Fri, 26 April 2024

 

(στη φωτό εικονίζονται στο μέσον ο Πρόεδρος του ΣΕΥΤΠΕ Μπεμπένης Μανώλης με τον Πρόεδρο της ΕΣΑμεΑ κο. Βαρδακαστάνη, αριστερά ο Γεν. Γραμματέας του ΣΕΥΤΠΕ Γοίλιας Ισίδωρος και δεξιά το Μέλος της Ε.Γ της ΕΣΑμεΑ κος. Κούτσιανος)

 

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΗΝ Ε.Σ.Α.μεΑ

ΚΑΜΙΑ ΑΝΟΧΗ ΣΕ ΑΠΑΝΘΡΩΠΕΣ ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ

Αγαπητές συναδέλφισσες,​​ αγαπητοί συνάδελφοι,

στο πλαίσιο των διαρκών παρεμβάσεων μας απέναντι σε​​ αντιδεοντολογικές​​ πρακτικές​​ απαξίωσης συναδέλφων μας, που στόχο έχουν την με κάθε τρόπο εξώθησή τους στην … «οικειοθελή» έξοδο​​ και φθάνουν στο σημείο,​​ χωρίς κανένα απολύτως ηθικό φραγμό,​​ να​​ θέτουν στο στόχαστρο ακόμη και εργαζόμενους ΑΜΕΑ,​​ ο Σύλλογός μας πραγματοποίησε συνάντηση με τον Πρόεδρο της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία (Ε.Σ.Α.μεΑ)​​ κο. Βαρδακαστάνη και το Μέλος της Ε.Γ της Συνομοσπονδίας κο. Κούτσιανο.

Οι εκπρόσωποι της Συνομοσπονδίας,​​ αφού ενημερώθηκαν διεξοδικά από το Σύλλογό μας, εξέφρασαν την έντονη αποδοκιμασία τους για τις συγκεκριμένες πρακτικές και​​ αντίστοιχα για τους εμπνευστές τους και​​ δεσμεύτηκαν να​​ αναλάβουν άμεσα πρωτοβουλίες, σε όλα τα επίπεδα, για την αντιστροφή αυτής της εικόνας και την αποτελεσματική προστασία των ατόμων με αναπηρία. ​​​​ 

Συνεχίζουμε να παρεμβαίνουμε ουσιαστικά,​​ προκειμένου να σταματήσουμε στην πράξη​​ τέτοιες​​ απάνθρωπες​​ πρακτικές που​​ όχι μόνο στρέφονται σε βάρος εργαζομένων με ειδικές​​ δεξιότητες, αλλά ευρύτερα σε βάρος συναδέλφων μας προκειμένου να υλοποιηθεί​​ με κάθε μέσο​​ ο βάρβαρος​​ και αντεργατικός​​ σχεδιασμός​​ απομείωσης προσωπικού.

Κλείνοντας,​​ καλούμε όλους τους συναδέλφους μας ΑΜΕΑ να επικοινωνήσουν άμεσα με το Σύλλογό μας, ώστε να περιφρουρήσουμε στην πράξη τα δικαιώματά τους.​​ ​​ 

Ο ΣΕΥΤΠΕ ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ Ο ΕΓΓΥΗΤΗΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΣΙΑΚΩΝ ΜΑΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ

Με συναδελφικούς χαιρετισμούς

 

              ​​ Ο Πρόεδρος                              Ο Γεν. Γραμματέας

   ​​ 

 ​​ ​​ ​​ ​​​​ Μπεμπένης Εμμανουήλ            ​​       ​​ ​​ ​​ ​​​​ Γοίλιας Ισίδωρος