Tue, 16 April 2024

 

ΠΕΛΑΤΗΣ ΕΒΓΑΛΕ​​ ΜΑΧΑΙΡΙ​​ ΣΕ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟ

ΩΣ ΕΔΩ!

 

Αγαπητές συναδέλφισσες, αγαπητοί συνάδελφοι,

οι συνέπειες της βίαιης συρρίκνωσης του Δικτύου των καταστημάτων,​​ της ανησυχητικής απομείωσης του προσωπικού και της εξουθενωτικής εντατικοποίησης των εργασιών​​ λαμβάνουν πλέον​​ - χωρίς υπερβολή -​​ δραματικές διαστάσεις.

Πέραν των πολλαπλών δυσμενών επιπτώσεων στην καθημερινότητα των συναδέλφων στους εργασιακούς χώρους,​​ με τη​​ σημαντική απώλεια​​ αξιόλογου στελεχιακού δυναμικού​​ μέσω των αλλεπάλληλων, ψευδεπίγραφων προγραμμάτων «εθελουσίας» εξόδου​​ - γεγονός που αποτυπώνεται εμμέσως και στους ελέγχους της Επιθεώρησης Εργασίας, όπου διαπιστώνονται σοβαρές υπερβάσεις στον ημερήσιο χρόνο εργασίας -​​ ​​ η κατάσταση αρχίζει​​ πλέον​​ κυριολεκτικά να εκτρέπεται, όσον αφορά τη συμπεριφορά μερίδας του πελατειακού κοινού, το οποίο​​ αδημονεί σε ατέλειωτες ουρές αναμένοντας τη σειρά του να εξυπηρετηθεί.

Πέραν των φραστικών επιθέσεων από πλευράς συναλλασσομένων, με τις οποίες έρχονται σχεδόν καθημερινά αντιμέτωποι οι συνάδελφοί μας στο Δίκτυο,​​ εξαιτίας των​​ σχεδιασμών​​ της Διοίκησης Μεγάλου​​ να καταστήσει​​ με τις επιλογές της​​ στην πραγματικότητα μη λειτουργικά τα περισσότερα καταστήματα,​​ το χθεσινό περιστατικό στο κατάστημα Αγίου Στεφάνου (2083) έρχεται να χτυπήσει ένα πολύ ηχηρό καμπανάκι​​ για το που μπορούν να οδηγήσουν τέτοιες άστοχες επιλογές.

Πιο συγκεκριμένα,​​ πελάτης με εριστική συμπεριφορά έφθασε στο σημείο να βγάλει μαχαίρι σε συνάδελφο,​​ έξω από το​​ συγκεκριμένο​​ κατάστημα, επιχειρώντας​​ με βίαιο τρόπο​​ να εξυπηρετηθεί,​​ παρακάμπτοντας τη μεγάλη​​ σειρά αναμονής.

Για καλή μας τύχη,​​ η διαχείριση του όλου περιστατικού και η άμεση αντίδραση​​ της Διεύθυνσης του καταστήματος​​ υπήρξε​​ υποδειγματική​​ και άκρως επαγγελματική.​​ Κλήθηκε επιτόπου η​​ αστυνομία και ο δράστης κρατείται στο αστυνομικό τμήμα.​​ 

Ο​​ Σύλλογός μας έπραξε​​ ήδη​​ το αυτονόητο, με επιτόπια επίσκεψη​​ στο κατάστημα,​​ όπου και εκφράσαμε την αμέριστη στήριξη και συμπαράστασή μας.

Δηλώνοντας τον αποτροπιασμό μας, αλλά και την ισχυρή μας δέσμευση να παρέμβουμε αποτελεσματικά, όπως πάντοτε πράττουμε, στα ζητήματα Υγείας και​​ Ασφάλειας στην Εργασία, πόσο μάλλον όταν φθάνουμε στο σημείο να έχουμε εκδήλωση φαινομένων κοινωνικής παθογένειας​​ με απειλές κατά της ζωής, αξίζει​​ στο σημείο αυτό να επισημάνουμε τη σημαντική συρρίκνωση του αριθμού του προσωπικού στο συγκεκριμένο κατάστημα, με δεδομένο ότι στο τελευταίο πρόγραμμα εθελουσίας,​​ αποχώρησαν από το συγκεκριμένο κατάστημα​​ τρεις​​ (3) συνάδελφοί μας.

​​ Επισημαίνουμε για ακόμη μία φορά ότι​​ βίαια περιστατικά σε βάρος συναδέλφων μας λαμβάνουν πλέον χαρακτήρα χιονοστιβάδας.​​ Χαρακτηριστική​​ είναι και​​ η περίπτωση καταστήματος στη Β. Ελλάδα,​​ με​​ ξυλοδαρμό​​ συναδέλφου από πελάτη, όπου και πάλι επενέβη ​​ η αστυνομία.

Όπως και​​ να υπενθυμίσουμε την πρόθεση της Διοίκησης να αφήσει χωρίς υπηρεσίες φύλαξης τα καταστήματα στις ευαίσθητες περιοχές Ομονοίας και 3ης​​ Σεπτεμβρίου​​ (!), όπου και πάλι χρειάστηκε η παρέμβασή μας​​ για να διατεθούν εκ νέου τα αναγκαία μέσα.​​ 

Καλούμε τη Διοίκηση Μεγάλου:

  • να σταματήσει​​ άμεσα την αδιέξοδη, εμμονική και αντιαναπτυξιακή​​ συρρίκνωση του Δικτύου,​​ οι συνέπειες της οποίας είναι εμφανείς, με απρόβλεπτες, δυστυχώς, προεκτάσεις. 

  • να​​ προστατέψει​​ αποτελεσματικά​​ την ασφάλεια και​​ σωματική ακεραιότητα των συναδέλφων μας και την αξιοπιστία της μεγαλύτερης ελληνικής​​ Τράπεζας.

Ως εδώ!!!

Με ​​ συναδελφικούς χαιρετισμούς

                      Ο Πρόεδρος                                    ​​ Ο Γεν. Γραμματέας

                       ​​ Μπεμπένης ​​ Εμμανουήλ                          ​​ ​​ ​​​​  Γοίλιας Ισίδωρος