας ο πραγματικός ήλιος της εργασιακής ασφάλειας κι αξιοπρέπειας.

Με συναδελφικούς χαιρετισμούς

 

              ​​ Ο Πρόεδρος                              Ο Γεν. Γραμματέας

   ​​ 

 ​​ ​​ ​​ ​​​​ Μπεμπένης Εμμανουήλ            ​​       ​​ ​​ ​​ ​​​​ Γοίλιας Ισίδωρος